Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu
Deivs Hekstols. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sietlas "Kraken" no galvenā trenera amata atbrīvojis Deivu Hekstolu.

Deivs Hekstols par jaunpienācējas Sietlas "Kraken" galveno treneri kļuva 2021. gada 24. jūnijā. Klubs debijas sezonā nesasniedza izslēgšanas spēles, bet pagājušajā sezonā izdevās sasniegt Stenlija kausa otro kārtu. Hekstols tika nominēts Džeka Adamsa balvai, kas tiek pasniegta NHL labākajam trenerim.

Šajā sezonā "Kraken" uzvarēja 34 no 82 spēlēm un ieņēma sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, paliekot bez izslēgšanas spēlēm.

"Tā nekad nav viegla diena, tas nekad nav viegls lēmums," teica Sietlas ģenerālmenedžeris Rons Frensiss. "Atbrīvojām labu treneri un ļoti labu cilvēku, un tas nav viegli. Taču sezona bija pārāk nestabila, mums bija pārāk daudz zaudējumu sēriju. Sapratām, ka ir laiks izmēģināt citu balsi."

Hekstols kļuvis par desmito atlaisto treneri šajā NHL sezonā. Pirms viņa amatu zaudēja Džejs Vudkrofts (Edmontonas "Oilers"), Dīns Evasons (Minesotas "Wild"), Kreigs Berubī (Sentluisas "Blues"), Dīdžejs Smits (Otavas "Senators"), Leins Lamberts (Ņujorkas "Islanders"), Tods Maklelans (Losandželosas "Kings"), Lindijs Rafs (Ņūdžersijas "Devils"), Dons Granato (Bufalo "Sabres") un Deivids Kvins (Sanhosē "Sharks").

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dave-hakst...