Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Wild'' pārbaudes spēlē sagrauj ''Jets'' ar iespaidīgu 8:1

Krišs Upenieks

''Wild'' pārbaudes spēlē sagrauj ''Jets'' ar iespaidīgu 8:1
Foto: AP/Scanpix

Aizvien tuvāk startam ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas sākums, un komandas aktīvi turpina aizvadīt pārbaudes spēles. Naktī uz pirmdienu iespaidīgāko sniegumu nodemonstrēja Minesotas ''Wild'', kas sagrāva Vinipegas ''Jets'' ar 8:1.

Aizvadītajā naktī spēles neaizvadīja latviešu spēlētāju Zemgus Girgensona, Ronalda Ķēnina un Kristera Gudļevska pārstāvētās komandas. Sportacentrs.com vakar jau ziņoja, ka Girgensons vakar Bufalo ''Sabres'' palīdzēja ar vārtiem un piespēli, savukārt Gudļevskis palika uz Tampabejas ''Lightning'' rezervistu soliņa, bet Ķēniņš netika Vankūveras ''Canucks'' pieteikumā.

Šonakt spilgtu spēli aizvadīja Minesotas ''Wild'' hokejisti. Jau 4. minūtē pēc ātras saspēles Miko Koivu metienu no zilās līnijas vārtu priekšā pielaboja Nino Nīderraiters. 11. minūtē ''Wild'', spēlējot skaitliskajā vairākumā, izveidoja ātru uzbrukumu, kura noslēgumā jau tukšos vārtos meta Čārlijs Koils (2:0). Līdz perioda beigām no nelielas distances precīzus metienus izdarīja arī Mikaels Granlunds un Mets Damba - 4:0.

Otrā periodā ievadā ''Wild'' dominance turpinājās, un drīz vien ar itin vienkāršu metienu no zonas vidus vārtus guva Koivu (5:0). Turpinājumā no vārtu priekšas izcēlās arī Zaks Parisē, bet perioda beigās īsi pēc skaitliskā vairākuma beigām otros vārtus spēlē guva Damba, kuram visa mačā vēl arī divas rezultatīvas piespēles. Trešā perioda vidū Jonass Brodīns ar spēcīgu metienu panāca jau 8:0, bet dažas minūtes vēlāk goda vārtus ''Jets'' labā iemeta Metjū Pero - 8:1 ''Wild'' graujoša uzvara.

Līdz pēcspēles metieniem nonāca Losandželosas ''Kings'' un Kolorado ''Avalanche'' spēkošanās. Pirmā perioda 14. minūtē 1:0 ''King'' labā ar metienu no neērtās puses panāca Maikls Meršs, bet otrā perioda vidū Taisons Barijs prata izlīdzināt rezultātu (1:1). Atlikušajā spēles daļā komandas vārtus vairs neguva, bet izšķirošo pēcspēles metienu piektajā sērijā iemeta Dastins Brauns - 2:1 ''Kings'' panākums.

Tikai ar 20 metieniem pa vārtiem Floridas ''Panthers'' spēja gūt četrus vārtus pret Dalasas ''Stars''. Pēc 40 nospēlētām minūtēm rezultāts uz tablo vēstīja neizšķirtu 2:2. 56. minūtē uzvaru nesošos vārtus ''Panthers'' labā guva Konors Braiklijs (3:2). Izskaņā ''Stars'' ņēma nost vārtsargu, taču to izmantoja Florida, 17 sekundes pirms spēles beigām Derekam Makhenzijam metot ripu jau tukšos vārtos - 4:2 '''Panthers'' visai sarežģīta uzvara.

NHL pārbaudes spēles, 28. septembris

SpēleRezultāts
Wild - Jets8:1 (4:0 3:0 1:1)
Kings - Avalanche2:1 PM (0:1 1:0 0:0 0:0 1:2)
Panthers - Stars4:2 (1:1 1:1 2:0)

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League