Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensonam piespēle un neieskaitīts vārtu guvums

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Girgensonam piespēle un neieskaitīts vārtu guvums
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA

Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta kārtējā spēlē Bufalo "Sabres" vienība ar latviešu uzbrucēju Zemgus Girgensonu ierindā savā laukumā ar 4:2 pieveica Floridas 'Panthers" hokejistus. Girgensons pārtrauca savu "tukšo" sēriju (14 spēles pēc kārtas bez gūtajiem punktiem), šoreiz izdarot rezultatīvu piespēli. Otrās trešdaļas izskaņā Girgensons "Sabres" labā guva piektos vārtus, taču tiesneši pēc videoatkārtojuma noskatīšanas vārtu guvumu atcēluši.

Zemgus Girgensons laukumā pavadīja desmit minūtes un četras sekundes, kuru laikā izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Pirms mača sākuma „KeyBank Center” arēnā godināja „Sabres” kapteini Braianu Džiontu, kuram tā bija 1000. spēle līgā.

„Sabres” atklāja rezultātu jau pirmās trešdaļas trešajā minūtē, kad „Panthers” vārtsarga Džeimsa Reimera atvairito ripu no vārtu priekšas tīklā trieca Raians O’Railijs, izmantojot skaitlisko pārsvaru un panakot 1:0. Astotajā minūtē laba iespēja dubultot mājinieku pārsvaru bija Girgensonam, kurš izgāja pret vārtiem, taču viņa metienu no labas pozīcijas tvēra Reimers. „Sabres” piederēja pārsvars, taču arī „Panthers” centās iekost sāncenšus pretuzbrukumos un vienā no epizodēm Jaromīra Jagra mesto ripu atvairīja „Sabres” vārtu stabs.

Savukārt 15. minūtē Girgensons beidzot pārtrauca savu punktu ziņā sauso sēriju, tiekot pie rezultatīvās piespēles. Latvietis varēja pats kļūt par vārtu autoru, taču ripa uzbrukuma laikā trāpīja pa vārtu stabu, bet to vārtos iebakstīja Zaks Bogosjans – 2:0. Girgensonam šī bija devītā rezultatīvā piespēle un 15. rezultativitātes punkts sezonā.

Otrās trešdaļas sākumā „Sabres” izmantoja arī otro pretinieku noraidījumu. Pēc sāncenšu kļūdas pret vārtiem izslidoja Džionta un jubilejas spēlē atzīmējās ar vārtu guvumu, panākot jau 3:0, gūstot 15. vārtus sezonā un 289. karjerā. Arī otrā perioda turpinājums bija rezultatīvs. Trešdaļas vidū pie pirmā vārtu guvuma tika „Panthers”, kad skaitlisko vairākumu ar lielisku metienu realizēja Maršeso (3:1). Piecas minūtes vēlāk Folinjo meta no asa leņķa un ripa ielidoja panteru vārtu tuvajā stūrī – 4:1 un Reimers devās uz rezervistu soliņu, dodot vietu Šveices izlases vārtsargam Reto Berram. Pēc minūtes viesi guva otros vārtus, kad Jāgra piespēli vārtu guvumā pārvērta Džonatans Iberdo. Savukārt divas minūtes pirms otrā pārtraukuma pie vārtu guvuma tika Girgensons, taču tiesneši pēc videoatkārtojuma noskatīšanas vārtu guvumu neieskaitīja, saskatot kustību ar slidu.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē pēc Kuļikova pārkāpuma cīņā pret Reiliju Smitu un tiesneši uz „Sabres” vārtiem piešķīra soda metienu. Rezultāts nemainījās, jo vārtsargs Robins Lēners duelī ar uzbrucēju izrādījās pārāks. Abas komandas trešajā trešdaļā laimi meklēja pie pretinieku vārtiem, vairāk uzbrukot „Panthers” hokejistiem, kuri centās atspēlēties. Taču vārtsargi darbojās precīzi un rezultāts vairs nemainījās, „Sabres” hokejistiem izcīnot uzvaru ar 4:2.

Austrumu konferences kopvērtējumā „Sabres” 76 spēlēs ir 77 punkti un Girgensona pārstāvētais klubs saglabā vien teorētiskās izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Sabres – Panthers 4:2 (2:0, 2:2, 0:0)

Vārti: 03:21 O’Railijs (Aikels, Kuļikovs, vair.) 1:0, 14:06 Bogosjans (Girgensons, Mulsons) 2:0, 21:25 Džionta (Mulsons, vair.) 3:0, 30:19 Maršeso (Iberdo, Jendls, vair.) 3:1, 35:08 Folinjo (Aikels, Reinhārts) 4:1, 36:10 Iberdo 4:2.
Metieni: 32-32.
Soda minūtes: 22-22.
Vārtsargi: Lēners - Reimers (35:08 – Berra).

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

  +2 [+] [-]

, 2017-03-28 08:26, pirms 7 gadiem
Prieks par Zemgu! Laba spēle

  +3 [+] [-]

, 2017-03-28 08:35, pirms 7 gadiem
Tas neieskaitītais gols tāds 50/50... Grūti saprast vai bija apzināti.. bet nu malacis ka beidzot ar kādu punktu ir atzīmējies! Cerams, ka arī pārējās atlikušās šīs sezonas spēles būs veiksmīgas!

  -1 [+] [-]

, 2017-03-28 08:37, pirms 7 gadiem
Es tāpat nesaprotu vienu. Tu, žurnaļuga, tad izdomā kā tu tos uzvārdus raksti.
„Sabres” atklāja rezultātu jau pirmās trešdaļas trešajā minūtē, kad „Panthers” vārtsarga Džeimsa Reimera atvairito ripu no vārtu priekšas tīklā trieca Raians O’Reilijs

bet apakšā pie vārtu sadaļas ir Railijs.
Tiešām esiet tādi dunduki?
Sūdveizda ar savu uzvārdu locīšānu ir sačakarējis visiem galvu.

P.S žēl ka Zemgum tos vārtus neieskaitīja.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-28 09:58, pirms 7 gadiem
Zemgus ir labs kaplis, cepuri nost. Īsts cīnītājs.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-28 12:00, pirms 7 gadiem
Neieskaitītie vārti
https://www.youtube.com/watch?v=sUI...

     [+] [-]

, 2017-03-28 12:39, pirms 7 gadiem
Uzkāpa uz ripas un krita - tiesnešu kļūda.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-28 12:48, pirms 7 gadiem
Sen nebju skatījies Buffalo spēli, jāsaka, ka diezgan skatāma, Zemgus malacis!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-28 14:35, pirms 7 gadiem
kontrabanda rakstīja: Uzkāpa uz ripas un krita - tiesnešu kļūda.
Piekrītu- nedomāju, ka viņš ripu redzēja, kur nu vēl noreaģēt.