Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Spānijā un Turcijā spēlējis latvietis kļūst par "Maple Leafs" skautu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Spānijā un Turcijā spēlējis latvietis kļūst par "Maple Leafs" skautu
Oļegs Koreškovs
Foto: Francis Larrede

Nacionālās hokeja līgas klubs Toronto "Maple Leafs", kura attīstības nometnē šovasar piedalījās Mārtiņš Dzierkals un Rodrigo Ābols, paziņojis, ka tā skautu komandu papildinājis 33 gadus vecais latvietis Oļegs Koreškovs.

Oļegs Koreškovs lielāko daļu spēlētāja karjeras pavadīja Latvijā, vairākas sezonas pavadot "Liepājas Metalurga" un "Latgales" rindās, bet par viņa pēdējo komandu dzimtenē kļuva "Ozolnieki/Monarhs", 24 mačos sakrājot 21 punktu. Pēcāk Koreškovs pārcēlās uz Franciju, pirmo sezonu aizvadot valsts spēcīgākajā līgā, bet otrajā pārceļoties līmeni zemāk. Savukārt punkts karjerai tika pielikts eksotiskākās lokācijās – vispirms 12 spēles un 71 punkts Turcijas čempionātā, kam sekoja četri mači Spānijā.

Pēc karjeras beigām Koreškovs devās uz Ziemeļameriku. Pirmajā sezonā viņš kļuva par NAHL (Amerikas Savienoto Valstu otrā spēcīgākā junioru līga) komandas skautu, bet nākamajā sezonā pienākumi tika apvienoti ar skautošanu USHL (ASV spēcīgākā junioru līga) komandas Čikāgas "Steel" labā. Sadarbība ar "Steel" turpinājās trīs sezonas, bet tagad Koreškovs pievienojies Nacionālās hokeja līgas kluba Toronto "Maple Leafs" skautu brigādei. Viņa uzdevums ir amatieru skautošana – tātad jāvērtē jaunie spēlētāji, kuri vēl nav kļuvuši par profesionāļiem.

Šovasar par Toronto "Maple Leafs" ģenerālmenedžeri tika apstiprināts 31 gadu vecais Kails Dubass, kurš organizācijā strādāja iepriekš, pildot ģenerālmenedžera asistenta pienākumus. Jūlija ievadā "Maple Leafs" nozvejoja pēdējās desmitgades labāko brīvo aģentu, parakstot septiņu gadu līgumu ar centra uzbrucēju Džonu Tavaresu, kurš līdz šim bija Ņujorkas "Islanders" kapteinis un Kanādas izlases rindās kļuvis par olimpisko čempionu. Līdzās gados jaunajiem Ostonam Metjūzam, Mičam Mārneram un Viljamam Nīlanderam Toronto uzbrukums tagad tiek uzskatīts par vienu no labākajiem visā līgā.

Tieši Dubass bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc Toronto "Maple Leafs" 2015. gadā draftēja latviešu uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu. Viņš aizvadītajā sezonā debitēja fārmkluba Toronto "Marlies" rindās, tomēr sezonas lielāko daļu pavadīja ECHL. Kopā ar viņu nule attīstības nometnē piedalījās arī centra uzbrucējs Rodrigo Ābols, kurš aizvadīja lielisku pasaules čempionātu. Ja par Dzierkala nākotni pagaidām skaidrības nav, tad Ābols nākamo sezonu pavadīs Zviedrijā.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 11:31, pirms 6 gadiem
Kur var dabūt video no Turcijas čempionāta?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 11:40, pirms 6 gadiem
71 punkts 12 spēlēs, tāda statistika nebija pat Aleksandram Kerčam Latvijas izlasē C grupā...

  +6 [+] [-]

, 2018-07-26 11:46, pirms 6 gadiem
Īstens latvietis tas Oļegs koreškovs...

  +3 [+] [-]

, 2018-07-26 11:53, pirms 6 gadiem
To, ka Spānijā ir hokeja čempis zināju, ka Turcijā, gan ne.

     [+] [-]

, 2018-07-26 11:55, pirms 6 gadiem
Redzēsim tagad noteikti kādu NAHL spīdekli TML sistēmā no Rugāju amatieru komandas!

     [+] [-]

, 2018-07-26 12:00, pirms 6 gadiem
>>>M
Toties līdzīga bija Helmutam Balderim Latvijas čempionātā 53 spēlēs 256 punkti.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 12:01, pirms 6 gadiem
Latvietis vajadzēja likt pēdiņās

  +2 [+] [-]

, 2018-07-26 12:35, pirms 6 gadiem
Latvijas iedzīvotājs nevis latvietis.

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 12:43, pirms 6 gadiem
aivo50 rakstīja: Īstens latvietis tas Oļegs koreškovs...
Oļegs Sorokins pēc tavām domām arī nav latvietis?

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 13:02, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Oļegs Sorokins pēc tavām domām arī nav latvietis?
Man liekas te slimie nacionāļi sanākuši vnk

  +3 [+] [-]

, 2018-07-26 13:05, pirms 6 gadiem
Oļegs ir sakarīgs puisis, spēlējis arī Latgalas komandā. Lai veicas, pie šādas izdevības tiek retais, velti noliekat, draugi!

     [+] [-]

, 2018-07-26 13:07, pirms 6 gadiem
https://www.sbnation.com/lookit/201...

Turcija laba

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 13:39, pirms 6 gadiem
aivo50 rakstīja: Īstens latvietis tas Oļegs koreškovs...
Pēc kā spried?

     [+] [-]

, 2018-07-26 14:57, pirms 6 gadiem
Tagad katrs amatieris būs hokejists?Ne jau dēļ savas spēlētprasmes viņš nokļuvis NHL sistēmā kā skauts.Negribu teikt, ka caur ..., bet tāds jau ir cilvēks.Gan jau, ka puisim ir lieliskas prasmes skautošanā.Lai veicas!

     [+] [-]

, 2018-07-26 15:41, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Oļegs Sorokins pēc tavām domām arī nav latvietis?
Ir? Es, piemēram, nezinu.
Tas, ka cilvēks runā latviešu valodā bez akcenta nekādā veidā nenorāda uz viņa tautību.

Man viens klasesbiedrs uz skolu atnāca neprotot latviski ne vārda, abi vecāki viņam ir krievi, bet pašlaik viņš ir pabeidzis latviešu plūsmas skolu, ieguvis 2 augstākās izglītības un runā pilnīgi bez akcenta.

Vai viņš ir pārvērties no tā par latvieti? Nē!

     [+] [-]

, 2018-07-26 16:04, pirms 6 gadiem
pernambucano rakstīja: Oļegs Sorokins pēc tavām domām arī nav latvietis?
Komentārs vietā! Es, piemēram, zinu pāris Jāņus un Aivaru, kuri pat nesaprot latviski, nemaz nerunājot par runāšanu. Tāpat zinu Ruslanu, kurš ir latvietis...

  -1 [+] [-]

, 2018-07-26 16:40, pirms 6 gadiem
tufijs1984 rakstīja: Komentārs vietā! Es, piemēram, zinu pāris Jāņus un Aivaru, kuri pat nesaprot latviski, nemaz nerunājot par runāšanu. Tāpat zinu Ruslanu, kurš ir latvietis...
Sorokins ir latvietis,bet Koreškovs nav.Arī man klasē bija četri krievi ,bet beidzot skolu viņi paši teica ,ka kļuvuši par latviešiem.

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:05, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Sorokins ir latvietis,bet Koreškovs nav.Arī man klasē bija četri krievi ,bet beidzot skolu viņi paši teica ,ka kļuvuši par latviešiem.
Kad mēs bijām sīki, mēs spēlējām futbolu un basketbolu un teicām, ka esam amerikāņi, portugāļi, spāņi, angļi.

Problēma tā, ka tautība nevar mainīties, lai vai kā kāds to gribētu. Viņi sevi var uzskatīt par latviešiem, taču viņi par tādiem nevar kļūt. Nevar diviem krievu tautības cilvēkiem piedzimt bērns- latvietis. NEVAR!

Ebreji savulaik, baidoties no represijām, mainīja dokumentus, norādot citas tautības. Taču tas ir dokumentu, ne patiesības jautājums.

     [+] [-]

, 2018-07-26 17:27, pirms 6 gadiem
Fullback rakstīja: Kad mēs bijām sīki, mēs spēlējām futbolu un basketbolu un teicām, ka esam amerikāņi, portugāļi, spāņi, angļi.

Problēma tā, ka tautība nevar mainīties, lai vai kā kāds to gribētu. Viņi sevi var uzskatīt par latviešiem, taču viņi par tādiem nevar kļūt. Nevar diviem krievu tautības cilvēkiem piedzimt bērns- latvietis. NEVAR!

Ebreji savulaik, baidoties no represijām, mainīja dokumentus, norādot citas tautības. Taču tas ir dokumentu, ne patiesības jautājums.
Strīdīgi. Viss ir atkarīgs no tā, kur tu piedzimsti un kāds tu izaudz. Ja tu piedzimsi Latvijā diviem cittautiešiem, bet izaugsi mācoties valodu, par savu dzimteni un tēvzemi saucot par Latviju, runājot latviešu valodā un esot Latvijas patriots - kāpēc, lai tevi nesauktu par latvieti? Katrā ziņā tādu latvieti vērtētu daudz augstāk kā "īsto" latvieti, kurš dzimis latviešiem, bet savu zemi un kultūru ciena daudz mazāk kā šie "neīstie" latvieši.

     [+] [-]

, 2018-07-26 18:42, pirms 6 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Strīdīgi. Viss ir atkarīgs no tā, kur tu piedzimsti un kāds tu izaudz. Ja tu piedzimsi Latvijā diviem cittautiešiem, bet izaugsi mācoties valodu, par savu dzimteni un tēvzemi saucot par Latviju, runājot latviešu valodā un esot Latvijas patriots - kāpēc, lai tevi nesauktu par latvieti? Katrā ziņā tādu latvieti vērtētu daudz augstāk kā "īsto" latvieti, kurš dzimis latviešiem, bet savu zemi un kultūru ciena daudz mazāk kā šie "neīstie" latvieši.
Nav nekā strīdīga. Visas žonglēšanas ar īstumu un neīstumu ir izdomājuši tie, kuriem ir izdevīga šāda manipulēšana ar terminiem. Viņi arī ir tie, kas tautības jautājumu izliek priekšā kā noteicošo.

Tieši tāpēc pie mums daudzu pasaules uztverē "krievs" uzreiz ir valsts ienaidnieks un Putina režīma aģents. Kā arī nekādā gadījumā nevar būt tā, ka krievs ir valstij lojāls pilsonis, kurš ciena šīs valsts vērtības, vienlaicīgi neaizmirstot par savām utt.

Tautība, tāpat kā viss ģenētiskais kods, mums ir ielikta līdz ar dzimšanu un mainīt to nevar. Taču tālākā dzīve - būt normālam, adekvātam cilvēkam, kurš dzīvo sabiedrībā vai būt atmarozkam, tā jau ir katra individuālā izvēle.

     [+] [-]

, 2018-07-27 01:16, pirms 6 gadiem
Kurš tad ir latvietis?...Neviens no jums nav latvietis...vārds nedod piederību tautai.

     [+] [-]

, 2018-07-27 08:40, pirms 6 gadiem
Ja jau mēs pēc vārda un uzvārda spriežam par personas etnisko piederību, tad ar latviešiem ir vēl bēdīgāk nekā bijām iedomājušies. Jāatceras, ka daudzi latviešu personvārdi ir atvasināti no ebreju valodas, piemēram Jānis, Jēkabs un Jāzeps. Tāpat mums ir palēdzējuši grieķi un skandināvi, Niklāvs, Ivars un Normuds. Es nemaz nerunāju, tagad katrs otrais bērns tiek nosaukts par Kevinu, Megiju, Tristanu utt. Taču ja par lietu domāju ka raksts tika tulkots no orģināla, bet dauzviet ārpus Latvijas mēs viņiem visi esam latvians. Man liekas tas daudz pieņemamāks nekā būtu russians, kā tas bija deviņdesmitejos. Un nedomāju, ka mēs varam atļauties tādu greznību, ka dalīties tautībās. Visi kas dod popularitāti Latvijai ir mūsējie.