Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hemjūss atgriežas Nešvilā, Zakers par 27,5 miljoniem paliek Minesotā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Hemjūss atgriežas Nešvilā, Zakers par 27,5 miljoniem paliek Minesotā
Dens Hemjūss 2014. gadā kļuva par olimpisko čempionu
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Nešvilas "Predators" iepriekšējās sezonās varēja lepoties ar vienu no labākajām, ja ne pašu labāko aizsardzības līniju. Tagad to papildinājis 35 gadus vecais Dens Hemjūss.

Veterāns Dens Hemjūss parakstījis līgumu uz divām sezonām, kuru laikā saņems 2,5 miljonus dolāru. Pirmajā gadā viņš saņems 1,5 miljonus, bet otrajā summa kļūs par trešdaļu mazāka. Pagājušajā sezonā Hemjūss pārstāvēja Dalasas "Stars", piedaloties 80 spēlēs, gūstot trīs vārtus un izdarot 21 rezultatīvu piespēli.

Tieši Nešvilas "Predators" 2001. gadā draftēja Hemjūsu ar 12. numuru, un viņš komandā aizvadīja karjeras pirmās 483 spēles, pēc tam pārceļoties uz dzimto pusi un pievienojoties Vankūveras "Canucks". Kopā ar Kanādas komandu viņš 2011. gadā sasniedza Stenlija kausa finālu.

14 gadus ilgās karjeras laikā Hemjūss piedalījies 1031 regulārā čempionāta spēlē, gūstot 59 vārtus un izdarot 284 piespēles. Ar Dalasas "Stars" viņam bija divu gadu līgums par 7,5 miljoniem.

Tikmēr Minesotas "Wild" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Džeisonu Zakeru, kurš nākamo piecu sezonu laikā saņems 27,5 miljonus dolāru. 26 gadus vecais kreisās malas uzbrucējs aizvadīja karjeras rezultatīvāko sezonu, 82 mačos izceļoties ar 33 vārtiem un 31 piespēli. "Wild" rindās viņš pavadījis jau septiņas sezonas.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/predators-sign-d...
https://www.tsn.ca/wild-sign-zucker...