Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" rekordists Rafs nonāk "Rangers" treneru štābā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" rekordists Rafs nonāk "Rangers" treneru štābā
Lindijs Rafs
Foto: AP/Scanpix

Kanādiešu treneris Lindijs Rafs, kurš savulaik 15 sezonas pēc kārtas vadīja Nacionālās hokeja līgas klubu Bufalo "Sabres", kļūs par Ņujorkas "Rangers" galvenā trenera palīgu.

Lindijs Rafs pie Bufalo "Sabres" stūres stājās 1997. gadā, bet otrajā sezonā aizveda komandu līdz Stenlija kausa finālam, kur skandalozi tika zaudēts Dalasas "Stars". Viņš komandu trenēja līdz 2013. gada februārim, kad tika atlaists no amata. Rafs bija komandas galvenais treneris, kad "Sabres" draftēja latviešu uzbrucēju Zemgu Girgensonu.

Pēc atlaišanas no Bufalo Rafs ātri kļuva par Dalasas "Stars" galveno treneri, vadot komandu četras sezonas, tomēr aprīļa ievadā komanda, kas neiekļuva izslēgšanas spēlēs, paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar kanādiešu speciālistu. Taču 57 gadus vecais Rafs atkal ātri atradis nākamo darbu.

Rafs kļūs par Ņujorkas "Rangers" galvenā trenera Alēna Viņo palīgu, un viņš būs atbildīgs par komandas aizsardzību. Šajā starpsezonā "Rangers" izpirka aizsarga Dena Džirardi līgumu, kā arī aizmainīja vārtsargu Anti Rāntu un centra uzbrucēju Dereku Stepanu uz Arizonas "Coyotes". Tādējādi komandai ir daudz brīvu līdzekļu, kas sola lielu aktivitāti brīvo aģentu tirgū.

Rafs ir tikai viens no četriem treneriem Nacionālās hokeja līgas vēsturē, kuri pie viena kluba stūres aizvadījuši 1000 mačus. 57 gadus vecais speciālists ieņem piekto vietu izcīnītajās uzvarās līgas vēsturē – viņa kontā ir 732. Priekšā ir tikai Skotijs Boumens, Džoels Kvenvils, Als Ārbors un Kens Hičkoks.

Kā galvenā trenera palīgs Rafs pēdējoreiz strādāja laika posmā no 1993. līdz 1997. gadam, kad viņš asistēja Dagam Maklīnam pie Floridas "Panthers" stūres.

Izmantotie resursi:
Report: Rangers to hire Ruff as assistant -...