Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Iginla noslēgs karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Iginla noslēgs karjeru
Džeroms Iginla
Foto: Reuters/Scanpix

Viens no pēdējo pārdesmit gadu labākajiem Kanādas hokejistiem, seškārtējs Nacionālās hokeja līgas (NHL) "All-Star" spēles dalībnieks Džeroms Iginla speciāli sasauktā preses konferencē, kas notiks šī mēneša izskaņā, paziņos, ka noslēdz savu profesionālā hokejista karjeru.

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari "Flames" šodien ir paziņojusi, ka 30. jūlijā rīkos preses konferenci, kurā 41 gadu vecais Džeroms Iginla paziņos par karjeras beigām. Jāpiebilst, ka, lai arī Iginlam karjera bija jānoslēdz "mētājoties" pa citām komandām un arī savu karjeru viņš nesāka Kanādas rietumkrasta komandā, tieši "Flames" kreklā uzbrucējs demonstrēja iespaidīgāko sniegumu.

1995. gada drafta 11. numurs Kalgari nonāca pēc tam kā viņu paņēmusī Dalasas "Stars" aizmainīja jauno talantu uz Kanādu, pretī saņemot Džo Nīvendaiku. Lai arī viņš bija aizmainīts uz savas bērnības mīļākās komandas (Edmontonas "Oilers") principiālo pretinieku nometni, uzbrucējs drīz vien kļuva par "Flames" vienības uzbrukuma līderi, bet beigu beigās aizvadot visvairāk spēļu, kā arī kļuva par visu laiku rezultatīvāko komandas spēlētāju un vārtu guvēju.

Savukārt par Iginlas labākajām sezonām ir jāsauc 2001.-2004. gadu sezonas, kad viņš divreiz kļuva par līgas labāko vārtu guvēju, tika arī pie rezultatīvākā spēlētāja balvas, kā arī tika atzīts par 2001./2002. gada sezonas MVP, bet 2004. gada pavasarī tika līdz Stenlija kausa finālsērijai, kurā gan piekāpās Tampabejas "Lightning".

NHL karjeru, kurā bez Kalgari "Flames" viņš pārstāvēja arī Pitsburgas "Penguins", Bostonas "Bruins", Kolorado "Avalanche" un Losandželosas "Kings", Džeroms Iginla noslēdz kā 15. visu laiku labākais vārtu guvējs (625) un 35. visu laiku rezultatīvākais spēlētājs (1300).

2017./2018. gada sezonā kanādiešu uzbrucējs līgā nespēlēja, lai arī sezonas sākumā bija runas, ka viņš varētu pievienoties kādai no komandām laikā, kad būtu skaidrāk zināmas komandu izredzes iekļūšanai izslēgšanas mačos. Tāpat Iginlas vārds tika minēts starp potenciālajiem Kanādas izlases kandidātiem dalībai olimpisko spēļu hokeja turnīrā.

Savukārt uz starptautiskā ledus uzbrucējs izcīnīja visas svarīgākās hokeja trofejas, jo ir uzvarējis U20 pasaules čempionātā, pieaugušo pasaules meistarsacīkstēs, Pasaules kausā, kā arī divas reizes palīdzēja Kanādas izlasei triumfēt olimpisko spēļu hokeja turnīrā. Kopumā 36 oficiālajos mačos Iginla izlases kreklā ir guvis 14 vārtus un atdevis astoņas rezultatīvas piespēles.

Pašlaik nav zināmi hokejista nākontes plāni, taču fakts, ka spēlētāja atvadu preses konferenci rīko "Flames" komanda liek domāt, ka viņš savas zināšanasun pieredzi varētu izmantot darbā šajā organizācijā. Atgādināsim, ka viņš arī ir Rietumu hokeja līgas (WHL) komandas Kemlūpas "Blazers", kurā viņš savulaik pats spēlēja, īpašnieks.

Džeroma Iginlas karjeras spilgtākie mirkļi

Izmantotie resursi:
https://www.thescore.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2018-07-25 20:53, pirms 6 gadiem
NHL 09 - Tas tik bija zvērs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2018-07-25 22:18, pirms 6 gadiem
Leģenda!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-07-26 07:28, pirms 6 gadiem
Kā šodien atceros,ka 1997.gadā pasaules čempionātā palīdzēja izglābties Kanādas izlasei mačā pret Latviju,gūstot vienus vārtus un Kanāda izspruka no 1-3 ,panākot neizšķirtu.Toreiz čempionātā jaunais Iginla guva
2vārtus un izdarīja četras piespēles(pēc maniem pierakstiem) un Kanāda beigu beigās izcīnīja pasaules čempiona titulu.Latvijai tas bija debijas gads Augstākajā divīzijā,jeb kā toreiz teica A grupā.

     [+] [-]

, 2018-07-26 09:20, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Kā šodien atceros,ka 1997.gadā pasaules čempionātā palīdzēja izglābties Kanādas izlasei mačā pret Latviju,gūstot vienus vārtus un Kanāda izspruka no 1-3 ,panākot neizšķirtu
...un vārtos Klodāns!

     [+] [-]

, 2018-07-26 09:43, pirms 6 gadiem
riebeklis2000 rakstīja: ...un vārtos Klodāns!
Forši, ja cilvēkam savu mūža spēli izdodas aizvadīt pret Kanādu PČ!