Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Floridas "Panthers" līderi Barkovs un Ekblads šonedēļ atgriezīsies ierindā

Agris Suveizda

Floridas "Panthers" līderi Barkovs un Ekblads šonedēļ atgriezīsies ierindā
Ērons Ekblads. Foto: AFP/Scanpix

Latviešu aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas komanda Floridas "Panthers" iepriekšējās spēlēs iztikusi bez pamatcentra Aleksandra Barkova, kā arī aizsargiem Ērona Ekblada un Gustava Fošlinga, taču viņu atgriešanās laukumā gaidāma jau drīzumā.

28 gadus vecais kanādiešu aizsargs Ekblads izlaidis sešas spēles pēc kārtas, 28 gadus vecais Somijas centrs Barkovs izlaidis trīs spēles, 27 gadus vecais zviedru aizsargs Fošlings izlaidis divas spēles. Pirmajiem diviem vajadzētu spēlēt jau šonedēļ, bet vistuvāk tam ir Barkovs. "Viņš ir tuvu un varētu spēlēt jau pret Bostonu – ja ne, tad nākamajā spēlē. Arī Ekblads atlabst tieši pēc grafika – sākotnējais plāns bija, ka viņš atgriezīsies ap nedēļas vidu. Precīzāk droši vien būtu sacīt, ka tas notiks kaut kad šīs nedēļas laikā," sprieda galvenais treneris Pols Moriss. Ja pārējie ir savainoti, Fošlings ir apslimis.

Floridas "Panthers" šonakt ar 4:1 uzvarēja Filadelfijā, pārtrauca četru zaudējumu sēriju, ar 97 punktiem 71 spēlē atgriezās Atlantijas divīzijas līderes godā, bet naktī uz trešdienu trīs mājas spēļu sēriju sāks ar divīzijas vadošo komandu cīņu pret Bostonas "Bruins". Pēc tam gaidāmas arī spēles pret Ņujorkas "Islanders" un Detroitas "Red Wings". Pagājušajā nedēļā no fārmkluba tika izsaukts latviešu aizsargs Balinskis, kurš trijos mačos ticis pie rezultatīvas piespēles, pozitīvas lietderības +1 un vidējā spēles laika 18:24. NHL sezonā viņam 21 spēlē trīs (1+2) punkti un pozitīva lietderība +1.

Ekblads ir dārgākais aizsargs komandā, šajā un vēl nākamajā sezonā saņemot vidēji 7,5 miljonus dolāru, bet Fošlinga alga nākamsezon no 2,67 miljoniem pieaugs līdz 5,75 miljoniem. Kanādietis 47 spēlēs sakrājis 17 (4+13) punktus un pozitīvu lietderību +26, savukārt Fošlingam 68 mačos ir 35 (10+25) punkti un līgas labākā lietderība +46. Kapteinis Barkovs sezonā saņem 10 miljonus un ir dalīti vislabāk apmaksātais spēlētājs komandā. Barkovam 62 mačos ir 66 (18+48) punkti un pozitīva lietderība +23.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/nhl-buzz-n...

  +2 [+] [-]

, 2024-03-25 14:22, pirms mēneša
tad jau atkal ...

     [+] [-]

, 2024-03-25 20:50, pirms mēneša
Ehh īss mums un Uvim tas prieks bija 😭