Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Galaheram divi lauzti pirksti Monreālas uzvarā, Sanhosē atspēlējas Kolumbusā

Rolands Eliņš

Galaheram divi lauzti pirksti Monreālas uzvarā, Sanhosē atspēlējas Kolumbusā
Brendans Galahers pret "Islanders"
Foto: AP/Scanpix

NHL klubs Monreālas „Canadiens” šonakt izcīnīja savu kārtējo uzvaru, ar 4:2 pieveicot „Islanders”, bet Sanhosē „Sharks” pēdējās 14 minūtēs iemeta četrus bezatbildes vārtus Kolumbusas „Blue Jackets” un izrāva uzvaru 5:3.

„Canadiens” 23 gadus vecais uzbrucējs Brendans Galahers aizvadīja spožu sezonas sākumu, 22 spēlēs izceļoties ar 19 punktiem (9+10). Viņš iepriekš vēl nebija pārsniedzis sezonā gūto 25 vārtu un 50 punktu robežu un šosezon bija ceļā uz šiem sasniegumiem, turklāt viņa sniegums palīdzēja „Canadiens” atrasties līgas vadībā un uzvarēt sezonas pirmajās deviņās spēlēs.

Šonakt „Canadiens” trešo reizi tikās ar „Islanders” un izcīnīja savu trešo uzvaru ar 4:2. Lai arī „Islanders” vadībā izvirzījās pirmā, otrajā periodā vārtus guva Davids Dešarnē,bet mazākumā iemeta Tomāšs Fleišmans. Ņujorka prata 52. minūtē panākt 2:2, taču sekoja Aleksa Galčenuka uzvaras vārti vairākumā.

„Canadiens” par šo spēli ļoti priecīga nevar būt, jo otrā perioda vidū Džonija Boičaka spēcīgi mestā ripa trāpīja pa Galahera plaukstu. Jaunais kanādietis pēc piecelšanās pat mēģināja turpināt spēli, taču ilgi neizturēja un pameta laukumu, bet uzreiz pēc tam devās uz ģērbtuvēm. Viņam konstatēts divu pirkstu lūzums, un Galahers izsists no ierindas uz pagaidām nenoteiktu laiku. Boičaks, kurš pēc šīs epizodes pacēla Galahera cimdus no ledus un pienesa klāt „Canadiens” rezervistu soliņam, pēc spēles izteica nožēlu par notikušā iznākumu.

„Canadiens” tikmēr guvusi 34 punktus 22 spēlēs un dala pirmo vietu līgā ar „Stars”, kurai gan par spēli mazāk. Divas spēles mazāk un 32 punkti savukārt ir „Rangers”. Līgas līderēm pietuvojusies arī „Sharks”, kura šonakt noslēdza sešu spēļu izbraukumu ar maksimālajiem 12 punktiem, turklāt visiem gūtiem pamatlaikā.

Šonakt Sanhosē gan bija visai tuvu zaudējumam, jo vēl 47. minūtē atradās iedzinējos 1:3 pret Kolumbusas „Blue Jackets”, taču sekoja divi Džo Pavelska vārti, vairākumā izcēlās Brents Bērnss, bet sezonas pirmos vārtus, kas izrādījās „Sharks” uzvaru nesoši, guva Brendens Dilons. Viņš gan to paveica nedaudz kuriozā veidā, jo principā izdarīja tikai vieglu uzmetienu pa vārtiem, taču ripa kaut kā tomēr paslīdēja garām Sergejam Bobrovskim un nokļuva „Blue Jackets” vārtos.

Divi Anži Kopitara gūtie vārti gandrīz palīdzēja „Kings” atspēlēties no 0:3 pret „Hurricanes”, taču tikai gandrīz, jo Karolīna prata noturēt uzvaru ar 4:3. Divus vārtus vairākumā Karolīnai guva Džastins Folks, kurš šosezon ripu pretinieku vārtos iemetis astoņas reizes, visas astoņas reizes to paveicot vairākumā. Arī šajā spēlē uzvaras vārti nebija gluži standarta veidā gūti, jo Folka metienu atvairīja Džonatans Kviks, bet ripu nesanāca izsist tālāk Alekam Martinesam, kurš to ar slidu iebīdīja savos vārtos. Savukārt „Devils” viesos izturēja „Canucks” 38 metienus pa vārtiem, kamēr tai pašai pietika ar 22, lai svinētu uzvaru ar 3:2. Visos trīs Ņūdžersijas vārtus guvumos piedalījās un ar 1+2 izcēlās Maiks Kamaljēri.

Dilona uzvaras vārti un Bobrovska neveiksme

Martiness iebīda ripu savos vārtos un sarūpē Folkam uzvaras vārtus

Boičaka metiens salauž divus Galahera pirkstus

NHL spēļu rezultāti, 23. novembris

KomandasRez.
Hurricanes-Kings4:3
Blue Jackets-Sharks3:5
Canadiens-Islanders4:2
Canucks-Devils2:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

     [+] [-]

, 2015-11-23 12:18, pirms 8 gadiem
Gallageram paveicās. Ja pabāž roku zem Boičaka metiena, varēja gadīties vēl ļaunāk.

     [+] [-]

, 2015-11-23 16:03, pirms 8 gadiem
Sharks pārbrauks pāri visiem, šogad būs finālā pret Canadiens, toč zinu!