Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Džounss, D.Sedīns un Šatenkērks - NHL nedēļas spožākās zvaigznes

Džounss, D.Sedīns un Šatenkērks - NHL nedēļas spožākās zvaigznes
Nedēļas spožākā zvaigzne - Sanhosē "Sharks" vārtsargs Martins Džounss.
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) pagājušās nedēļas labākajiem spēlētājiem atzīti vārtsargs Martins Džounss, uzbrucējs Daniels Sedīns un aizsargs Kevins Šatenkērks.

Sanhosē "Sharks" vārtsargs Martins Džounss palīdzēja "haizivīm" uzvarēt visās trīs spēlēs, vidēji mačā ielaižot 1,63 ripas un atvairot 95,1% pretinieku metienu, tādējādi "Sharks" sezonas garāko izbraukuma spēļu sēriju noslēdza perfekti - sešas uzvaras sešos mačos. Līdz šim NHL vēsturē tas bija izdevies tikai piecām komandām. Pēdējoreiz to paveica Bostonas "Bruins" hokejisti 2010./2011. gada sezonā. Uzvarā pār Filadelfijas "Flyers" (1:0) Džounss aizvadīja savu desmito "sauso" spēli NHL karjerā. Šajā sezonā viņam pirmoreiz ir pirmā vārtsarga statuss un 25 gadus vecais Džounss nav licis vilties - 11 uzvaras 16 mačos, vidēji spēlē ielaižot 2,02 ripas un atvairot 92,9% metienu.

Par nedēļas otro zvaigzni atzīts Vankūveras "Canucks" zviedru uzbrucējs Daniels Sedīns, kurš četrās spēlēs guva piecus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles. Mačā pret Čikāgas "Blackhawks" (6:3) viņš guva trīs vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli, turklāt nopelnīja 900. punktu NHL karjerā. Ar 904 punktiem (337+567) Daniels ir kļuvis par otro "Canucks" spēlētāju, kuram izdevies sasniegt zīmīgo robežu. Pirmajam tas izdevās viņa brālim Henrīkam, kura kontā ir 936 punkti (218+718). 35 gadus vecais Daniels ar 23 punktiem (10+13) šosezon ir komandas rezultatīvākais spēlētājs.

Tikmēr trešās zvaigznes godu izpelnījies Sentluisas "Blues" aizsargs Kevins Šatenkērks, kurš četrās spēlēs sakrājas sešus punktus (divi vārti un četras rezultatīvas piespēles), palīdzot "Blues" izcīnīt piecus no maksimāli iespējamajiem astoņiem punktiem. 26 gadus vecais amerikānis šosezon ir guvis divus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles, septiņus no šiem punktiem nopelnot astoņās spēlēs kopš atgriešanās ierindā pēc traumas 7. novembrī.

     [+] [-]

, 2015-11-24 00:19, pirms 8 gadiem
Go Sharks! Kings, lai sūkā ledu.