Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Krosbijs spēlē, Bļugers ne, "Penguins" iemet septiņas ripas Kolumbusai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Krosbijs spēlē, Bļugers ne, "Penguins" iemet septiņas ripas Kolumbusai
Kriss Letangs, Adams Džonsons un Sidnijs Krosbijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pārbaudes spēlē satikās divas komandas, kuru nometnēs ir Latvijas hokejisti, taču Teodors Bļugers un Matīss Kivlenieks nebija pieteikumā. Pitsburgas "Penguins" mājās uzvarēja ar Kolumbusas "Blue Jackets" – 7:3.

Rezultāta atklāšanai Pitsburgas "Penguins" bija nepieciešamas precīzi 124 sekundes. Somu aizsargs Juso Rikola, kurš Ziemeļamerikā nav aizvadījis nevienu regulārās sezonas maču, ņēma lietas savās rokās, apspēlēja abus pretinieku aizsargus un tautieti Jonasu Korpisalo pārspēja ar metienu no neērtā satvēriena. Mājinieku pārsvaru dubultoja pieredzējušais Mets Kalens, kurš apslidoja vārtus un ieslidināja ripu tālajā stūrī – 2:0. Viņa gūtie vārti bija ļoti amizanti, jo vārti uz īsu mirkli pacēlās no savas vietas un ripa izslīdēja pa apakšu, nevienam to nepamanot. Spēle turpinājās līdz nākamajai svilpei.

3:0 panāca Kriss Letangs, kurš, saņēmis piespēli no aizvārtē mītošā komandas kapteiņa Sidnija Krosbija, uzreiz nonāca lieliskā metiena pozīcijā un ripu raidīja tālajā devītniekā. "Penguins" turpināja kontrolēt notikumus laukumā, un tikai trīs minūtes vēlāk mājinieki palielināja pārsvaru līdz četriem vārtiem. Šoreiz Letangs un Krosbijs piespēlēja, bet punktu kombinācijai pielika Adams Džonsons.

Turpinājumā par uguņošanu parūpējās Kolumbusas "Blue Jackets" dāņu uzbrucējs Olivers Bjorkstrans, kurš guva vārtus 38., 45. un 51. minūtē, nokārtojot hat-trick. Tomēr laukuma saimnieku pozīcijas netika apdraudētas nevienā brīdī, jo pat ar Bjorkstrana precīzajiem metieniem Kolumbusa netika tuvāk par divām ripām. Beigās "Penguins" uzvara ar 7:3, punktu ar saviem otrajiem vārtiem mačā pieliekot Kalenam.

Pitsburga izmantoja vairākus komandas līderus – Krosbiju, Patriku Hornkvistu, Džeiku Gencelu, Letangu un pamatvārtsargu Metu Mareju. Taču komandas pieteikumā nebija Latvijas izlases centra uzbrucējs Teodors Bļugers. Mačā nepiedalījās arī savainotais Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks. Abi latvieši pagājušo sezonu aizvadīja Amerikas Hokeja līgā.

     [+] [-]

, 2018-09-23 01:07, pirms 6 gadiem
Kivlenieks ir vārtsargs, Nevis uzbrucējs
Autoram to vajadzētu zināt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-09-23 07:03, pirms 6 gadiem
Asais_Nazis rakstīja: Kapē Bluģermans nespēlē???? Tak teic, ka viņam atvēlēs vietu vismaz te
viena tante teica?

     [+] [-]

, 2018-09-23 07:44, pirms 6 gadiem
Pēc virsraksta spriežot autors ir izbrīnīts, ka Krosbijs spēlē, bet, redziet, Bļugers nē?