Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Arvidsonam septiņu gadu līgums Nešvilā, "Penguins" kaulējas ar aizsargu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arvidsonam septiņu gadu līgums Nešvilā, "Penguins" kaulējas ar aizsargu
Viktors Arvidsons
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa fināliste Nešvilas "Predators" pagarinājusi līgumu ar zviedru uzbrucēju Viktoru Arvidsonu uz septiņiem gadiem par 29,75 miljoniem dolāru.

Pagājušā sezona 24 gadus vecajam Viktoram Arvidsonam bija labākā karjerā – 80 regulārās sezonas spēlēs viņš guva 31 vārtus un pievienoja 30 piespēles, savukārt 22 izslēgšanas mačos viņš guva trīs vārtus un savāca 13 punktus, bet Nešvilas "Predators" pirmoreiz vēsturē sasniedza Stenlija kausa finālu, kurā zaudēja Pitsburgas "Penguins".

2014. gada drafta ceturtajā kārtā izvēlētais zviedrs pēc sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu un bija gatavs doties uz arbitrācijas tiesu, tomēr Arvidsonam un Nešvilas "Predators" izdevās vienoties par jaunu līgumu. Panāktā vienošanās vēsta, ka Arvidsons nākamo septiņu sezonu laikā saņems 29,75 miljonus dolāru jeb 4,25 miljonus gadā.

Arvidsons 2013. un 2014. gadā kļuva par Zviedrijas čempionu, pēcāk dodoties uz Ziemeļameriku. Nacionālajā hokeja līgā viņš kopumā aizvadījis 142 spēles, gūstot 39 vārtus un izdarot 38 piespēles. Malējā uzbrucēja augums ir tikai 176 centimetri.

Tikmēr Arizonas "Coyotes" pagarināja līgumu ar uzbrucēju Džordanu Martinoku. Izvairoties no arbitrāžas tiesas, viņš divās nākamajās sezonās saņems 3,6 miljonus dolāru. 24 gadus vecais Martinoks pagājušajā sezonā 77 mačos guva 11 vārtus un savāca 25 punktus. Tāpat viņš bija komandas līderis ar 68 bloķētajiem metieniem.

Čikāgas "Blackhawks" jaunpienācējs Tomijs Vingelss, gatavojoties jaunajai sezonai, treniņa laikā salauzis kāju. Tiek prognozēts, ka 29 gadus vecais hokejists atlabs pēc sešām līdz astoņām nedēļām un būs gatavs treniņnometnei.

Septiņus gadus pavadījis Sanhosē "Sharks" rindās, Vingelss janvārī pārcēlās uz Otavas "Senators" un palīdzēja komandai sasniegt Austrumu konferences finālu. Aizvadītajā sezonā viņš 73 spēlēs guva septiņus vārtus un savāca piecas piespēles.

Tāpat tuvojas arbitrāžas tiesas sēdes, un abām pusēm jānāk klajā ar vēlamajiem līguma nosacījumiem. Pēdējo divu gadu čempione Pitsburgas "Penguins" gatava aizsargam Braienam Dumolinam maksāt 1,95 miljonus, kamēr aizsargs vēlētos saņemt 4,35 miljonus. Pēc abu pušu argumentu uzklausīšanas lēmumu pieņems neatkarīga komisija.

Pagājušajā sezonā Dumolins 70 regulārās sezonas spēlēs guva vienus vārtus un savāca 15 punktus, savukārt 25 Stenlija kausa mačos viņa kontā vieni vārti un seši punkti. Dumolins bija Pitsburgas "Penguins" pamatsastāva spēlētājs gan šajā, gan iepriekšējā sezonā, divas reizes virs galvas ceļot Stenlija kausu.

Izmantotie resursi:
Preds, Arvidsson sign 7-year, $29.75M deal -...
Coyotes, Martinook agree to two-year deal -...
'Hawks Wingels fractures foot in training -...

  -2 [+] [-]

, 2017-07-23 11:21, pirms 7 gadiem
Normāli tāds Dumoulin pac sevi vērtē
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2017-07-23 12:27, pirms 7 gadiem
fanotājs a rakstīja: Pac
Jā paC

  +1 [+] [-]

, 2017-07-23 12:58, pirms 7 gadiem
Dumolins, nav vienīgā problēma Pingvīniem. 3. Maiņas centrs Bonino ir prom, vel ir jāparaksta RFA Širijs, kurš gan jau pec 53 punktiem 61 spēlē gribēs labu ciparu, bet uz šiem abiem + centru Pitsburgai ir palikuši tikai 10 mio līdz algu griestiem. Vienvārdsakot algu situācija Pingvīnos var nedaudz palīdzēt Bļugeram.