Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" ar debitantu palīdzību svarīga uzvara Kolumbusā, Makdeivida vārti neglābj "Oilers"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Maple Leafs" ar debitantu palīdzību svarīga uzvara Kolumbusā, Makdeivida vārti neglābj "Oilers"
Nazems Kadri
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Cīnoties par iekļūšanu Nacionālās hokeja līgas izslēgšanas spēlēs, svarīgu uzvaru izcīnīja Toronto "Maple Leafs", kas izbraukumā ar 5:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets", paceļoties uz Atlantijas okeāna divīzijas trešo vietu.

Leo Komarovam izmantojot piespēli gar vārtiem un Ostonam Metjūzam vairākumā iebakstot ripu pāri līnijai, Toronto "Maple Leafs" pirmajā trešdaļā guva divus vārtus divās minūtēs un izvirzījās komfortablā vadībā, tomēr laukuma saimniekiem līdz 27. minūtei izdevās panākt izlīdzinājumu.

Kolumbusas "Blue Jackets" atspēlēšanos ievadīja Deivids Savārs, kurš ar metienu tālajā devītniekā izmantoja piespēli no aizvārtes, savukārt 2:2 panāca Brendons Sāds, pielabojot partnera no zilās līnijas mestās ripas trajektoriju. Taču pēdējais vārds piederēja viesiem.

Kanādas komanda guva trīs bezatbildes vārtus un varēja svinēt svarīgu panākumu ar 5:2. Uzvaras vārtus vēl otrajā trešdaļā guva Viljams Nīlanders, kurš pretuzbrukumā izcēlās ar teicamu metienu tālajā stūrī. Pārsvaru dubultoja Nazems Kadri, neatlaidīgi cīnoties par atlēkušo ripu, bet punktu pielika Ņikita Zaicevs, kurš ceturtos vārtus sezonā guva ar metienu tukšā cietoksnī.

Zaudējums neļāva Kolumbusas "Blue Jackets" panākt NHL līderi Vašingtonas "Capitals", kamēr Toronto "Maple Leafs" divi punkti bija zelta vērtē – uzvara ļāvusi apsteigt Bostonas "Bruins" un pacelties līdz Atlantijas okeāna divīzijas trešajai vietai. Līdz regulārās sezonas beigām atlikušas vēl desmit spēles.

Austrumu konferencē pirmā komanda aiz svītras pašlaik ir Ņujorkas "Islanders", kas par diviem punktiem atpaliek no Bostonas "Bruins", kamēr atstatums līdz Toronto ir trīs punkti. Šonakt "Islanders" viesos ar 3:2 pieveica Ņujorkas "Rangers".

Izlīdzinājums 46. minūtē tika panākts kuriozā veidā. Džošua Hosengs vairākumā izdarīja piespēli gar vārtiem, ripa trāpīja diviem komandas biedriem – Antonī Boviljē un Nikolajam Kuļominam – pa slidu, līdz atrada ceļu mājinieku vārtos. "Islanders" panākumu nodrošināja Endrū Leda precīzais metiens no vārtu priekšas, arī realizējot vairākumu.

Rietumu konferences un Klusā okeāna divīzijas pretinieku cīņā Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 4:3 pieveica Edmontonas "Oilers", un viesus neglāba līgas rezultatīvākā spēlētāja un kapteiņa Konora Makdeivida trīs punkti – vārti un divas piespēles. Komandas tagad šķir divi punkti.

"Ducks" pirmajā trešdaļā divas reizes atspēlējās, bet otrajā guva divus vārtus pēc kārtas, iegūstot pārsvaru, kas sāncenšiem izrādījās nepārvarams šķērslis. Uzvarētāju rindās trīs piespēles Raienam Geclafam, kamēr aizsargam Hampusam Lindholmam arī vārti un divas piespēles, un trīs punkti ir viņa karjeras labākais sasniegums.

NHL regulārā sezona, 23. marts

SpēleRez.
Blue Jackets – Maple Leafs2:5
Rangers – Islanders2:3
Ducks – Oilers4:3