Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" pārspēj "Predators", Keinam 200.vārti karjerā

"Canadiens" pārspēj "Predators", Keinam 200.vārti karjerā
Patriks Keins šonakt guva 200. vārtus savā NHL karjerā
Foto: AP/Scanpix

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) tika aizvadītas astoņas spēles, taču piecās no tām, lai noskaidrotu uzvarētāju, ar pamatlaiku vien nepietika. Vienā no spēlēm Monreālas "Canadiens" ar rezultātu 2:1 pārspēja Nešvilas "Predators", kura ar 65 punktiem atrodas otrajā vietā visā līgā. Uzvaras vārtus papildlaika izskaņā guva P.K. Subans, palīdzot savai komandai izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas.

Lai gan pirmajā periodā rezultāts netika atklāts, abas komandas spēlēja diezgan atklātu hokeju, tiesa, bīstamāki uzbrukumos bija Nešvilas “Predators” hokejisti. Arī otro periodu aktīvāk iesāka “Predators”, jau pirmajās minūtēs izveidojot divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, taču glāba Praiss. Nešvilas hokejistu dominance kļuva aizvien izteiktāka, un jau septītajā perioda minūtē nopelnīja iespēju spēlēt vairākumā, taču rezultatīvi noslēgt skaitlisko vairākumu tā arī neizdevās.

Septiņas minūtes un 50 sekundes pirms došanās uz ģērbtuvēm rezultāts beidzot tika atklāts - “Predators” hokejistam Maikam Ribeiro ar spēcīgu metienu no zilās līnijas izdevās pārspēt lieliski spēlējošo kanādiešu vārtsargu (1:0). Ribeiro tie bija desmitie vārti šosezon. Mirkli vēlāk notikumi risinājās jau otrā laukuma pusē - ”Canadiens” teicama iespēja panākt izlīdzinājumu, taču Kārters Hatons ar kājsargu spēja neitralizēt pretinieka metienu.

Trešo periodu aktīvāk iesāka mājniece, un jau pēc nepilnām trim minūtēm guva vārtus. Spēlējot vairākumā, Subana raidījumu pielaboja Alekss Galčenuks, panākot 1:1. Neilgi pēc tam teicama iespēja Kreigam Smitam vārtu priekšā, taču atkal uzdevumu augstumos Praiss. Pamatlaikā vārti vairs netika gūti un sekoja papildlaiks.

Smits, kuram bija pāris labas iespējas gūt vārtus pamatlaikā, pārkāpa noteikumus, atstājot savu komandu mazākumā, un Subans ar spēcīgu metienu nodrošināja “Canadiens” otro uzvaru pēc kārtas (2:1). Lielākie nopelni šonakt Monreālas “Canadiens" vārtsargam, kurš spēja tikt galā ar 37 pretinieku metieniem. Citā spēlē par mača varoni kļuva Bostonas "Bruins" vārtsargs Tūka Rasks, kurš arī atvairīja 37 metienus, palīdzot "Bruins" ar rezultātu 3:1 pieveikt Dalasas "Stars" vienību, bet Filadelfijas "Flyers" vārtu vīrs Rons Emerijs - 35 metienus uzvarā pār Pitsburgas "Penguins" (3:2).

Piekto uzvaru pēc kārtas guvusi Detroitas "Red Wings", pēcspēles soda metienos ar rezultātu 5:4 pārspējot Minesotas "Wild" hokejistus. Jau otrā perioda astotajā minūtē Detroita bija ieguvusi trīs vārtu pārsvaru (4:1), taču atlikušajā laikā Minesotas spēlētājiem izdevās deficītu atspēlēt, rezultātu izlīdzinot (4:4). Pēcspēles soda metienos tik labi neveicās "Wild" hokejistiem, kuri nerealizēja pirmos divus bullīšus, bet Dacjuks un Nīkvists bija nekļūdīgi, ļaujot Detroitai izcīnīt smagu uzvaru (5:4).

Lai noskaidrotu spēles uzvarētāju pēcspēles soda metieni bija nepieciešami arī Vašingtonas "Capitals" un Edmontonas "Oilers" spēlē. Vispirms Edmontonai izdevās izraut neizšķirtu, gūstot divus vārtus trešā perioda izskaņā, bet pēcspēles soda metienos uzvaras vārtus guva "Oilers" hokejists Tedijs Parsels (5:4). Edmontona izcīnījusi divas uzvaras pēc kārtas un šobrīd ar 33 punktiem atrodas pirmspēdējā vietā Nacionālajā hokeja līgā.

Citā spēlē savu uzvaru sēriju turpināja Tampabejas "Lightning", kura ar rezultātu 4:1 pārspēja Vankūveras "Canucks", kļūstot par Austrumu konferences līderi, bet īpaša spēle šonakt izdevās Patrikam Keinam, kurš guva savus 200.vārtus NHL karjerā, palīdzot "Blackhawks" svinēt uzvaru pār Arizonas "Coyotes" (6:1).

Patriks Keins gūst savus 200. vārtus Nacionālajā hokeja līgā

NHL spēļu rezultāti, 21.janvāris

KomandasRez.KomandasRez.
Rangers-Senators3:2 PFlyers-Penguins3:2 P
Capitals-Oilers4:5 PMLightning-Canucks4:1
Red Wings-Wild5:4 PMBlackhawks-Coyotes6:1
Canadiens-Predators2:1 PStars-Bruins1:3

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -1 [+] [-]

, 2015-01-21 07:44, pirms 9 gadiem
Ovie tā nematot,atkal iet pēc kārtējā Rišāra.

  +1 [+] [-]

, 2015-01-21 14:16, pirms 9 gadiem
Varēja vēl piemīnēt to, ka Chris Kunitz gūtie vārti pret Flyers ir 500. punkts NHL karjerā. Turklāt viņš nav draftētais hokejists.