Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Senators" beidzot notur līderi – Šabo paraksta 64 miljonu līgumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Senators" beidzot notur līderi – Šabo paraksta 64 miljonu līgumu
Tomā Šabo. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Otavas "Senators" noslēdzis astoņu gadu līgumu ar aizsargu Tomā Šabo, kurš šajā laika posmā saņems 64 miljonus dolāru.

Pagājušajā sezonā "Senators" vienība, kuras rindās debitēja latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers, 36 spēlēs sakrājot 14 punktus, palika NHL pēdējā vietā. Nespējot vienoties par līguma pagarināšanu, nācās aizmainīt labākos hokejistus, lai pēcāk nezaudētu viņus bez atlīdzības, – prom devās aizsargs un komandas kapteinis Ēriks Kārlsons, kā arī uzbrucēju Mets Dušeins un Marks Stouns.

Tagad vienības līdzjutēji saņēmuši patīkamu signālu, jo līgums ar Šabo parakstīts gadu pirms pašreizējās vienošanās beigām, tādējādi aizsargs būs "Senators" rīcībā turpmākās deviņas sezonas. Pagājušajā sezonā viņš 70 spēlēs guva 14 vārtus un sakrāja 55 punktus, būdams trešais rezultatīvākais spēlētājs komandā. Priekšā bija jau pieminētie Stouns un Dušeins, kuri Otavā vairs nespēlē.

22 gadus vecais Šabo tika draftēts 2015. gadā ar 18. numuru, un NHL karjeras laikā viņš piedalījies 134 spēlēs, kurās guvis 23 vārtus un 80 punktus. Nule parakstītais līgums ir lielākais "Senators" vēsturē, un vadība cer, ka tuvākajās sezonās kodols tiks būvēts tieši ap vadošo aizsargu. Šabo savas kvalitātes pierādījis arī Kanādas izlasē, pārstāvot to pēdējos divos pasaules čempionātos. Šogad viņa kontā bija septiņi punkti desmit spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ottawa-senators-...

     [+] [-]

, 2019-09-20 08:58, pirms 5 gadiem
Laba ziņa Otavai, taču kopumā man šie ilgtermiņa līgumi nedaudz tracina.. Garantēta nauda daļai hokejistu sačakarē izaugsmi.

     [+] [-]

, 2019-09-20 13:51, pirms 5 gadiem
Sāk veidot komandu,cerams Balcers arī būs šajos plānos!