Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Pareiko un "Blues" pirms tiesas tomēr vienojas par 27,5 miljoniem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pareiko un "Blues" pirms tiesas tomēr vienojas par 27,5 miljoniem
Koltons Pareiko
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Sentluisas "Blues" pagarinājis līgumu ar 24 gadus veco aizsargu Koltonu Pareiko, kurš nākamo piecu sezonu laikā saņems 27,5 miljonus dolāru.

2012. gadā tikai trešajā kārtā draftētais Koltons Pareiko pirmajās divās Nacionālajā hokeja līgā pavadītajās sezonās licis runāt daudziem. Viņš kļuvis par Sentluisas "Blues" aizsardzības vienu no balstiem, turklāt demonstrējot atzīstamu sniegumu arī pie sāncenšu vārtiem.

Pagājušajā sezonā Pareiko aizvadīja 81 spēli, kuras laikā guva četrus vārtus un savāca 35 punktus – par diviem vairāk nekā debijas sezonā. Starp komandas aizsargiem rezultatīvāks bija tikai kapteinis Alekss Pietrandželo un Kevins Šatenkirks, kurš beigās tika aizmainīts uz Vašingtonas "Capitals", bet pēcāk kā brīvais aģents pievienojās Ņujorkas "Rangers".

Tāpat Pareiko pārstāvēja Ziemeļamerikas U23 izlasi Pasaules kausa izcīņā, trīs spēlēs izdarot trīs rezultatīvas piespēles, un kopā ar Kanādas valstsvienību pavasarī kļuva par pasaules vicečempionu. Izlasei viņš pievienojās pēc izstāšanās no Stenlija kausa izcīņas, taču ceļojums pāri okeānam sniegumu neietekmēja – septiņi punkti sešās spēlēs.

24 gadus vecais un 196 centimetrus garais aizsargs pēc sezonas kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, tomēr ar Sentluisas "Blues" par jaunu līgumu vienoties neizdevās. Pareiko vērsās arbitrāžas tiesā, un sēde bija paredzēta otrdien, taču pirms tās puses tomēr spējušas vienoties.

Vienošanās paredz, ka Pareiko nākamo piecu gadu laikā saņems 27,5 miljonus dolāru. Ar 5,5 miljoniem sezonā viņš kļuvis par Sentluisas "Blues" otro labāk apmaksāto aizsargu – aiz kapteiņa Pietrandželo, kurš pelna 6,5 miljonus. Uzbrukumā vairāk pelnīs tikai Vladimirs Tarasenko, Pols Štjastnijs un Aleksandrs Stēns.

Izmantotie resursi:
Blues agree to five-year deal with defenceman...

  -4 [+] [-]

, 2017-07-20 18:06, pirms 7 gadiem
Pirms kādas tiesas? ŅHĻ ja atsakies spēlēt, liek cietumā?

  +1 [+] [-]

, 2017-07-20 18:48, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Pirms kādas tiesas? ŅHĻ ja atsakies spēlēt, liek cietumā?
Asprātīgi, ja nezināji NHL pastāv arbitrāžas tiesa, kurā vēršas ja klubs un spēlētājs nevar vienoties par līgumu

     [+] [-]

, 2017-07-20 19:21, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Asprātīgi, ja nezināji NHL pastāv arbitrāžas tiesa, kurā vēršas ja klubs un spēlētājs nevar vienoties par līgumu
Tak pareizi, biju jau piemirsis ka tā ir biznesa līga, kurai ar sportu ir maz sakara.

     [+] [-]

, 2017-07-20 19:48, pirms 7 gadiem
pernambucano rakstīja: Tak pareizi, biju jau piemirsis ka tā ir biznesa līga, kurai ar sportu ir maz sakara.
Kurai līgai tad ar sportu ir vairāk sakara? KHL?