Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" bez Girgensona piedzīvo sauso zaudējumu pret līderi "Predators"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Sabres" bez Girgensona piedzīvo sauso zaudējumu pret līderi "Predators"
Džastins Falks
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nespēlējot savainotajam latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam, sauso zaudējumu piedzīvoja Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas savā laukumā ar 0:4 piekāpās Nešvilas "Predators". Pretinieki pie punktiem tika 15. mačā pēc kārtas, sasniedzot jaunu kluba rekordu.

Pirmās iespējas atklāt rezultātu radīja laukuma saimnieki, tomēr viņiem trūka veiksmes – otrajā minūtē pēc Nika Baptista metiena ripa palika vārtsarga laukumā, taču nebija neviena, kurš pieliktu punktu, bet ceturtajā minūtē Džeka Aikela reidu, no kreisās malas tiekot vārtu priekšā, apturēja Peka Rinne, izvelkot ripu no apakšējā stūra. Kā izrādījās, soma izveidotais mūris bija necaursitams – viņš tika galā ar visiem 35 pretinieku metieniem.

Nešvilas "Predators" rezultātu atklāja spēles vidū, kad metienu no zilās līnijas pielaboja Maiks Fišers, kurš guva savus otros vārtus sezonā. Komandas bijušais kapteinis pēc pagājušās sezonas paziņoja par karjeras beigām, tomēr nolēma atgriezties. Viesi pārsvaru dubultoja piecas minūtes vēlāk, pretuzbrukumu ar atlēkušās ripas raidīšanu vārtos pabeidzot Raienam Džohansenam – 2:0.

Pēc Viktora Arvidsona metiena pie atlēkušās ripas tika arī Filips Fošberjs, kurš četras minūtes pirms beigām palielināja pārsvaru, bet punktu ar metienu tālajā stūrī 24 sekundes pirms beigām pielika Raiens Hartmans, panākdams 4:0 Nešvilas "Predators" labā. Rezultāts visnotaļ likumsakarīgs, jo "Predators" ar 106 punktiem ieņem pirmo vietu visā līgā, kamēr Bufalo "Sabres" ar 58 punktiem ir pati pēdējā komanda.

Nešvilas "Predators" pie punktiem tikusi 15 spēlēs pēc kārtas (14 uzvaras un zaudējums pagarinājumā), kas ir jauns kluba rekords. Iepriekšējais turējās kopš 2016. gada februāra, kad komanda punktus guva 14 mačos, bet toreiz tika izcīnītas tikai deviņas uzvaras.

35 metienus atvairījušais Rinne aizvadīja savu astoto sauso spēli sezonā, kas ir labākais rādītājs līgā, un tika pie 40. uzvaras. Tādējādi viņš kļuvis par septīto vārtsargu NHL vēsturē, kuram trīs reizes izdevies aizsniegties līdz 40 panākumiem, pievienojoties Martinam Brodēram, Mikam Kiprusofam, Breidenam Holtbijam, Jevgeņijam Nabokovam, Žakam Plāntam un Terijam Savčukam.

Astoto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Kolumbusas "Blue Jackets", kas izbraukumā ar 5:4 pagarinājumā pieveica Bostonas "Bruins" un aizēnoja pretinieku uzbrucēja Raiena Donato debiju – 21 gadu vecais centrs izcēlās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Kolumbusai uzvaru atnesa Kems Atkinsons, kuram izdevās rezultatīvs metiens tālajā stūrī.

Trešo sauso spēli sezonā aizvadīja Roberto Luongo, kurš atvairīja 28 metienus un palīdzēja Floridas "Panthers" izbraukumā ar 2:0 pieveikt Monreālas "Canadiens". Olivers Ekmans-Lāšons guva vārtus 57. un 59. minūtē, bet Makss Domi izcēlās 21 sekundi pirms beigām, Arizonas "Coyotes" ar 5:2 pieveicot Kalgari "Flames". Džefs Kārters guva divus vārtus, tostarp uzvaras pagarinājumā, un Losandželosas "Kings" viesos ar 4:3 pārspēja Minesotas "Wild".

Regulārā sezona, 20. marts

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Blue Jackets4:5 PSabres – Predators0:4
Canadiens – Panthers0:2Wild – Kings3:4 P
Coyotes – Flames5:2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-20 17:49, pirms 6 gadiem
a_burts_a_burts_100293474021870 rakstīja: Hm... vai tas tik nenozīmē to, ka Sabres, līdz ar šo zāģi, ir zaudējuši visas teorētiskas iespējas uz NHL ploviem?
Nu, Semjon Semjonič! Šajā gadījumā mazliet pat nepiedienīgi rēķināt teorētiskās iespējas.