Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Debraskam divi vārti Bostonas "Bruins" otrajā uzvarā Ķīnā

Rolands Eliņš

Debraskam divi vārti Bostonas "Bruins" otrajā uzvarā Ķīnā
Džeimss Nīls un Džeiks Debrasks. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas pirmssezonas pārbaudes spēlē Pekinā, Ķīnā, Bostonas „Bruins” ar 3:1 pārspēja Kalgari „Flames”, izcīnot savu otro uzvaru šī gada Ķīnas spēlēs.

„Bruins” un „Flames” pirmā savstarpējā pārbaudes spēle, kas norisinājās Šenžeņā, ar 4:3 pēcspēles metienos uzvarēja Bostonas komanda. Šodien klubi spēkojās Pekinā „Cadillac Arena”, KHL kluba „Kunlun” mājas arēnā, kur pirms desmit gadiem norisinājās olimpisko spēļu basketbola turnīra izšķirošās spēles.

Pirmajā spēlē Ķīnā 21 gadu vecais Džeiks Debrasks izcēlās ar uzvaru nesošo bullīti, bet šodienas mačā viņš guva savas komandas pirmos divus vārtus. Debrasks NHL aizvadīs savu tikai otro sezonu, cenšoties uzlabot aizvadītajā sezonā 70 spēlēs sakrāto 27 punktu ražu.

Debrasks pirmoreiz izcēlās pirmā perioda izskaņā, bet otrajā periodā „Flames” sastāvā neizšķirtu panāca Šons Monehens. Debrasks atbildēja ar vārtu guvumu 46. minūtē, bet spēlei punktu pielika Kevins Millers ar metienu tukšos vārtos (3:1). Jāpiemin, ka Debrasks neskaidra iemesla dēļ atstāja spēli otrajā periodā, taču varēja atgriezies laukumā.

Ar 28 atvairītiem metieniem Bostonas vārtos spēli pabeidza somu vārtsargs Tūka Rasks.

NHL spēles šoruden būs pieejamas arī Eiropā. Oktobra sākumā pārbaudes spēles Šveicē un Vācijā aizvadīs „Devils” un „Oilers”, sacenšoties attiecīgi ar „Bern” un Ķeļnes „Haie”, bet sestajā oktobrī Stokholmā Edmontonas un Ņūdžersijas komandas savā starpā aizvadīs regulārās sezonas pirmo spēli. Mēnesi vēlāk Helsinkos paredzētas divas NHL sezonas „Panthers” un „Jets” spēles.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/calgary-fl...