Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Divas reizes Stenlija kausu izcīnījušais Kārters liek punktu karjerai
Džefs Kārters. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centra uzbrucējs Džefs Kārters 39 gadu vecumā paziņojis par karjeras beigām. Kopā ar Losandželosas "Kings" viņš divas reizes virs galvas cēla Stenlija kausu.

Džefa Kārtera karjeras pēdējā spēlē Pitsburgas "Penguins" izbraukumā ar 4:5 piekāpās Ņujorkas "Islanders". Jau iepriekš kļuva skaidrs, ka komanda nekvalificēsies izslēgšanas spēlēm. 39 gadus vecais centrs trešā perioda vidū guva vārtus un panāca izlīdzinājumu, bet sāncenši nepilnas četras minūtes vēlāk nodrošināja divus punktus.

NHL karjerā Kārters aizvadīja 1321 spēli un atzīmējās ar 442 vārtiem un 409 piespēlēm. Viņš pārstāvēja Filadelfijas "Flyers", Kolumbusas "Blue Jackets", Losandželosas "Kings" un "Penguins".

Kārters 2011./12. gada sezonā bija neapmierināts ar aizmainīšanu uz Kolumbusu un panāca, ka tiek aizmainīts vēlreiz. Nonācis Losandželosā, viņš divas reizes kļuva par čempionu. 133 izslēgšanas spēlēs uzbrucēja kontā 84 punkti.

2014. gadā Kārters izcīnīja ne tikai Stenlija kausu, bet arī kļuva par olimpiskā zelta īpašnieku, pārstāvot Kanādas valstsvienību Sočos.

Kārters ilgāku laiku bija "Penguins" trešās maiņas centrs, bet pirms šīs sezonas tika pārvietots uz ceturto virknējumu. Karjeras beidzamajā sezonā 72 spēlēs viņš izcēlās ar 11 vārtiem un 15 punktiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jeff-carte...

     [+] [-]

, 2024-04-18 16:39, pirms 2 nedēļām
vecais kodējs