Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kolumbusa pagarinājumā uzvar "Penguins"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kolumbusa pagarinājumā uzvar "Penguins"
Brendons Dubinskis
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas regulārajā čempionātā Kolumbusas "Blue Jackets" pagarinājumā ar 2:1 savā laukumā pieveica nikno sāncensi Pitsburgas "Penguins", kamēr pie retas uzvaras tika Kolorado "Avalanche".

Spēles ievadā čempionei Pitsburgas "Penguins" bija vairākas iespējas atklāt rezultātu, tomēr pēc Fila Kesela un Jevgeņija Malkina metieniem no neērtā satvēriena laukuma saimniekus glāba vārtsargs Sergejs Bobrovskis. Tādējādi 22. minūtē 1:0 panāca Kolumbusas "Blue Jackets" – neizdevies metiens no tuvas distances, ripa nonāca līdz Raienam Marejam, un aizsargs neapjuka, no neērtā satvēriena gūstot savus otros vārtus sezonā.

Tomēr sāncenšiem bija nepieciešamas nepilnas piecas minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu. Malkins uzbrukuma zonā uzvarēja iemetienā un nogādāja ripu līdz Aienam Kolam, kurš pārsteidza mājiniekus un trāpīja nosegtā Bobrovska sargāto vārtu tālajā stūrī – 1:1. Vēl otrajā trešdaļā Olivers Bjorkstrands aizturētā soda laikā guva otros Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus, taču mirkli iepriekš ripai pieskārās pretinieku spēlētājs, tādēļ atskanēja tiesneša svilpe.

Pēdējā minūtē laukuma saimnieku uzbrucējs un Pitsburgā dzimušais Brendons Sāds nerealizēja izgājienu vienatnē pret vārtsargu, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pagarinājumā. Bija nepieciešamas 64 sekundes, jo Brendons Dubinskis ar metienu tālajā devītniekā realizēja izgājienu divatā pret aizsargu – Kolumbusas "Blue Jackets" uzvara ar 2:1.

Piecu zaudēto spēļu sēriju pārtrauca Kolorado "Avalanche", kas atrodas līgas pēdējā vietā. Izbraukumā izdevās ar 2:1 pagarinājumā pieveikt Karolīnas "Hurricanes", un par varoni kļuva Miko Rantanens, kurš izšķirošos vārtus guva 37 sekundes līdz pagarinājuma beigām. Mets Dušeins uz savas zilās līnijas atbruņoja pretinieku un aizskrēja pretuzbrukumā. Centra uzbrucējs sameklēja somu, kurš meta bez piespēles apturēšanas un trāpīja no vidējas distances.

Floridas "Panthers" izbraukumā ar 4:1 pieveica Anaheimas "Ducks", lai gan 23. minūtē nonāca iedzinējos. Uzvaras vārtus guva veterāns Jaromirs Jāgrs, kamēr Džeimss Reimers atvairīja 35 sāncenšu metienus. "Panthers" tā bija sestā uzvara pēdējos septiņos mačos, un treneri nomainījusī komanda turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas mačos.