Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Nolans un "Sabres" spēlētāji slavē Irbes darbu ar vārtsargiem

Agris Suveizda

Nolans un "Sabres" spēlētāji slavē Irbes darbu ar vārtsargiem
Andešs Lindbeks un Artūrs Irbe
Foto: Džons Hikijs, Buffalo News

Bufalo "Sabres" ar 44 punktiem 68 mačos Nacionālajā hokeja līgā ieņem pēdējo vietu. Neskatoties uz sliktajiem rezultātiem, komandas vārtsargu treneris Artūrs Irbe izpelnījies gan galvenā trenera Teda Nolana, gan spēlētāju uzslavas.

"Viņš šogad ar visiem vārtsargiem ir paveicis lielisku darbu," Tedu Nolanu citē Buffalo News. "Lindbeks nav izņēmums. Ir jūtams progress, un viņš kļūst labāks un labāks, un labāks. Viņa pārliecība aug. Apvienojot Lindbeka darba ētiku un Artūra trenētprasmi, tiek paveikts milzīgs darbs."

"Esmu redzējis viņu darām brīnumus ar jaunu puiku [Gudļevski], kuru ir draftējusi Tampa un kurš spēlē Sirakjūzā," Nolans turpināja. "Šis puika nāca no junioru B grupas… Mēneša laikā, kad strādājām ar Kristeru, vēroju viņa progresu. Tas bija neticams. Artūrs dara labu darbu."

Irbi uzslavēja arī zviedru vārtsargs Andešs Lindbeks: "Viņš ir bijis ļoti labs. Protams, viņš ilgus gadus ir spēlējis un zina, ko tas nozīmē. Starp spēlēm ir tik maz laika, tāpēc nav iespējams veikt nekādas kardinālas izmaiņas. Taču viņš vienkārši cenšas strādāt pie galvenajām lietām un cenšas ielikt pamatus. Viņš katru dienu ļoti rūpīgi pievērš uzmanību sīkumiem un ne brīdi nezaudē asumu. Pagaidām darbs ritējis ļoti labi."

Buffalo News norāda uz vārtsargu statistikas rādītājiem, strādājot ar un bez Irbes. Piemēram, Lindbeka atvairīto metienu rādītājs kopš pievienošanās Bufalo ir 92,5%, kas ir krietni labāk nekā iepriekš. Jūnass Enrūts Bufalo komandā atvairīja 90,3% metienu, taču septiņos mačos "Stars" rindās atvairījis vien 87,3%. Savukārt Mihals Noivirts Bufalo atvairīja 91,8% metienu, bet "Islanders" sastāvā – 88,9%.

Laikraksta mājaslapā gan piebilsts, ka šī statistika nopelnīta pavisam neilgā periodā (un tādējādi ir liels nejaušības princips). Līdzīga tendence Noivirtam bijusi arī agrāk – divu sezonu laikā, no 2009. līdz 2011. gadam strādājot kopā ar Irbi, viņa atvairīto metienu procents bija 91,4%, bet pēc tam tas noslīdēja līdz 90,2%. Latviešu mūra ieguldījumu ievēroja arī "Sabres" kapteinis Braiens Džionta: "Tas noteikti ir jāņem vērā. Puiši ir progresējuši un aizvadījuši labas spēles."

Izmantotie resursi:
Irbe brings out best in Sabres’...

  +4 [+] [-]

, 2015-03-16 16:15, pirms 9 gadiem
Tas labi - būs iedzīvojies NHL trenera maizītē un arī pēc Bufalo bez darba nepaliks Varbūt kādreiz pat tiks pie Stenlija kausa!

  +2 [+] [-]

, 2015-03-16 16:23, pirms 9 gadiem
Hmm... rakstīja: Tas labi - būs iedzīvojies NHL trenera maizītē un arī pēc Bufalo bez darba nepaliks Varbūt kādreiz pat tiks pie Stenlija kausa!
Gan jau, ka arī pēc Vašingtonas nebūtu bijušas problēmas dabūt darbu NHL. Tik ja nemaldos ģimenes problēmas Latvijā liedza palikt štatos.

  +6 [+] [-]

, 2015-03-16 16:32, pirms 9 gadiem
Tā arī bija, kad viņš strādāja Vašingtonā - Holtbijs, Noivirts, Varlamovs statistiski progresēja. Bet pēc šķiršanās no Irbes visiem statistika pagāja uz leju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-03-16 17:29, pirms 9 gadiem
Visu cieņu Irbem, bet vārtsargiem atvairīto metienu procents Sabres rindās pēdējo 2 sezonu laika ir nedaudz augstāks aizsardzības zonas sistēmas dēļ.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 17:45, pirms 9 gadiem
PraporšiksPingvīns rakstīja: Irbe vienīgais las paliks no treneru štāba nakamsezon xD dodu 1:5
Ja nāk jauns galvenais treneris, tad viņš parasti ņem savu komandu ar cilvēkiem ko viņš pazīst personīgi.

     [+] [-]

, 2015-03-16 18:02, pirms 9 gadiem
MachimoI rakstīja: Visu cieņu Irbem, bet vārtsargiem atvairīto metienu procents Sabres rindās pēdējo 2 sezonu laika ir nedaudz augstāks aizsardzības zonas sistēmas dēļ.
Irbe tik pirmo sezonu strādā, pie tam tagad pavisam citi vārtsargi nekā, kas uzsāka sezonu...jeb atkal cērt zivis, kur viņu nav
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-03-16 19:01, pirms 9 gadiem
Izskaneja baumas ka Nolana vieta iespejams naksot Greckis... Bet Greckis esot teicis ka NHL neatgriezisie...
Gribetos jau lai ari nakam sezon Nolans paliek... Ja jau itka komanda skatas uz nakotni...
Irbe bez darba jau nu noteikti nepaliks...

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 19:22, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: Irbe tik pirmo sezonu strādā, pie tam tagad pavisam citi vārtsargi nekā, kas uzsāka sezonu...jeb atkal cērt zivis, kur viņu nav
Tu atkal dzejo pretī manis teiktajam tikai kaut kādas savas spītības dēļ.

Paņem visus 9 Sabres vārtsargus, kas startējuši kopš Nolana ēras sākuma 13./14. gada sezonā. Salīdzini atvairīto metienu procentus pirms un pēc, it sevišķi vienādos sastāvos.

     [+] [-]

, 2015-03-16 19:26, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Nolanu par vārtsargu treneri!!!!
Nolana filozofija ir minimizēt vārtu starpību uz uzbrukuma un ripas kontroles rēķina. T.i., tiek mēģināts izdarīt pēc iespējas vairāk ar ne sevišķi talantīgu sastāvu.

Rezultāts ir zaudēšana ar mazāk vārtiem, savukārt nedaudz paaugstināts vārtsargu atvairīto metienu procents ir tā blakusefekts.

Nekā jauna vai revolucionāra tur nav un no šādas pieejas jebkurai citai komandai nebūtu absolūti nekādas lietderības.

     [+] [-]

, 2015-03-16 21:10, pirms 9 gadiem
Hmm... rakstīja: Tas labi - būs iedzīvojies NHL trenera maizītē un arī pēc Bufalo bez darba nepaliks Varbūt kādreiz pat tiks pie Stenlija kausa!
Tas būtu super! Stenlija kauss tomēr ir stenlija kauss. Trenneris vai spēlētājs, tas ir tas pats kauss...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-03-16 22:18, pirms 9 gadiem
Ja Irbe tik labs, tad kapec Gudlevskim nepalidz klut stabilam.

  +1 [+] [-]

, 2015-03-16 22:32, pirms 9 gadiem
Elmars Egle rakstīja: Ja Irbe tik labs, tad kapec Gudlevskim nepalidz klut stabilam.
????
kāds sakars?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-16 22:51, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: nu izlasē tak Irbe bija.
Rietumu vilcienam pincītis ar īsāks par centimetru kādreiz bija
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-03-16 23:02, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: , Abrag, es esmu Eksperts, hokeja Eksperts!
ja Tu samainītu vārdu Eksperts ar vārdu Eksports, tad varētu vilkt paralēles ar tiem Exportiem, kurus A-burts slienainu mūli pa vakariem trekterē