Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Lēners: "Varbūt viens no tūkstoš metieniem tā maina trajektoriju"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Lēners: "Varbūt viens no tūkstoš metieniem tā maina trajektoriju"
Robins Lēners ielaiž izšķirošos vārtus
Foto: USA Today Sports/Scanpix

Neskatoties uz Zemgus Girgensona pirmajiem vārtiem sezonā, piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Nacionālās hokeja līgas klubs Bufalo "Sabres", kas izbraukumā ar 2:4 piekāpās Losandželosas "Kings". Galvenais treneris Fils Hauslijs norādīja, ka mača likteni izšķīra vairākumi un mazākumi, bet vārtsargs Robins Lēners bija pārsteigts par uzvaras metienu.

"Viss labais, ko paveicām pirmajā trešdaļā, otrajā kaut kur pazuda. Pēc tam atguvām pavedienu. Uzskatām, ka lielākoties kontrolējām spēles gaitu, taču atkal visu izšķira sniegums nevienādos sastāvos," teica galvenais treneris Fils Hauslijs, kurš pie Bufalo "Sabres" stūres debitējis ar pieciem zaudējumiem pēc kārtas.

Losandželosas "Kings" izšķirošo ripu iemeta divas minūtes līdz beigām, vairākumu no zilās līnijas realizējot Drū Dautijam. Noraidījumu par klupināšanu nopelnīja uzbrucējs Evanders Keins, kurš attaisnojumus nemeklēja: "Protams, necentos viņu nogāzt. Gribēju atņemt ripu. Neskatoties uz to, tādos brīžos nedrīkst nopelnīt noraidījumus."

Zviedrs Robins Lēners atvairīja 26 metienus, tomēr īstajā brīdī neizglāba komandu. "Ripa lidoja vārtiem pa vidu, bet pēdējā brīdī mainījās trajektorija un tā lidoja zemāk. Protams, gribu noķert tādas ripas, bet ir tā, kā ir. Ripa lidoja tieši pretī cimdam, tad ienira un palidoja garām," skaidroja vārtsargs. "Katru sezonu pa maniem vārtiem met ļoti daudz. Un varbūt viens no tūkstoš metieniem tā maina trajektoriju."

Losandželosas "Kings" sezonas ievadā nebija izdevies realizēt nevienu no 16 vairākumiem, bet pret Bufalo "Sabres" tika izmantoti visi trīs, kamēr Zemgus Girgensona pārstāvētā komanda neizmantoja nevienu no trim vairākumiem. "Psiholoģiski mums jābūt gatavākiem. Mazās lietas – pirmā piespēle, nepareiza ieslidošanās. Ja tas nesanāk, tad nesanāk ieiet pretinieku zonā. Jāatrod veidi, kā kontrolēt ripu viņu zonā," norādīja Keins.

"Iekšā ir kaitinoša sajūta. Mēģinām izcīnīt pirmo uzvaru sezonā, bet nesanāk. Nākamā spēle ir rīt. Jāaizmirst iepriekšējais mačs, jābūt gataviem un tas jāpeveic," teica Keins, kurš ar septiņiem punktiem ir komandas rezultatīvākais spēlētājs. Bufalo "Sabres" nākamo maču aizvadīs šonakt, kad izbraukumu turpinās pret Anaheimas "Ducks".

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sabres/news/sab...