Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: par "Sabres" treneri kļūst klubā astoņas sezonas spēlējušais Hauslijs

Agris Suveizda

Oficiāli: par "Sabres" treneri kļūst klubā astoņas sezonas spēlējušais Hauslijs
Fils Hauslijs
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās hokeja līgas komandas Bufalo "Sabres" galveno treneri kļuvis 53 gadus vecais amerikāņu speciālists Fils Hauslijs, komanda savā mājaslapā apstiprināja medijos izplatītās runas.

Bufalo "Sabres" jaunais ģenerālmenedžeris Džeisons Boterils iepriekš sacīja, ka galveno treneri oficiāli amatā varētu apstiprināt tikai nākamās nedēļas sākumā. Mediji lēsa, ka uz amatu ir divi galvenie kandidāti – Nešvilas "Predators" asistents Hauslijs un Pitsburgas "Penguins" asistents Riks Tokets -, taču "Sabres" izšķīrusies par labu Hauslijam, nemaz neveicot pārrunas ar Toketu.

"Ņemot vērā viņa pieredzi gan kā spēlētājam, gan kā trenerim, domājam, ka Fils šajā ziņā unikāli kvalificēts, lai būtu mūsu galvenais treneris un palīdzētu organizācijai sasniegt tās mērķus," kluba mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris. "Viņa spēles pieeja atbilst tai, kādā mēs redzam mūsu hokeja komandu spēlējam, un ar nepacietību gaidām, ko viņš spēs panākt ar savām līdera dotībām."

Hauslijs trenera karjeras laikā 2013. gadā aizveda ASV līdz pasaules U20 čempiones titulam, finālā Krievijas pilsētā Ufā uzvarot Zviedriju (3:1). Savukārt pēdējos četrus gadus viņš bija Nešvilas "Predators" asistents. Spēlētāja karjeras laikā Hauslijs, kurš 2015. gadā tika iekļauts Hokeja slavas zālē, pirmās astoņas sezonas (1982.-1990.) Nacionālajā hokeja līgā pavadīja tieši "Sabres", kas 1982. gadā aizsargu draftēja ar sesto numuru.

Aizvadītajā sezonā Bufalo "Sabres" ierindojās Austrumu konferences priekšpēdējā vietā, 82 spēlēs izcīnot 33 uzvaras un sesto reizi pēc kārtas netiekot Stenlija kausā. Zemgum Girgensonam 75 spēlēs 16 (7+9) punkti, negatīva lietderība -7 un 18 soda minūtes.

Izmantotie resursi:
Sources: Sabres expected to name Phil Housley...
https://www.nhl.com/sabres/news/phi...

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 20:52, pirms 7 gadiem
Pats jau kā spēlētajs bija leģendārs vecis, redzēs kā viņam veiksies kā koučam, jo patreizējā Sabres priekš treneriem ir gana nepateicīga komanda....

  +1 [+] [-]

, 2017-06-15 20:55, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Pats jau kā spēlētajs bija leģendārs vecis, redzēs kā viņam veiksies kā koučam, jo patreizējā Sabres priekš treneriem ir gana nepateicīga komanda....
Gan klubā ,gan ASV izlasē jo parasti ja bija brīvs izlasei neatteica.

  +2 [+] [-]

, 2017-06-15 22:02, pirms 7 gadiem
Labs. Varbut girgijam paveras jaunas iespeejas pie shii trenera. Tomer abi viena pozicija spele.
Slēpts komentārs: pernambucano
Slēpts komentārs: Ernijzz

  +3 [+] [-]

, 2017-06-15 22:31, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Viss jasnijs. Girgis, ja paveicās, uz Vegasu, ja nē, tad Savicka kungam piedāvājums ir gatavs. Ne velti savāca CSKA drafta piku uz Girgi.
Redzu, cik tu "gudrs" esi! NHL ir un bus Zemgus prioritate. Tada tipa speletaji ka vins NHL ir pieprasiti un darbu var atrast. Ok, par 100 % nekad neko garantet nevar, bet domaju, ka vins speles NHL.

  -4 [+] [-]

, 2017-06-15 22:35, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Redzu, cik tu "gudrs" esi! NHL ir un bus Zemgus prioritate. Tada tipa speletaji ka vins NHL ir pieprasiti un darbu var atrast. Ok, par 100 % nekad neko garantet nevar, bet domaju, ka vins speles NHL.
tad kur tad viņa līgums?

  +3 [+] [-]

, 2017-06-15 22:45, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: tad kur tad viņa līgums?
Viņš vēl nav Free Agent. Pienāks 1. jūlijs, tad šim jautājumam vispār būs jēgas.

     [+] [-]

, 2017-06-15 22:49, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: tad kur tad viņa līgums?
Jau atbildeja mana vieta - skaidribai vajadzetu rasties pec 1.julija. Ir tikai viena butiska nianse saistiba ar Zemgu- vins bus ierobezotais vai neierobezotais brivais agents? Varbut kads zin un var painformet?

     [+] [-]

, 2017-06-15 23:13, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Jau atbildeja mana vieta - skaidribai vajadzetu rasties pec 1.julija. Ir tikai viena butiska nianse saistiba ar Zemgu- vins bus ierobezotais vai neierobezotais brivais agents? Varbut kads zin un var painformet?
ierobežotais, Delfi rakstīja, bet atkal - līgums bija 1 gada...

     [+] [-]

, 2017-06-15 23:17, pirms 7 gadiem
EsIrLetinsh rakstīja: Jau atbildeja mana vieta - skaidribai vajadzetu rasties pec 1.julija. Ir tikai viena butiska nianse saistiba ar Zemgu- vins bus ierobezotais vai neierobezotais brivais agents? Varbut kads zin un var painformet?
līdz 25 gadiem visu laiku būs ierobežotais, kad vien būs brīvais aģents.
Slēpts komentārs: pit

  +4 [+] [-]

, 2017-06-15 23:35, pirms 7 gadiem
pit rakstīja: man interesē cik latvieši ir klātienē vērojuši NHL spēles..
tad kāda var būt intererse par šo līgu ja arī viņa i vislabākā pasaulē ./.
bet ja te na būtu naudas neviens nespēlēlu ..
secinājums prostitūcija.. piekam tv
Kurš šito izlaidis no palātas ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-06-16 11:18, pirms 7 gadiem
Es to nosapņoju vai arī Extension draftā Zemgus būs aizsargātais spēlētājs ? Jo man liekas, ka Buffalo neaizsargas Taileru Ennisu un Metu Mulsonu gaidāmajā Las Vegasas Extension draftā. Kāds var pateikt priekšā pareizo informāciju, jo neesmu uz 100% drošs.