Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Predators" ar 50 miljonu līgumu notur vienu no aizsardzības balstiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Predators" ar 50 miljonu līgumu notur vienu no aizsardzības balstiem
Raiens Eliss
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubam Nešvilas "Predators" izdevies vienoties ar 27 gadus veco aizsargu Raienu Elisu, kurš nākamajā vasarā kļūtu par brīvo aģentu. Līgums noslēgts uz astoņiem gadiem, kuru laikā Eliss saņems 50 miljonus dolāru.

"Raiens ir svarīga mūsu komandas daļa kā laukumā, tā ārpus tā, un esam patiesi priecīgi paziņot, ka viņa līdera dotības mūsu ģērbtuvē būs redzamas arī turpmāk," sacīja Nešvilas "Predators" ģenerālmenedžeris Deivids Poils. "Esam runājuši par to, ka vēlamies komandas kodolu saglabāt kopā, un šī ir vēl viena izdevība, kas ļaus cīnīties par Stenlija kausu. Raiens tagad sasniedz labāko vecumu, un viņš ir viens no iemesliem, kāpēc mūsu komandai ir izredzes uzvarēt katru reizi, kad kāpjam uz ledus."

Lai gan Eliss pagājušās sezonas pirmo pusi pavadīja, atkopjoties no savainojuma un tādējādi piedalījās vien 44 spēlēs, viņš sasniedza karjeras labākos rādītājus rezultatīvajās piespēlēs (23) un lietderības koeficientā (+26), kas deva piekto vietu starp visiem līgas aizsargiem. Laika posmā no 2. janvāra, kad viņš atgriezās ierindā, līdz regulārā čempionāta beigām Eliss bija 11. rezultatīvākais aizsargs līgā, 23 piespēlēm pievienojot deviņus vārtu guvumus.

Karjeras laikā Eliss aizvadījis 396 spēles – visas Nešvilas "Predators" rindās –, kuru laikā guvis 55 vārtus un izdarījis 118 piespēles. Līdz ar to ar 173 punktiem viņš ir sestais rezultatīvākais aizsargs kluba vēsturē. Nacionālajā hokeja līgā viņš debitēja 2011. gada 26. decembrī, bet "Predators" aizsargu draftēja 2009. gada piektajā kārtā.

Nākamajā sezonā Elisam būs spēkā iepriekšējais līgums, kuru viņš noslēdza 2014. gada oktobrī uz piecām sezonām par 12,5 miljoniem. Pēc tam ar 6,25 miljoniem gadā viņš kļūs par Nešvilas "Predators" otro apmaksātāko aizsargu, jo deviņus miljonus sezonā saņem Pīkejs Subens. Savukārt komandas kapteinim Romānam Jozi vēl palikušas divas sezonas pašreizējā līgumā, kura ietvaros viņš pelna četrus miljonus sezonā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/predators/news/...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja