Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Blogs: Gudļevskis – vēl aizvien nestabils, taču uzvaras nesošs

Juris Miņins
Juris Miņins

Blogs: Gudļevskis – vēl aizvien nestabils, taču uzvaras nesošs
Kristers Gudļevskis
Foto: AFP/Scanpix

Tā kā Nacionālajā hokeja līgā vārtsargs no Latvijas nebija spēlējis kopš 2004. gada, mūsu valsts hokeja līdzjutēji, protams, jo īpaši cītīgi seko tam kā veicās un veicas Tampabejas “Lightning” sistēmā esošajam Kristeram Gudļevskim, kurš šo sauso sēriju pagājušsezon pārtrauca. Sezonas sākumā bija cilvēki, kas cerēja, ka Kristers paliks Tampā, lielākā daļa uzskatīja, ka viņam būs nopietna cīņa par vietu pirmā vārtsarga pozīcijā Sirakūzu”Crunch” sastāvā ar Krievijas jauno talantu Andreju Vasiļevski. Nu hokeja sezona ir ieskrējusies un kādā pozīcijā pašlaik atrodas Gudļevskis?

Iepriekšējie divi gadi Kristera karjerā bija ļoti piesātināti un notikumiem bagāti, jo no Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B līmeņa turnīra, kurā viņš aizvadīja divus mačus, vārtsargs tika līdz NHL un spēlei Olimpiādē pret Kanādas izlasi. Protams, ka pēc tāda strauja kāpiena uzreiz parādījās arī viedokļi, ka “nu tik būs, nu tūlīt Gudļevskis būs NHL pirmrindniekos!” Jāsaka, ka vismaz daļēji tas arī piepildījās un Gudļevskis tika līdz NHL, kur paspēja uzspēlēt arī izslēgšanas mačos.

Protams, var teikt, ka Gudļevskis savu vārdu Ziemeļamerikā “uztaisīja” ar vienu spēli, Soču olimpiādē cīnoties ar Kanādu, un tā arī būs taisnība, jo pašlaik viņš NHL aprindās vēl aizvien ir “tas puisis, kurš labi nospēlēja pret Kanādu” un droši vien tāda piebilde pie viņa vārda būs ja ne visu karjeru, tad līdz nākamajām olimpiskajām spēlēm, noteikti. Diemžēl, taču vietu NHL komandas vārtos par vienu labu maču, lai arī pret Kanāda un, lai arī olimpiādē, nedod. Lai tiktu pie vārtu sargāšanas pasaules vadošajā čempionātā, ir jārāda labs un stabils sniegums regulārajā sezonā. Tas, jāsaka, līdz šim arī ir bijis pats lielākais klupšanas akmens.
Iepreikšējā sezonā Kristers bija Sirakūzu komandas līderis ar piecām sausajām spēlēm (šajā rādītājā viņš bija arī otrais visā AHL) un 18 uzvarām, taču vidēji mačā atvairīja vien 90.1% metienu, caurmērā ielaižot 2.68 ripas savos vārtos ik maču. Pēc ieliskiem mačiem sekoja katastrofāla spēle, bet vēlāk – atkal kāds “sausiņš”. Arī 11 mačos ECHL nevar teikt, ka viņš bija stabils, jo četrās spēles Kristers nevarēja atvairīt 90% metienu, tajā pašā laikā nopelnīja divus sausos mačus.

Iepriekšējais gads viņam bija ļoti dažāds. Kāds ir šis? Jāsāk ar to, ka pirms sezonas, neskatoties uz snieguma uzplaiksnījumiem pirms gada, no viņa netika gaidīti nekādi brīnumi. Kā galvenais uzdevums, ko izvirzīja gan komanda, gan pats vārtsargs, bija nostabilizēt savu sniegumu un cīnīties par pirmā vārtsarga vietu AHL komandā. Pašlaik var teikt, ka savu vietu vārtos viņš noteikti izcīnīja, taču šeit arī nevar nepieminēt to, ka viņa konkurents, Andrejs Vasiļevskis, šo gadu ir sācis sev neraksturīgi slikti – sešos mačos ir izcīnīta tikai viena uzvara, atvairīti 89% metienu un vidēji mačā viņš ielaiž 3.25 vārtus. Ar stabilo spēli Gudļevskim gan pagaidām nav gājis pārāk labi, vismaz ne tā, kā to bija gaidījuši. Pie pozitīvā var minēt to, ka septiņos mačos Gudļevskis savai komandai ir palīdzējis tikt pie piecām uzvarām, turklāt novembra mēnesī ar Kristeru vārtos Sirakūzas vēl nav zaudējušas. Tajā pašā laikā viņa individuālie spēles rādītāji ir aptuveni tādi pat kā iepriekšējās sezonas beigās – tas pats 90.1% atvairīto metienu un 2.79 vārti vidēji spēlē. Tāpat trīs mačos viņš nav spējis atvairīto metienu procentu uzstādīt vismaz 90% līmenī (šajās spēlēs arī vidēji ir ielaists vairāk kā 2.50 vārti) un tikai divos mačos viņš ir atvairījis vairāk kā 91% metienu.

Kādas ir iespējas atkal redzēt Kristeru NHL jau šajā sezonā? Protams, viss ir atkarīgs kā no viņa paša snieguma, par ko jau runājām, tā arī no “Lightning” veiksmēm un neveiksmēm kā uz ledus, tā tieši vārtsargu pozīcijā. Pagaidām var ieskatīties vēsturē un izdarīt dažus secinājumus. Pēdējos 15 gados Tampabejas komandā vidēji sezonā ir stājušies vārtos četri vārtsargi. Labākajās sezonās, t.i., arī priekš komandas pašā labākajā, 2003./2004. vārtu drošība tika uzticēta vien diviem vārtu vīriem, Nikolajam Habibuļinam un Džonam Greiemam, bet citus gadus pat pa seši vārtsargi ir bijuši komandas vārtos. Tāpat jāatzīmē, ka vidēji ik sezonu komandas rezerves vārtsargiem (nomināli – trešajam, ceturtajam utt.) tiek 12.35 mači, jeb katrs vārtsargs, kurš šajos 15 gados ir spēlējis komandā, taču nav bijis starp komandas vadošajiem vārtsargiem, ir ticis vidēji pie sešiem mačiem. Tiesa, pēdējās 5 sezonās šie rādītāji ir rezerves vārtsargiem mazliet neizdevīgāki, 3.8 vārtsargi vidēji sezonā stājas Tampabejas komandas vārtos un vidēji 5.33 mači sezonā, taču tajā pašā laikā ir redzams, ka ņemot kopumā, šie rādītāji būtiski nemainās.

Tā gan ir tikai statistika un faktiski, pat ja arī šogad Kristers Gudļevskis vilks mugurā Tampabejas “Lightning” kreklu, lai dotos palīgā lielajai komandai, tas viņa cīņā par iekļūšanu komandā būs tikai neliels plusiņš. Kārtējais nelielais plusiņš. Lielie plusi tiek pelnīti, kā jau iepriekš minēju, regulārajā sezonā, kā arī pirmssezonas treniņnometnē. Tā kā Latvijas vārtsargam pagājušvasar izdevās noslēgt triju gadu līgumu ar Tampabejas komandu, tad, protams, ka pats svarīgākais būs nākamais gads, kura laikā gan Kristeram ir jācenšas maksimāli skaļi apzīmēt savas pretenzijas uz vietu NHL. Cik tas būs grūti? Latvijā daudzi akcentē to apstākli, ka pēc gada līgums beigsies Nabokovam (kurš šosezon aizvada vienu no savām sliktākajām sezonām NHL) un otrā vārtsarga vieta tiks sadalīta starp pašreizējiem “Crunch” vārtsargiem. Iespējams, ka tā arī būs, taču daudzi nav pamanījuši, ka uz šo vietu vārtos pretendē arī vēl viens jaunais censonis – Adams Vilkokss.

Iemesls tam kāpēc daudzi viņu nav pamanījuši ir vienkāršs, viņš nespēlē Tampabejas komandas sistēmā, bet apgūst zinībās (kā hokeja, tā akadēmiskās) Minesotas universitātē. Lai aptuveni saprastu kas viņš ir par “fruktu”, atliek apskatīties viņa apbalvojumu sarakstu – USHL čempions, NCAA “All-Stars” izlases dalībnieks, “All-America” simboliskās izlases dalībnieks, NCAA “B1G” konferences labākais vārtsargs un labākais spēlētājs, kā arī iepriekšējās sezonas Hobeja Beikera balvas (pasniedz labākajam NCAA spēlētājam) finālists. Pašlaik viņš gan aizvada tikai savu trešo sezonu studentu čempionātā, taču, ja viņš tā turpinās (un neizskatās, ka viņš varētu apstāties pie sasniegtā), tad Tampas komandai vajadzēs ļoti padomāt par to vai viņi gribēs atstāt Vilkoksu, kura brālēns, Alekss Staloks, jau sargā Sanhosē “Sharks” vārtus, Minesotas universitātē vai gribēs ņemt pie sevis.

Kāds, izlasot visu iepriekš rakstīto, teiks – šeit ir liela konkurence, vajag prasīt maiņu! Iespējams, ka kādā brīdī Stīvs Aizermans apdomās arī šādu variantu, jo par talantu trūkumu vārtsargu līnijā viņš noteikti nevar sūdzēties, tāpat kā viņš arī ļoti labi saprot, ka NHL komandā ir vieta tikai diviem vārtsargiem, turklāt “Ligtnings” gadījumā viena no tām jau ir aizņemta ar Vezinas balvas finālistu Benu Bišopu. Taču vai, kad un kā notiks maiņa, to, visdrīzāk, nezina arī pats komandas generālmenedžeris, tāpēc vienīgais kas atliek hokejistiem – spēlēt savu spēli, progresēt un vest komandu pretī uzvarām, jo, ja ne Tampabejā, tad citā komandā iespēja spēlēt visaugstākajā līmenī kā pirmajam numuram tiks dota.

Vai K.Gudļevskis šosezon spēlēs NHL?

  • 133

  • 71


  -1 [+] [-]

, 2014-11-13 12:52, pirms 9 gadiem
Ja vārtsargs visu laiku spēlē ap vienu un to pašu ielaisto vārtu skaitu un atvairīto % ,var teikt ,ka viņš spēlē nestabili? Vārtsargs cik atvaira ir viens,bet jautājums,cik no Gudija spēlēm esi redzējis? Vārtsargam vienam uzvarēt spēles, izvilkt super augstu [procentu nav iespējams. Tur ir jāpalīdz arī pašai komandai,jo īpaši aizsargiem. Vai Crunch var lepoties ar labu un stabilu aizsardzības līniju,kas palīdz savam vārtsargam? AHl mājaslapā ir pieejamas statistikas,kurās attiecīgi vidēji ielaistajos vārtos ir 32., atvairīto metienu % 31 ,uzvarās 6.,bullīsos dalīta 2.-7.,spēles laikā 17. un seivos 20. vieta. Tātad uz līgas fona ,turklāt nespēlējot visus mačus Gudļevskis izskatās tīri pieklājīgi. Viens,ļoti pozitīvs fakts ir tieši uzvaras. Ja komanda uzvar ar vārtsargu uz procentu var piemiegt acis. Ja ar Vasiļevski,kuram statistika stipri neatšķirās būtu tikpat uzvaru,tad varētu teikt - nu jā uzvar,bet procents nav virs 92,kas skaitās labs (ahl gan tāds ir tikai 15 vartsargiem no kuriem gandrīz puse spēlējuši mazāk/tikpat cik Gudļevskis). Konkurentam ir tikai 1 uzvara un tapēc pat labi,ka procents līdzīgs,jo tas parāda,ka Gudļēvskis kaut kādā veidā palīdz komandai uzvarēt,kas ir uzreiz nebūt ne mazs plusiņs,un arī liecina par stabilitātes augumu,lai arī pirmajā mirklī,tikai pametot acis uz statistiku,tas nešķiet īpaši liels.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-13 12:55, pirms 9 gadiem
dueto rakstīja: Ja vārtsargs visu laiku spēlē ap vienu un to pašu ielaisto vārtu skaitu un atvairīto % ,var teikt ,ka viņš spēlē nestabili?
Procentu var iegūt dažādi var visu laiku spēlēt tādā līmenī, katrā mačā, bet var vienu spēli nospēlēt uz nulli, otrā - izgāzties, bet procents būs tāds pats.

     [+] [-]

, 2014-11-13 12:57, pirms 9 gadiem
Ļoti intresants raksts

Novēlu veiksimi Kristeram

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:01, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Procentu var iegūt dažādi var visu laiku spēlēt tādā līmenī, katrā mačā, bet var vienu spēli nospēlēt uz nulli, otrā - izgāzties, bet procents būs tāds pats.
tieši tāpēc es prasīju vai esi redzējis kādu Crunch spēli. Jo savādak,paskaties no rīta rezultātu - ajj zaudējums piemēram 2:5 . Viss Gudļevskis slikti spēlējis. A tikpat labi var izrādīties,ka viņs izvilka lai nebūtu 2:10,bet pārējā komanda domāja par visu tikai ne aizsardzību un pameta vārtsargu zem tanka. Sausa statistika un cipariņi nav vienīgais,kas interesē GM un skautus. Viņus interesē sniegums,apstākļi...

  +3 [+] [-]

, 2014-11-13 13:06, pirms 9 gadiem
Vienīgā komanda kurā viņš uz doto brīdi varētu uzspēlēt kādas 10-15 spēles sezonā ir Buffalo, jo viņiem ir pilnībā pie d*rsas ar kādu rezultātu zaudēt spēles.

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:13, pirms 9 gadiem
dueto rakstīja: tieši tāpēc es prasīju vai esi redzējis kādu Crunch spēli. Jo savādak,paskaties no rīta rezultātu - ajj zaudējums piemēram 2:5 . Viss Gudļevskis slikti spēlējis. A tikpat labi var izrādīties,ka viņs izvilka lai nebūtu 2:10,bet pārējā komanda domāja par visu tikai ne aizsardzību un pameta vārtsargu zem tanka. Sausa statistika un cipariņi nav vienīgais,kas interesē GM un skautus. Viņus interesē sniegums,apstākļi...
Zin, kas ir interesanti? Tas, ka, kad statistika ir laba, tad visi par to fano, kad slitka, sāk stāstī - a tur tas, a šitas un vispār lielāku melu kā statistikas nav.

Protams, ka apstākļi interesē un visi tāpat redz kas ir kas, taču statistika labāk kā nekas cits rāda TENDENCES, jo, no otras puses, uz ledus daudz kas izskatās pilnīgi savādāk nekā ir patiesībā. Proti, var kādu spēles nogriezni nospēlēt ļoti labi, izvilkt momentus utt., bet caurmērā spēlēt viduvēji, taču hokejistu atcerēsies pēc spilgtā momenta, nevis pēc reālā snieguma.

Tāpat, ja komandai ir iespēja zaudēt ar 2:10, bet zaudē ar 2:5, statistikā tas ļoti labi parādās - tb tad, parasti, ir liels metienu skaits, kas rezultējas labākā SvS%.

P.S. Sirakūzu spēles (dažas) esmu redzējis gan.

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:22, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ..
Tāpat, ja komandai ir iespēja zaudēt ar 2:10, bet zaudē ar 2:5, statistikā tas ļoti labi parādās - tb tad, parasti, ir liels metienu skaits, kas rezultējas labākā SvS%.
nav taisnība. Piemēram, ja uzvarētāji būs metuši pa vātiem 49x, kamēr zaudētāji 20x - tāpat labāks SVS% būs uzvarētāju vārtsargam (tas pie Tevis minētā 5:2).
Star citu grozi kā gribi - tas SVS% praktiski vienmēr ir zemāks tabulas lejasdaļas komandām, un ne jau tāpēc, ka vārtsargi ir vājāki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:28, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: nav taisnība. Piemēram, ja uzvarētāji būs metuši pa vātiem 49x, kamēr zaudētāji 20x - tāpat labāks SVS% būs uzvarētāju vārtsargam (tas pie Tevis minētā 5:2).
Star citu grozi kā gribi - tas SVS% praktiski vienmēr ir zemāks tabulas lejasdaļas komandām, un ne jau tāpēc, ka vārtsargi ir vājāki.
Es vairāk runāju par to, ka daudz metieni uz vārtiem vārtsargam, kurš kko arī noķer (pat ja salīdzinoši daudz ielaiž) un glābj īsti nebojā statistiku.

Tavs piemērs starpību SvS% dod 0.3% apmērā, kas nav uzskatāma par būtisku, vēl jo vairāk tāpēc, ka abi uz 90% robežas ir.

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:37, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Es vairāk runāju par to, ka daudz metieni uz vārtiem vārtsargam, kurš kko arī noķer (pat ja salīdzinoši daudz ielaiž) un glābj īsti nebojā statistiku.

Tavs piemērs starpību SvS% dod 0.3% apmērā, kas nav uzskatāma par būtisku, vēl jo vairāk tāpēc, ka abi uz 90% robežas ir.
Piemērs bija tikai par to vai bojā vai nebojā statistiku. Nomaini to 49 pret, piemēram, 41 un %SVS krietni mainīsies.

Vēlreiz saku - tabulas lejasgala komandām parasti tas SVS% ir zemāks, neskatoties uz to, ka vārtsargs labs. Tikai tāpēc, ka pa "lūzeru" komandu vārtiem procentuāli vairāk tiek izdarīti kvalitatīvi metieni.

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:50, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Piemērs bija tikai par to vai bojā vai nebojā statistiku. Nomaini to 49 pret, piemēram, 41 un %SVS krietni mainīsies.

Vēlreiz saku - tabulas lejasgala komandām parasti tas SVS% ir zemāks, neskatoties uz to, ka vārtsargs labs. Tikai tāpēc, ka pa "lūzeru" komandu vārtiem procentuāli vairāk tiek izdarīti kvalitatīvi metieni.
Viņiem būs švakāks GAA, SvS, ja vien paši spēlēs normāli, būs ok.

Te jau dažiem ir dusmu lēkmes no Sabres pieminēšanas, bet nu viņi šosezon ir sliktākie, tāpēc piemērs:

Noivirts: 91.5%, 3.07
Enrots: 90.1%, 3.36

Neteiksim, ka ĻOTI slikti SvS% rādītāji abiem diviem (Noivirtam pat tīri konkurētspējīgs).

NHL otrajai sliktākajai komandai pēc izdarīto metienu skaita vid. spēlē, Kolorado:
Varlamovs: 91.8%
Berra: 91.4%

Trešajai, Otavai:
Andersons: 94.4%
Lēners: 91.3%

Protams, tagad var teikt, ka "ja mestu mazāk, tad procents būtu labāks"... par to es ĻOTI šaubos.
Andersons ir trešais līgā starp visiem vārtsargiem, kas ir spēlējuši pēc SvS% (pirmais, kurš ir nospēlējis vairāk kā 5 mačus).Pārējie divi ir starp NHL TOP 30 vārtsargiem (no 65 kas ir spēlējuši).

     [+] [-]

, 2014-11-13 13:55, pirms 9 gadiem
Ja nu kas, uzvarām bagātākajam vārtsargam šai sezonā, Raienam Milleram atvairīti ir "tikai" 91.0% metienu, pie tam, komanda ir līgas viducī pieļauto metienu skaita ziņā.

Interesanti, ka pat spēlējot pagājušās sezonas Bufalo komandā, kura bija trešā no beigām pieļauto metienu skaita ziņā, Millers atvairīja 92.3%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:07, pirms 9 gadiem
Metienu skaits ir viena lieta, vel jau ir tāda lieta, kādi ir tie metieni. Un tur ja ir runa par aizsardzības kvalitāti. Statistiku neinteresē, vai ir izdarīti metieni no tālas distances tiekot traucētam, vai izgājienā 2 pret 1.

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:13, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: SV % ir diezgan maldinoss stats. Ierindas lidzjutejam neko vairak nevajag. Bet parati tas % neparada vartsarga sniegumu un lomu uzvara/zaudejuma. Vartsargs var tikt pie slikta % spelejot labi un pie laba % spelejot slikti. Ir diezgan nepareizi runat par nestabilitati balstoties tik pec %.
No šīs vietas, kā saka, sīkāk... spēlējot slikti kā var dabūt labu SvS%?

GAA var būt dažāds, jo kāda jau nu kuram tā komanda tiek, bet SvS% parāda cik no visiem metieniem ir atvairīti, tb tiešā veidā to cik "necaursitams" ir vārtsargs. Jā, vienas spēles griezumā tas neko neparāda, bet jau 2 sezonu sakarā kaut kādus secinājumus var izdarīt.

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:15, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Viņiem būs švakāks GAA, SvS, ja vien paši spēlēs normāli, būs ok.

Te jau dažiem ir dusmu lēkmes no Sabres pieminēšanas, bet nu viņi šosezon ir sliktākie, tāpēc piemērs:

Noivirts: 91.5%, 3.07
Enrots: 90.1%, 3.36

Neteiksim, ka ĻOTI slikti SvS% rādītāji abiem diviem (Noivirtam pat tīri konkurētspējīgs).

NHL otrajai sliktākajai komandai pēc izdarīto metienu skaita vid. spēlē, Kolorado:
Varlamovs: 91.8%
Berra: 91.4%

Trešajai, Otavai:
Andersons: 94.4%
Lēners: 91.3%

Protams, tagad var teikt, ka "ja mestu mazāk, tad procents būtu labāks"... par to es ĻOTI šaubos.
Andersons ir trešais līgā starp visiem vārtsargiem, kas ir spēlējuši pēc SvS% (pirmais, kurš ir nospēlējis vairāk kā 5 mačus).Pārējie divi ir starp NHL TOP 30 vārtsargiem (no 65 kas ir spēlējuši).
Nešvilā Rinnem 93,4%
Anaheimā Andersenam 93,5% / Gibsonam 92,7%
Sentluisā Eliotam 92,8%/ Allenam 94,4%

tomēr ir sava tendence, ka līderiem tas %SVS ir augstāks.
Ja runā par to, kas ir labs un ka sir slikts, tad no NHL klubu pamatvārtsargiem tikai vienam Smitam no Arizonas %SVS ir zemāks par 90%...

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:31, pirms 9 gadiem
Miņins malacis, kārtējais sakarīgais texts

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:31, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Nešvilā Rinnem 93,4%
Anaheimā Andersenam 93,5% / Gibsonam 92,7%
Sentluisā Eliotam 92,8%/ Allenam 94,4%

tomēr ir sava tendence, ka līderiem tas %SVS ir augstāks.
Ja runā par to, kas ir labs un ka sir slikts, tad no NHL klubu pamatvārtsargiem tikai vienam Smitam no Arizonas %SVS ir zemāks par 90%...
Toties komandai, kura pieļauj vismazāk metienus līgā (vidēji mačā par 3.4 metieniem mazāk nekā tuvākie konkurenti un 13.9 metieniem mazāk nekā pēdējā vieta, Bufalo), Minesotai, pirmais vārtsargs, Krumpers, pēc sezonas sākuma spīdēšanas pašlaik ir ticis pie 91.5% (jā, tieši tikpat cik Noivirtam), bet Bekstrēms vispār ir ar 86.9%.

Otrajai vismazāk mest ļaujošajai komandai, Vašingtonai, Holtbijs atvaira 90.3% metienu, Pīterss 88.2%.

Jā, pēc tam ir i tevis pieminētā STL i, DET ar Hovardu i vēl citi. Taču man liekas, ka ar šo procentu apmaiņu mēs kā reiz tieši arī pierādījām to, ka ne jau metieni ir noteicošie, bet kaut kas cits. Man jau liekas, ka tas kaut kas cits ir vnk vārtsarga meistarība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 14:48, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: GAA var būt dažāds, jo kāda jau nu kuram tā komanda tiek, bet SvS% parāda cik no visiem metieniem ir atvairīti, tb tiešā veidā to cik "necaursitams" ir vārtsargs. Jā, vienas spēles griezumā tas neko neparāda, bet jau 2 sezonu sakarā kaut kādus secinājumus var izdarīt.
Starp citu, ir dzirdēts, ka mūsu pašu vārtsargi ir ļoti neapmierināti ar to, ka Virslīgā neuzskaita metienus un nerēķina SvS%. Viņi to uzskata par būtisku rādītāju savos CV.

     [+] [-]

, 2014-11-13 14:52, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Toties komandai, kura pieļauj vismazāk metienus līgā (vidēji mačā par 3.4 metieniem mazāk nekā tuvākie konkurenti un 13.9 metieniem mazāk nekā pēdējā vieta, Bufalo), Minesotai, pirmais vārtsargs, Krumpers, pēc sezonas sākuma spīdēšanas pašlaik ir ticis pie 91.5% (jā, tieši tikpat cik Noivirtam), bet Bekstrēms vispār ir ar 86.9%.

Otrajai vismazāk mest ļaujošajai komandai, Vašingtonai, Holtbijs atvaira 90.3% metienu, Pīterss 88.2%.

Jā, pēc tam ir i tevis pieminētā STL i, DET ar Hovardu i vēl citi. Taču man liekas, ka ar šo procentu apmaiņu mēs kā reiz tieši arī pierādījām to, ka ne jau metieni ir noteicošie, bet kaut kas cits. Man jau liekas, ka tas kaut kas cits ir vnk vārtsarga meistarība.
labi paskatīsimies pagājušo sezonu:

Millers:
Sabres 92,3%/ Blues 90,3%

Longo:
Canucks 91,7%/ Panther 92,4%

Halāks:
Blues 91,7%/ Capitals 93%

Skrivenss:
Kings 93,1%/ Oilers 91,6%

Tad ko, teiksi, ka vārtsargam nomainot klubu, būtiski mainās viņa meistarības līmenis?

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 14:53, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Ka var spelejot slikti dabut labu %? Piem vartsargs visu speli peld pa vartiem,bet pretinieku uzbruceji nevar trapit garam vartsargam,aizsargi visas prieksa atsistas ripas nolasa,bet vartsargs tik un ta ielaiz 2-3 taurenjus. Finala % salasa labu,jo daudz vienkarsi metieni,metieni vedera,bet vai pec ta var teikt,ka vartsargs spelejis labi?
Ja pretinieki nav varējuši iemest viņam vairāk, tb met virsūt, tātad viņš visu dara pareizi, nosedz vārtus.

Tas, ka, iespējams, viņš švaki kontrolē ripas atlekšanu utt., tas ir vienkārši viņa tehniskais brāķis, nepilnība, kādu faktiski pietiek ikvienam vārtsargam.

Tb teikt ka vārtsargs ir slikts tāpēc, ka viņam met virsū... nu tas vispār ir kaut kāds subjektīvisms. Tad jau par labiem vārtsargiem var teikt, ka viņi tādi nav, jo "viņiem takš tāpat met virsū".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 15:03, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: labi paskatīsimies pagājušo sezonu:

Millers:
Sabres 92,3%/ Blues 90,3%

Longo:
Canucks 91,7%/ Panther 92,4%

Halāks:
Blues 91,7%/ Capitals 93%

Skrivenss:
Kings 93,1%/ Oilers 91,6%


Tad ko, teiksi, ka vārtsargam nomainot klubu, būtiski mainās viņa meistarības līmenis?
Millers pārgāja no trešās švakākās komandas pieļauto metienu ziņā uz trešo labāko.
Halāks no trešās labākās - uz ceturto švakāko.
Luongo no septītās labākās uz septīto sliktāko.

Tb te sanāk - jo sliktākā komandā spēlē, jo labāks SvS%. Domāju, ka ne to tu gribēji parādīt.

Vienīgi Skrivenss atbilst šai teorijai, BET ir viens ĻOTI BŪTISKS BET... atšķirībā no trim iepriekšējiem, viņš nebija pirmais numurs. Tb, tīri salīdzinājumam, LAK pirmais numurs, Kviks, atvairīja 91.5% metienu. Abi divi spēlē vienā komandā un metieni tiek izdarīti caurmērā tikpat. Jebšu, protams, ka normālā līmenī spēlējot, īsākā termiņā tikt pie labākas statistikas ir vieglāk.

     [+] [-]

, 2014-11-13 15:07, pirms 9 gadiem
Dzoniy rakstīja: Tatad jebkuru vartsargu,kuram ir labs % var likt jebkura komanda un nebus nekadu izmainu?
Ja jautājums ir šāds, tad atbilde drīzāk būtu - salīdzināma līmeņa un ampluā vārtsargus mainot savā starpā būtisku izmaiņu ilgtermiņā (vismaz sezonas griezumā) nebūs, ja pārējie apstākļi paliek nemainīgi.

     [+] [-]

, 2014-11-13 15:13, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Millers pārgāja no trešās švakākās komandas pieļauto metienu ziņā uz trešo labāko.
Halāks no trešās labākās - uz ceturto švakāko.
Luongo no septītās labākās uz septīto sliktāko.

Tb te sanāk - jo sliktākā komandā spēlē, jo labāks SvS%. Domāju, ka ne to tu gribēji parādīt.

Vienīgi Skrivenss atbilst šai teorijai, BET ir viens ĻOTI BŪTISKS BET... atšķirībā no trim iepriekšējiem, viņš nebija pirmais numurs. Tb, tīri salīdzinājumam, LAK pirmais numurs, Kviks, atvairīja 91.5% metienu. Abi divi spēlē vienā komandā un metieni tiek izdarīti caurmērā tikpat. Jebšu, protams, ka normālā līmenī spēlējot, īsākā termiņā tikt pie labākas statistikas ir vieglāk.
stāsts ir par to, ka vārtsarga kvalitāte NAV tieši proporcionāla %SVS. Pats redzi, ka visiem 4 augstāk minētajiem tas %SVS svārstās līdz pat +/- 2% vienā sezonā.
Pārliekot šo visu uz tekošo sezonu redzam, ka šajos +/- 2% ietilpst pirmie 10 labākie vārtsargi (kas aizvadījuši 10 un vairāk spēles šosezon) - sākot ar Kviku un beidzot ar Hovardu. Respektīvi, tie rādītāji ir tik blīvi, ka tikai %SVS nu nekādi nevar ņemt par stabilu pamatu, lai pateiktu, kurš no visiem ir labāks.

     [+] [-]

, 2014-11-13 15:21, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: stāsts ir par to, ka vārtsarga kvalitāte NAV tieši proporcionāla %SVS. Pats redzi, ka visiem 4 augstāk minētajiem tas %SVS svārstās līdz pat +/- 2% vienā sezonā.
Pārliekot šo visu uz tekošo sezonu redzam, ka šajos +/- 2% ietilpst pirmie 10 labākie vārtsargi (kas aizvadījuši 10 un vairāk spēles šosezon) - sākot ar Kviku un beidzot ar Hovardu. Respektīvi, tie rādītāji ir tik blīvi, ka tikai %SVS nu nekādi nevar ņemt par stabilu pamatu, lai pateiktu, kurš no visiem ir labāks.
Te sākas bišķīt cita dziesma. Salīdzinot divus (vai vairākus) kadrus, vajag ņemt ilgāka laika perioda rādītājus. Pussezona iepriekš (pēc maiņām) vai otrais sezonas mēnesis šajā sezonā noteikti ir par maz, lai varētu salīdzināt divus vārtsargus.

Taču, sākotnēji runa bija par viena konkrēta vārtsarga atvairīto metienu procenta izmaiņām laika dinamikā - pagājušajā sezonā un šīs sezonas sākumā. Tāpat primāri netika salīdzināts overall sniegums, bet gan tendences, proti, ka šis rādītājs ļoti svārstās, kas tiešā veidā arī norāda uz nestabilitāti.

     [+] [-]

, 2014-11-13 16:02, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Te sākas bišķīt cita dziesma. Salīdzinot divus (vai vairākus) kadrus, vajag ņemt ilgāka laika perioda rādītājus. Pussezona iepriekš (pēc maiņām) vai otrais sezonas mēnesis šajā sezonā noteikti ir par maz, lai varētu salīdzināt divus vārtsargus.

Taču, sākotnēji runa bija par viena konkrēta vārtsarga atvairīto metienu procenta izmaiņām laika dinamikā - pagājušajā sezonā un šīs sezonas sākumā. Tāpat primāri netika salīdzināts overall sniegums, bet gan tendences, proti, ka šis rādītājs ļoti svārstās, kas tiešā veidā arī norāda uz nestabilitāti.
pats takš redzi, ka šosezon ir aizvadīts PĀRĀK MAZ spēļu, lai pēc cipariem kādus secinājumus varētu izdarīt!

     [+] [-]

, 2014-11-13 16:11, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: pats takš redzi, ka šosezon ir aizvadīts PĀRĀK MAZ spēļu, lai pēc cipariem kādus secinājumus varētu izdarīt!
Tajā pašā laikā - ja spēlētājs turpina tādā pat garā kā iepriekšējā sezonā? Vai arī tas ir strauju pārmaiņu priekšvēstnesis?

     [+] [-]

, 2014-11-13 16:13, pirms 9 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tajā pašā laikā - ja spēlētājs turpina tādā pat garā kā iepriekšējā sezonā? Vai arī tas ir strauju pārmaiņu priekšvēstnesis?
attiecībā uz %SVS - pārāk maz spēļu aizvadīts, lai varētu teikt, ka tiešām turpina "tādā pat garā"...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-13 19:35, pirms 9 gadiem
Un vēl taču ir komandas ar sliktu aizsardzību, kad ļauj mest no "karstiem" punktiem, ļauj izdarīt atkārtotus metienus, bieži iekrīt uz izgājieniem pret vārtsargu. Tur var likt laukumā kaut divus ķērājus, bet statistika būs pakaļā. Tā, ka svarīgi ir ne tikai ieskatīties vārtsarga protokolā, bet arī apskatīt komandas spējas aizsardzībā.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-13 19:59, pirms 9 gadiem
JURI, vai sportacentrs vadība. Vai var visus tavus blogus izlasīt zem vienas sadaļas!? Nevis sķirsot sportacnetrs/hokejs/nhl ????