Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Zemais reitings datorspēlē ir vēl viens iemesls parādīt, ka māku spēlēt"

Ints Megnis
Ints Megnis

Merzļikins: "Zemais reitings datorspēlē ir vēl viens iemesls parādīt, ka māku spēlēt"
Elvis Merzļikins un vārtsargu treneris Menijs Legass. Foto: theathletic.com

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš šosezon debitēs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Kolumbusas "Blue Jackets", nav priecīgs par savu reitingu 74 datorspēlē NHL 20, saucot to par vēl vienu iemeslu, lai pierādītu visiem, ka viņš māk spēlēt.

Kolumbusas "Blue Jackets" spēlētāji ceturtdien sanāca uz pirmssezonas treniņnometni un vietējie žurnālisti viskārāk ķēra sev pašlaik vēl mazpazīstamo Merzļikinu, kuram sezonas ievadā tiek prognozēta komandas otrā vārtsarga loma. Kā pēc sarunas sociālajos tīklos raksta žurnālists Braiens Hegers, viņš izlēmis, ka nebūs situāciju, kad viņš nevēlēsies runāt ar Merzļikinu, jo visas intervijas ir gan informatīvas, gan izklaidējošas.

Ja lielākā daļa "Blue Jackets" spēlētāju sezonu sāka ar pirmssezonas treniņnometni, Merzļikins iepriekšējās dienās piedalījās arī vienības jauno spēlētāju nometnē un turnīrā, kurā izgāja laukumā divos mačos, svinot vienu uzvaru. Merzļikins stāsta, ka no šī turnīra atgriezās otrdien vēlu, tomēr trešdien aizvadījis smagu treniņu savā dzīvoklī. "Es nekad neņemu brīvdienu. Tu nevari netrenēties, jo tad savā ķermenī jūties vecs."

Kā vienu no iemesliem, kāpēc viņš jauno talantu turnīrā nenospēlēja labi pret Dalasas "Stars", Merzļikins sauc, ka spēle sākās divos pēcpusdienā. "Jūs, nesaprotat vārtsargus. Mēs esam tiešām traki, mums ir savas tradīcijas," saka Merzļikins, bet žurnālists Džefs Svoboda uzreiz piebilst, ka gaidāmajā sezonā "Blue Jackets" komandai gaidāmas sešas agrās spēles.

Merzļikins stāsta, ka otrdien iegādājies NHL 20 datorspēli. "Es sapratu, ka citiem tā vēl nav, tāpēc man nav pret ko to spēlēt," saka latvietis, kura reitings tajā ir vien 74. "Tas ir vēl viens iemesls parādīt cilvēkiem, ka es varu spēlēt."

Tomēr latvietim tagad ir arī cits hobijs, jo vārtsargu treneris Menijs Legass viņam šovasar ierādījis golfa spēli. Merzļikins pauž, ka sākumā, lai iemanītos spēlē gājis grūti un viņš nav vēlējies radīt lielas bedres "tik patīkamā zālājā".

"Mums nav interesantas sarunas," Merzļikins pauž par savām diskusijām ar Legasu. "Ja mēs runājam, tad tas ir par kājsargiem, slidām, ķiverēm vai kaut ko tādu." "Jūs nerisināt pasaules problēmas? pārjautāja žurnālisti. "Nē, nē. Tādas nav mūsu sarunas."

Šovasar Šveicē Merzļikins karstas nedēļas laikā trenējies divu jūdžu skrējienam, kas viņam "Blue Jackets" nometnē būs jāspēj paveikt 12 minūšu laikā. Pirmajā reizē viņš pārrēķinājies maršrutā un to veicis 14 minūtēs, tāpēc skrējis arī nākamās piecas dienas, kamēr finišu sasniedzis pēc 11 minūtēm un 31 sekundes.

Tikmēr "Blue Jackets" galvenais treneris Džons Tortorella stāstījis, ka jauno talantu turnīrā redzējis vienu Merzļikina spēli. "Ļoti atlētisks un konkurētspējīgs. Viņš nometnes laikā tiks pie iespējas un tad mēs sapratīsim vairāk. Korpi (Jonasu Korpisalo) mēs, protams, pazīstam labāk. Korpi ir spēlējis labāk situācijās, kad viņš spēlē vairāk. Tomēr mēs dosim arī Elvim laiku. Ļoti labi spēlēja arī Veini Vehvileinens, tāpēc dosim viņiem iespējas."

NHL treniņnometni ceturtdien sāka deviņi Latvijas hokejisti - Merzļikins un vēl viens vārtsargs Matīss Kivlenieks "Blue Jackets" rindās, tāpat vārtsargu līnijā Latvija pārstāvēta arī Vankūveras "Canucks", kur nometnē ieradies Artūrs Šilovs, tikmēr Vašingtonas "Capitals" sastāvā centīsies iekļūt iepriekšējās sezonās maz spēlējušais Kristofers Bindulis, kamēr Toronto "Maple Leafs" sevi centīsies pierādīt Kristiāns Rubīns. Tāpat pēc NHL debijas Floridas "Panthers" rindās tieksies Rodrigo Ābols, bet nedaudz drošāk vieta sastāvā garantēta Zemgum Girgensonam (Bufalo "Sabres"), Teodoram Bļugeram (Pitsburgas "Penguins") un Rūdolfam Balceram (Otavas "Senators").

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/BrianHedger
https://twitter.com/JacketsInsider
https://www.nhl.com/bluejackets/new...

  +8 [+] [-]

, 2019-09-13 10:44, pirms 5 gadiem
"nekad nevēlēsies nerunāt" Latviešu valodas lietojums visā krāšņumā - jāpārlasa, lai saprastu...

  +7 [+] [-]

, 2019-09-13 11:13, pirms 5 gadiem
Trīskārš noliegums. Uzspridzina smadzenes un liek pamosties.

  -4 [+] [-]

, 2019-09-13 12:06, pirms 5 gadiem
74 atbilstošs reitings.

     [+] [-]

, 2019-09-13 12:31, pirms 5 gadiem
Domāju, ka visiem 3iem ir izredzes diez gan līdzīgas un viss pašu rokās. Elviss iespējams ir ar lielu potenciālu, bet prakses nhl nav.
Veiksmi!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-13 12:38, pirms 5 gadiem
Datorspēle ir īstā vieta, kur pētīt savu retingu !!!

     [+] [-]

, 2019-09-13 13:38, pirms 5 gadiem
Kāpēc Elvim tikai 2.vieta komandā, tas konkurents tik ļoti labs?

     [+] [-]

, 2019-09-13 14:52, pirms 5 gadiem
cobham rakstīja: Kāpēc Elvim tikai 2.vieta komandā, tas konkurents tik ļoti labs?
atšķirībā no Merzlikina, tas konkurents Korpisalo jau ir visai daudz spēlējis NHL (kopā 90 spēles, pag. sezonā CBJ vārtos 21 spēle) https://www.nhl.com/player/joonas-k...

  +3 [+] [-]

, 2019-09-13 14:56, pirms 5 gadiem
Un kamēr par Elvi ir daudz labu vārdu no Eiropas, bet NHL viņš vēl nav spēlējis, tikmēr Korpi ir CBJ n1.
pirmsezonas treniņnometnē, pārbaudenēs un īpaši sezonas pirmajās 10-15 spēlēs kļūs skaidrāks, uz ko Elvis ir spējīgs NHL un kurš būs Žakešu 1. vārtsargs.

  +1 [+] [-]

, 2019-09-13 15:49, pirms 5 gadiem
ej dillēs rakstīja: Datorspēle ir īstā vieta, kur pētīt savu retingu !!!
Mulkigi, bet tada tagad ir jaunatne... Protams ka bus zems reitings, jo ASV par vinu neviens neko nezin, te viss nojauna japierada un divu gadu laika redzesim bus spele labs retings un vieta pmatsastava vai brauks atpakal uz Sveici.

     [+] [-]

, 2019-09-13 21:15, pirms 5 gadiem
74 ja nav nemaz tik traki ... ja atmiņa neviļ viņa trenerim(Manny Legace) savulaik (varētu būt kkad ap 1999-2000) sezonu bija 50 vai 51.