Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canucks" vārtus tuvākajās divās spēlēs sargās Desmits, Šilovam iespēju vēl nesola

Agris Suveizda

"Canucks" vārtus tuvākajās divās spēlēs sargās Desmits, Šilovam iespēju vēl nesola
Keisijs Desmits. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas vicelīdere Vankūveras "Canucks" uz vairākām nedēļām palikusi bez pamatvārtsarga Tečera Demko. Uz nenoteiktu laiku par pirmo numuru kļuvis Keisijs Desmits, bet no fārmkluba paaugstināts latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs.

Nedēļas nogalē "Canucks" ar 5:0 mājās sagrāva Vinipegas "Jets", taču cīņas vidū zaudēja pamatvārtsargu Demko, kurš pēcāk tika atzīts par nedēļas trešo zvaigzni. Ķermeņa lejasdaļas (ceļgala) savainojuma dēļ Demko noteikts statuss "atgriešanās kuru katru nedēļu", un viņam tiek paredzēta atlabšana no divām līdz četrām nedēļām. Komandas galvenais treneris Riks Tokets uzsvēra, ka viņa atgriešanos nesasteigs un ka viņam noteikti nedraud Stenlija kausa izcīņas sākuma izlaišana.

Vankūveras "Canucks" līdz marta beigām gaidāmas vēl astoņas mājas spēles pēc kārtas. Vaicāts par vārtsargu stratēģiju, Tokets paziņoja, ka pirmās divas spēles pret Kolorādo "Avalanche" (šonakt) un Vašingtonas "Capitals" (naktī uz svētdienu) noteikti tiks uzticētas Desmitam, kuram nepieciešams iespēlēties nelielā spēles laika dēļ un kurš, treneraprāt, ir nopelnījis savu iespēju. "Karjeras laikā esmu sapratis, ka spēlētāji kaut kāda iemesla dēļ metienus vairāk bloķē tad, ja viņiem patīk savs vārtsargs, un Keisijs viņiem noteikti patīk," teica Tokets.

Tokets vārtsarga izvēli atklāja tikai pirmajiem diviem mačiem un sacīja, ka pēc tam rīkosies atbilstoši situācijai – trešā spēle gaidāma pēc nedēļas pret Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres". Šilovs NHL karjerā ir aizvadījis piecus mačus, un Tokets atminējās, ka iepriekš bijis redzams Šilova progress pēc otrās, trešās spēles līgā. Fārmklubā Šilovs šosezon 33 spēlēs atvairījis 90,7% metienu un ielaidis vidēji 2,74 ripas, bet otram fārmkluba vārtsargam Ņikitam Tolopilo 25 spēlēs ir atvairīti 90,5% metienu un ielaistas vidēji 2,88 ripas.

     [+] [-]

, 2024-03-13 17:17, pirms 2 mēnešiem
DeSmitam pēdējā laikā arī gadās pa kādai sliktai spēlei. Nākošnedēļ Canucks komandai būs saspringts grafiks, un tad arī Šilovam varētu būt šanse šosezon nospēlēt pirmo NHL spēli.