Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Mēnesi pēc līguma izpirkšanas "Flames" par piecreiz mazāku algu atgūst Maiklu Stounu

Agris Suveizda

Mēnesi pēc līguma izpirkšanas "Flames" par piecreiz mazāku algu atgūst Maiklu Stounu
Maikls Stouns (pa labi) pret Patriku Šārpu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Kalgari "Flames" paziņojusi par vienas sezonas līguma parakstīšanu ar 29 gadus veco kanādiešu aizsargu Maiklu Stounu, kurš saņems 700 tūkstošus ASV dolāru.

Augusta sākumā Kalgari "Flames" nolēma izpirkt Stouna trīs gadus ilgo un 10,5 miljonus dolāru vērto līgumu, kurā vēl bija atlikusi pēdējā sezona. Tomēr augusta vidū nopietnā savainojumā iedzīvojās nepilnu 21 gadu vecais somu aizsargs Jūso Velimeki, kurš 2017. gadā tika draftēts ar 16. numuru un kurš saplēsa krusteniskās saites, līdz ar to aizsardzības līnijā bija nepieciešams papildinājums.

Stouns karjeru Nacionālajā hokeja līgā sāka Fīniksas/Arizonas "Coyotes", kas viņu 2008. gadā izvēlējās ar 69. numuru, bet 2017. gada februārī neilgi pirms līguma beigām tika aizmainīts uz "Flames", pretī saņemot trešās kārtas un nosacītu piektās kārtas izvēli. Vasarā Kalgari "Flames" ar kanādieti parakstīja trīs gadu līgumu.

Ja pirmajā pilnajā sezonā Kalgari "Flames" kreklā Stouns aizvadīja 82 spēles, sakrāja desmit (3+7) punktus, 28 soda minūtes un negatīvu lietderību -11, tad iepriekšējā sezonā viņš asins recekļa dēļ piedalījās tikai 14 spēlēs, tiekot pie pieciem (0+5) punktiem, desmit soda minūtēm un neitrālas lietderības.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/flames/news/fla...