Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Mārners un "Maple Leafs" joprojām nespēj vienoties, "Bruins" pagarina līgumu ar treneri

Rolands Eliņš

Mārners un "Maple Leafs" joprojām nespēj vienoties, "Bruins" pagarina līgumu ar treneri
Mičels Mārners. Foto: Zumapress.com

NHL klubs Toronto „Maple Leafs” vēlas noslēgt ilgtermiņa līgumu ar jauno uzbrucēju Miču Mārneru, kamēr Mārners pats esot gatavs tikai trīs gadu līgumam, un TSN vēsta, ka šobrīd abu pušu pārrunas nonākušas strupceļā.

Mičs Mārners iepriekšējā NHL sezonā izcēlās ar 94 punktiem, kļūstot par vienu no rezultatīvākajiem spēlētājiem līgā. Viņš šovasar kļuva par ierobežoti brīvo aģentu, taču vienošanās ar „Maple Leafs” vēl nav panākta abu pušu pārāk atšķirīgo vēlmju dēļ.

TSN vēsta, ka „Maple Leafs” jau vasaras vidū piedāvāja Mārneram ilgtermiņa (7-8 gadu) līgumu, kas paredz Mārneram gada samaksu 11 miljonu dolāru apmērā. Taču Mārnera nometne neesot bijusi līdz galam apmierināta, ka cita Toronto jaunā spēlētāja Ostona Metjūza līgums ir nedaudz lielāks, tādēļ šis piedāvājums ticis noraidīts.

Mārnera pārstāvji joprojām par savu galveno mērķi izvirza tā sauktā tilta-līguma noslēgšanu, proti, īstermiņa vienošanos pirms nākamā lielā līguma. Toronto komandai tiek piedāvāts līgums uz trim sezonām, prasot 9-10 miljonus sezonā. Taču „Maple Leafs” nav priecīga par piedāvājuma struktūru, kas veidota tā, lai līguma trešajā sezonā Mārners saņemtu tuvu 12 miljoniem sezonā, attiecīgi viņš pēc līguma beigām varētu prasīt kvalifikācijas līgumu uz vienu sezonu par līdzīgu summu un 2023. gadā kļūt par neierobežoti brīvo aģentu.

TSN norāda, ka īstermiņa līgums šobrīd ir ticamākais risinājums, taču šobrīd skaidrs esot tikai tas, ka līgums līdz sezonas sākumam tiks noslēgts tikai tad, ja kāda no pusēm veiks pamatīgu piekāpšanos. Tiek ziņots, ka Mārners varētu drīzumā doties uz Šveici, lai trenētos kopā ar Šveices komandu Cīrihes „Lions”, pie kuras nesen vērsās viņa aģents ar šādu lūgumu.

Mārners ne tuvu nav vienīgais augsta profila spēlētājs, kuram pirms oficiālo treniņnometņu sākuma vēl nav līgum. Ierobežoti brīvo aģentu statusā ir arī Breidens Points, Miko Rantanens, Metjū Tkačuks, Patriks Laine un Kails Konors.

Savukārt Bostonas „Bruins” noslēgusi jaunu līgumu ar galveno treneri Brūsu Kesidiju. Norādīts, ka jaunais līgums ir ilgtermiņa, taču tā finansiālās detaļas netiek izpaustas. 54 gadus vecais Kesidijs „Bruins” vadību pārņēma 2017. gadā un katrā nākamajā sezonā aizveda to līdz Stenlija kausa izcīņai, iepriekšējā sezonā tiekot arī Stenlija kausa finālā, kur tomēr tika zaudēts „Blues” vienībai.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/maple-leafs-pers...
https://www.nhl.com/news/bruce-cass...