Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Kings" pirmoreiz izcīna Stenlija kausu

Jānis Pārums

"Kings" pirmoreiz izcīna Stenlija kausu
"Kings" hokejisti ar Stenlija kausu
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī par Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējiem pirmoreiz kluba vēsturē kļuva Losandželosas "Kings" hokejisti, kas fināla sestajā spēlē ar 6:1 uzvarēja Ņūdžersijas "Devils" un sērijā triumfēja ar 4-2.

Stenlija kausa izcīņas finālsērijas liktenis lielā mērā tika izšķirts pirmās trešdaļas otrajā pusē, kad "Kings" četru minūšu laikā guva trīs vārtus. Vispirms pa reizei izcēlās Dastins Brauns un Džefs Kārters, bet nedaudz vēlāk 3:0 panāca Trevors Lūiss. Visi vārti tika gūti vairākumā pēc tam, kad piecu minūšu noraidījumu nopelnīja Stīvs Bernjē. Jāpiebilst, ka pirmajā trešdaļā "Kings" pa pretinieku vārtiem meta 13 reizes, bet "velni" - tikai četras.

Turpinājumā spēle izlīdzinājās, tomēr jau otrā perioda ievadā Džefs Kārters guva savus astotos vārtus šī gada Stenlija kausa izcīņā, panākot jau 4:0. Otrās trešdaļas izskaņā vārtus beidzot izdevās gūt arī "Devils", tādejādi rezultāts tika samazināts līdz 4:1.

Piekto ripu "Kings" iemeta mača 57.minūtē, kad "Devils" bija nomainījuši vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju – mājinieki pārtvēra ripu, tā nonāca pie Dvaita Kinga, kurš pāradresēja to Trevoram Lūisam, kuram atlika ripu tikai raidīt vārtos – 5:1. Punkts mačam tika pielikts nieka 15 sekundes vēlāk - 6:1 panāca Mets Grīns.

Tādejādi "Kings" triumfēja ne tikai spēlē, bet arī sērijā (4-2). Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Losandželosas komandas vārtsargs Džonatans Kviks. Kopumā 20 Stenlija kausa izcīņas spēlēs "karaļi" zaudēja vien četras reizes, turklāt pa ceļam uz finālu izslēdza visas trīs spēcīgākās Rietumu konferences komandas. Jāatgādina, ka regulāro turnīru "karaļi" noslēdza astotajā vietā.

Par Stenlija kausa ieguvējiem "Kings" kļuva pirmo reizi kluba vēsturē. Līdz šim lielākais panākums bija spēlēšana Stenlija kausa finālā deviņdesmito gadu sākumā.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 3 4 5 155 komentāri

 +10 [+] [-]

, 2012-06-12 08:10, pirms 12 gadiem
Jonathan Quick ooohh to quick

Bišķin žēl Brodēru, bet King to nopelnīja pārbraucot pāri visiem playofos. Dustin Brown,Anze Kopitar,Jonathan Quick. MVP`S

 +14 [+] [-]

, 2012-06-12 08:11, pirms 12 gadiem
baigais prieks par Kingiem

  +9 [+] [-]

, 2012-06-12 08:13, pirms 12 gadiem
Apsveicu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-06-12 08:15, pirms 12 gadiem
pelnīti un pārliecinoši. Malači.

  +4 [+] [-]

, 2012-06-12 08:16, pirms 12 gadiem
Pelniti. Neabsaubami!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-12 08:16, pirms 12 gadiem
Oho! 6:1!!!!
Kings to bija pelnījuši!

  +5 [+] [-]

, 2012-06-12 08:22, pirms 12 gadiem
3 goli lielajā noraidijumā ...

  +8 [+] [-]

, 2012-06-12 08:22, pirms 12 gadiem
Nu bija, bija Kings favorīti un nezaudētu 4x pēc kārtas. Pelnīti
Slēpts komentārs: lietotajsk

  +1 [+] [-]

, 2012-06-12 08:29, pirms 12 gadiem
Vadošais sporta portāls.. Spēle beidzās apmēram 05:50, ziņa ielikta 08:02. (Un vel tagad rakstīts, ka tiks papildināts) Bet nu protams, ka labāk tā nekā nekā..
Slēpts komentārs: Shmidzis

  -2 [+] [-]

, 2012-06-12 08:40, pirms 12 gadiem
Es gribu redzēt video, par ko dod 5 min noraidījumu Stenlija kausa spēlē, jo kad Kings spēlēja 5min 5i pret 4iem, viņi sameta 3 vārtus un principā spēle ar to jau bija izšķirta.
Tik un tā viņi ir monstri, prieks par viņiem.
Slēpts komentārs: Shmidzis

  +3 [+] [-]

, 2012-06-12 08:51, pirms 12 gadiem
Super! Ļoti pelnīti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-06-12 09:02, pirms 12 gadiem
Tā, kur ir tas čalis, kurš izmisīgi vērtēja Krosbija spējas "svarīgajos" mačos! Derētu paanalizēt Kovaļčuka sniegumu.

  -1 [+] [-]

, 2012-06-12 09:13, pirms 12 gadiem
Super, apsveicu, prieks par LA Kings!! Būs interesanti pavērot Kvīka turpmāko karjeru!

  -3 [+] [-]

, 2012-06-12 09:18, pirms 12 gadiem
Noskatījos spēli no sākuma līdz beigām. LAK spēlēja buldozers. Jā, iedotās 5 minūtes lielā mērā noteica turpmāko spēles gaitu, bet jāsaprot, ka par grūdienu bortā un asinīm Līkdeguņa noteikumos ir rakstīts, ka jānoraida.
Interesanti, ka pēdējos gadus SC izcīna vairāki perpektīvi un jauni kanādieši. Šogad Kārters, Ričardss, Dautijs, pērn Segins , Maršāns, PB, aizpērn Čikāgas kanādiešu brigāde ar JT priekšgalā utt.

  -2 [+] [-]

, 2012-06-12 09:22, pirms 12 gadiem
kino rakstīja: Tā, kur ir tas čalis, kurš izmisīgi vērtēja Krosbija spējas "svarīgajos" mačos! Derētu paanalizēt Kovaļčuka sniegumu.
Tas čalis bija Fedorov kāds tur.
Kas attiecas uz Kovaļčuku, tad viņš patiesībā spēlēja ar diezgan smagu traumu. Nebrīnīšos, ka viņam šovasar būs jāliekas zem skalpeļa, to mēs uzzināsim tikai vēlāk. Jebkurā gadījumā 6 spēles viņam bija par maz, lai pārspētu pretinieka vārtsargu.
Parisi nebija ne par matu labāks, varēja redzēt pēc viņa fizionomijas, ka viņam prātā tikai šīsvasaras jaunais līgums, kuru viņš vēl nav noslēdzis.

Ja " pa lielam", tad vienīgais arguments, kāpēc NJD tika līdz 6. spēlei faktiski ir Brodērs, kurš vilka kā īstens velns.

  -4 [+] [-]

, 2012-06-12 09:23, pirms 12 gadiem
lietotajsk rakstīja: Apsveicu Kings,bet nu tiesneši šajā mačā gan nolaida pilnīgu muļķi! Pēc tā 5 min PP jau bija baigā vilšanās,ka vispār esmu piespiedis sevi piecelties 3:00 un noskatīties šitādu "maču"
Arī vairākumu , lai cik pamatots vai nepamatots tas nebūtu, ir jāprot realizēt.Šajā spēles komponentā Devils atpalika par galvastiesu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-06-12 09:46, pirms 12 gadiem
Leflērs rakstīja: Ja " pa lielam", tad vienīgais arguments, kāpēc NJD tika līdz 6. spēlei faktiski ir Brodērs, kurš vilka kā īstens velns.
Žēl man mana adnagodkas.... pa lielam tiešām tas, ka Devils spēlēja SC finālā ir jāpateicas tieši viņam, bet vairāk viņam neviena palīga tur nebija! Kovi droši vien arī traumas sekas darija savu, bet.... spēlēt ar tādu pohujistisku ģīmi kāds bija viņam visas sērijas garumā un arī ne tikai viņam vienam, bet pus Devils komnandai.... ar tādiem ģīmjiem SC izcīnīt nevar.... čaļiem galīgi nebija uguntiņas acīs! Arī ja Tu man prasītu nosaukt kaut vienu Devils aizargu kas iegrita acīs..... es pat lāga pēc vārdiem viņus visus neatceros un vēl mazāk pēc spēles viņus kādu tur varētu izcelt..... nevienu nevar salīdzīnāt ne ar Stīvensu, ne Nīdermaijeru, ne Rafaļski, kuri savā laikā bija Devils "ikonas" un sejas kopā ar Brodēru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-06-12 09:55, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Tik tiešām 6 - 1,kāda spēle,kāda spriedze Asins stinga dzīslās līdz spēles sirēnai Kosmiska spēle.
Kosmiskas spēles Tu vari skatīties savās magņitagorskās un novokuzņeckās ar ņefķehimikiem un molotiem.

Te bija normāls pleiof hokejs.

     [+] [-]

, 2012-06-12 09:58, pirms 12 gadiem
als rakstīja: Žēl man mana adnagodkas.... pa lielam tiešām tas, ka Devils spēlēja SC finālā ir jāpateicas tieši viņam, bet vairāk viņam neviena palīga tur nebija! Kovi droši vien arī traumas sekas darija savu, bet.... spēlēt ar tādu pohujistisku ģīmi kāds bija viņam visas sērijas garumā un arī ne tikai viņam vienam, bet pus Devils komnandai.... ar tādiem ģīmjiem SC izcīnīt nevar.... čaļiem galīgi nebija uguntiņas acīs! Arī ja Tu man prasītu nosaukt kaut vienu Devils aizargu kas iegrita acīs..... es pat lāga pēc vārdiem viņus visus neatceros un vēl mazāk pēc spēles viņus kādu tur varētu izcelt..... nevienu nevar salīdzīnāt ne ar Stīvensu, ne Nīdermaijeru, ne Rafaļski, kuri savā laikā bija Devils "ikonas" un sejas kopā ar Brodēru!
Tieši tā.Jāatzīmē, ka Kovaļčuks un Parisi sešās spēlēs pa abiem nopelnīja 2 punktus, Eliašam arī 2 punkti. Ražens komandas līderu sniegums un arī lielā mērā pateicoties Voinova ( Devils iesūtītais spiegs pretinieka rindās ...!! ) plecam , paurim un pakaļai.
Turpretim LAK līderi vairāk vai mazāk visi bija rezultatīvi. Dautijs vispār finālsēriju nospēlēja uz pieci ar krustu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-06-12 10:02, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Ja Parize aizies no Devils,tad tā komanda atkal var palikt par Atlanta 2.
Vecie krabji drīz nosvīdīs. Neviena jauna tiešām talantīga prospekta nav. Tik viena zvaigzne komandas jumā Un arī tā jau teikt karjeras pusē.

Kovi liktenis deva lielo dienu,vai būs vēl kāda,stipri šaubos.
Domā būtu laiks Iļjušam uz "kohozu" posties? NHL gan ir vēl 29 komandas no kurām iespējams kāda daļa arī gribētu viņu redzēt savā sastāvā, bet man gan vairāk izskatās, ka visa vaina drīzāk nav meistarībā, kuras viņiem pietiek, bet galvā.... viņš vienkārši nemāk (neprot, nesaprot kā?) pārslēgt to savu spēles režīmu no sezonas ritma uz PO ritmu.... un ar tik vienaldzīgu sejas izteiksmi kāda bija viņam šajā finālsērijā arī nekādus kausus nevar izcīnīt!

 +11 [+] [-]

, 2012-06-12 10:03, pirms 12 gadiem
Kharlamovs 32 rakstīja: Skaidrs. Tagad zināšu kā šīs spēles noformulēt precīzi. Paldies.
Retorisks jautājums,ja var ?
Kura spēlētāja šedavrālie ripas iemetieni pretinieka zonā tev likās vis aizraujošākie ? Bija kāds uzmetiens uz vārtiem no jebkuras pozīcijas kad var uzmest,kas tev iekrita atmiņā ?
Vai visvairāk tevi aizrāva tā bilde,kad pēc iemestās ripas zonā kā negudrie bārdainie veči skrēja pa galvu pa kaklu grūstīdamies,cenšoties cīnīties par to,nūjas vicinādami ?
Neviens tev neliek skatīties to, kas Tev nešķiet interesants. Izslēdz televizoru, tāda ekstra ir pieejama. Skaties AkBar un pārējos savus.Neskaties NHL.
Laikam esi iedomājies, ka es stāvu Tev blakus ar pļotku un neļauju izslēgt televizoru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 155 komentāri