Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Karaļi" sajūsmā par vēsturisko panākumu, slavē Kviku

Jānis Pārums

"Karaļi" sajūsmā par vēsturisko panākumu, slavē Kviku
Džonatans Kviks
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Losandželosas "Kings" pirmoreiz kluva vēsturē kļuva par Stenlija kausa ieguvējiem. Hokejisti norādīja, ka viens no galvenajiem panākuma iemesliem bijusi vērtīgākā spēlētāja, vārtsargs Džonatana Kvika lieliskais sniegums.

"Losandželosā šo mirkli gaidīja 45 gadus. Aptuveni 20 miljoniem cilvēku šodien piepildījās sapnis. Pēc diviem zaudējumiem pēc kārtas mēs spējām nomierināties un izšķirošajā mačā parādījām pārliecinošu sniegumu," atzina "Kings" uzbrucējs Dastins Brauns.

Džonatans Kviks, Stenlija kausa MVP: "Lielisks rezultāts. Esmu ļoti lepns par komandu. Nekas mums nenāca viegli, visu laiku nācās cīnīties. Nekad nezaudējām pārliecību par saviem spēkiem. Neskatoties uz diviem zaudējumiem pēc kārtas komanda spēja saņemties un beidzot mēs to paveicām, turklāt savu līdzjutēju priekšā."

Bijušais Losandželosas "Kings" uzbrucējs, tagad kluba prezidents biznesa jautājumos Luks Robitails: "Tas ir neticami. Apbrīnojami būt par daļu no komandas. Mēs un mūsu līdzjutēji to ilgi gaidījām. Kviks bija lielisks, taču paskatieties uz viņa statistiku pēdējās trīs sezonās. Tas nepārsteidz. Viņa rādītāji ir fenomenāli. "

"Visam laikam ir savs iemesls. Tas ir tā vērts, tas ir neticami! Jau 12 gadus spēlēju NHL, taču Stenlija kausu izcīnīt ir ļoti grūti. Par sērijā esot vadībā ar 3-0 mums nācās pielikt ne mazums pūļu, lai tiktu pie trofejas. Priecājos, ka puiši man kā vienam no pirmajiem ļāva pacelt kausu virs galvas. Pieļauju, ka tāpēc, ka es jau esmu vecs," ironizēja "karaļu" uzbrucējs Saimons Ganjē.

"Kviks bija pats stabilākais spēlētājs komandā visas sezonas garumā," norādīja "Kings" uzbrucējs Maiks Ričards. "Tieši tas ir viens no galvenajiem mūsu panākuma iemesliem. Gandrīz katrā spēlē Kviks demonstrēja labu sniegumu."

Arī Robs Skuderi slavēja komandas vārtsargu: "Nedomāju, ka kādu šokēja tas, ka Kviks saņēma vērtīgākā spēlētāja balvu. Viņš bija mūsu vērtīgākais spēlētājs visas sezonas garumā, un Stenlija kausa izcīņā vēl jo vairāk."

Viens no "Kings" līderiem Anže Kopitars: "Atvieglojums. Satraukums. Pat nevaru pateikt, kā aprakstīt savas izjūtas. Tas, ko mēs paveicām, ir neticami. Tas ir viss, par ko sapņoju, un sapņi piepildās. Paveikt to savu līdzjutēju, ģimenes un draudzenes priekšā... tas ir neticami!"

"Tas bija traki. Šķita, ka spēles pēdējās sekundes ilgst mūžību, bet katrā ziņā labi bija tas, ka bijām vadībā ar 6:1. Iztikām bez nagu graušanas, kas varēja būt [ja rezultāts būtu mazāks]," sacīja Kolins Freizers, uzslavējot pieredzējušos komandas biedrus. "Ganjē finālā spēlējis jau iepriekš. Mičelam ir 34 gadi, bet viņš ir viens no mūsu labākajiem aizsargiem, ja pat ne labākais. Viņam ir 34, bet spēlē tā, it kā būtu 24. Ir liels gods spēlēt ar šiem puišiem."

Savukārt pieredzējušais "Devils" vārtsargs Martins Brodērs norādīja: "Pēc spēles apsveicu Kviku ar panākumu. Domāju, ka viņš bija pelnījis izcīnīt Stenlija kausu. Ko Kviks teica man? Gribēja pārliecināties, ka es nebeigšu karjeru. Viņam laikam iepaticies mani uzvarēt. Šī sezona atbildēja uz maniem jautājumiem. Jūtos patiešām labi. Man pietrūka divu uzvaru līdz Stenlija kausam, es daudz spēlēju un kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu. Vēlos turpināt spēlēt, taču daudz kas var notikt, tāpēc pārāk tālu neaizdomāšos."

Izmantotie resursi:
lakingsinsider.com
gazeta.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-06-12 10:33, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Kings- malači
P.S. Brodērs varētu sākt lūkoties KHL virzienā , noderētu un paceltu KHL līmeni
par Brodēru nepiekrītu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-06-12 10:54, pirms 12 gadiem
Prieks par Kopitaru kurš uz Slovēniju varēs aizvēst kausu.Bet Brodērs lai arī zaudēja tā tomēr ir legenda.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-12 14:25, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Brodērs man liekas met mieru sportista gaitām
Rakstu nelasīji, vai ne?

     [+] [-]

, 2012-06-12 15:39, pirms 12 gadiem
M9 rakstīja: Rakstu nelasīji, vai ne?
Nu viņš drošvien eliteprospects skatijās, tur pie rumours ir par Brodeur..