Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bens trīs spēlēs gūst septiņus vārtus un tiek atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bens trīs spēlēs gūst septiņus vārtus un tiek atzīts par nedēļas pirmo zvaigzni
Džeimijs Bens
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā noslēgusies regulārā sezona. Kamēr komandas gatavojas Stenlija kausa izcīņas pirmajai kārtai, līga izvēlējusies pēdējās nedēļas trīs labākos spēlētājus. Atzinība tikusi Dalasas "Stars" kapteinim Džeimijam Benam, Filadelfijas "Flyers" kapteinim Klodam Žirū un Floridas "Panthers" vārtsargam Roberto Luongo.

Par pirmo zvaigzni tika atzīts Džeimijs Bens, kurš trīs spēlēs guva septiņus vārtus un sakrāja astoņus punktus, Dalasas "Stars" tiekot pie divām uzvarām. Uzvarā pret Sanhosē "Sharks" uzbrucējs trešo reizi karjerā izcēlās ar hat-trick, bet četras dienas vēlāk pret Losandželosas "Kings" sekoja karjeras ceturtā trīs vārtu spēle. Tādējādi Bens sezonu noslēdza ar 79 punktiem, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju. Punkts sezonai tika pielikts ar piecu maču rezultativitātes sēriju, taču "Stars" nekvalificējās izslēgšanas mačiem.

Krietni tuvāk Stenlija kausa izcīņai bija Floridas "Panthers", taču pēdējo dienu pakaļdzīšanās rezultātu nedeva, jo uzvaras krāja arī priekšā esošās komandas. Roberto Lungo par nedēļas otro zvaigzni tika atzīts, pateicoties trim uzvarām pēc kārtas, 95,5% atvairīto metienu un 1,59 vidēji mačā ielaistajām ripām. Ar 3:2 uzvarētajā mačā pret Bostonas "Bruins" Luongo kļuva par trešo vārtsargu līgas vēsturē, kurš aizvadījis 1000 spēles; pirms tam tas izdevās Patrikam Ruā un Martinam Brodēram. Ar 471 uzvaru Luongo ieņem ceturto vietu vēsturē.

Trešās zvaigznes gods tika Klodam Žirū, kura pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" vietu Stenlija kausa izcīņā nodrošināja pēdējās nedēļas laikā. Kapteinis trīs spēlēs guva piecus vārtus un savāca septiņus punktus. Vieta izslēgšanas mačos tika nodrošināta, pateicoties 5:0 uzvarai pret Ņujorkas "Rangers", un panākumā Žirū pirmoreiz regulārās sezonas laikā izcēlās ar hat-trick (tam bija nepieciešamas 738 spēles). Žirū sezonu pabeidza ar 102 punktiem, kas deva otro vietu līgā, bet "Flyers" spēlētājam sasniegt simtnieku nebija izdevies kopš 1996. gada, kad to paveica Ēriks Lindross.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/jamie-benn...