Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Sabres'' izlaiž minimālu pārsvaru un pēcspēles metienos piekāpjas Vegasai

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

''Sabres'' izlaiž minimālu pārsvaru un pēcspēles metienos piekāpjas Vegasai
Zemgus Girgensons
Foto: AP/Scanpix

Latviešu hokejista Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo ''Sabres'' komanda uzņēma Vegasas ''Golden Knights'' vienību, kurai mazrezultatīvā cīņā pēcspēles metienu sērijā piekāpās ar 1:2.

Spēli abas komandas uzsāka visai straujā tempā, bīstamāk gan uzbrūkot Vegasai. Gana pamanāms bija arī Girgensons, kurš darbojās otrajā uzbrucēju trijniekā kopā ar Džeisonu Pominvilu un Johanu Lāšonu. Pretuzbrukumā latvietim radās laba iespēja izcelties pēc Džeisona Pominvila piespēles uzbrukumā divi pret vienu, tomēr metiens bija neprecīzs. Interesanti, ka arī nākamo ''Sabres'' vārtu gūšanas iespēju perioda devītajā minūtē izveidoja komandas otrā maiņa, Girgensona mesto ripu atvairot Markam Andrē Flerī.

Gan ''Sabres'', gan ''Golden Knights'' spēlēja disciplinēti, nedodot pretiniekiem iespējas tikt pie brīviem metieniem, tāpat pārliecinoši vārtos darbojās Lēners un Flerī. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu bez izcilām vārtu gūšanas iespējām kā vienai, tā otrai komandai.

Otrās trešdaļas sākumā notikumu epicentrā atkal bija Girgensons, kurš pēc laba maiņas biedru darba tika izvirzīts teicamā vārtu gūšanas pozīcijā. Pominvils piespēlēja Zemgum no aizvārtes, tomēr latvietim Flerī pārspēt neļāva Eriks Haula, kurš saņēma divu minūšu sodu par ķeksēšanu. Tiesa, vairākumu ''Sabres'' neprata izmantot. Mājiniekiem piederēja pārsvars ripas kontrolē, taču to neizdevās pārspēt rezultātā, vairākkārt ''Golden Knights'' glābjot Flerī.

Pamanāms laukumā bija nesen iegūtais Vegasas papildinājums no ''Red Wings'' - Tomāšs Tatars, kurš retāk apdraudēja vārtus pats, vairāk cenšoties izvirzīt labās pozīcijās partnerus. Aktivitāte ļāva ''Sabres'' tikt pie vēl viena vairākuma, bet arī šoreiz tas netika izmantots. Teicama iespēja izcelties vienādos sastāvos bija Semam Reinhārtam, kurš pēc Raiena O`Railija piespēles meta no kreisā iemetiena apļa, tomēr Vegasu glāba vārtsargs. Soli no vārtu guvuma nonāca arī Pominvils, kuram neizdevās iebakstīt ripu vārtos lielajā burzmā.

Laukuma saimnieki kontrolēja notikumus laukumā un savu lielo iespēju sagaidīja trešā perioda trešajā minūtē - uz aizsardzības zonas zilās līnijas ripu pārtvēra Benuā Pulio, metās tai pakaļ, laicīgi ieraudzīja, ka labajā malā viens pats atstāts ātrais Džastins Beilijs, nogādāja ripu partnerim, kurš meistarīgi nomānīja Flerī un ieslidināja ripu vārtos - 1:0. Brīdi vēlāk pirmās nopietnās briesmas piemeklēja arī ''Sabres'' vārtus - ļoti bīstamu metienu no vārtu priekšas izpildīja Pjērs Belamārs, tomēr mājniekus glāba Robins Lēners.

Vēl vienu labu iespēju pats sev izveidoja Girgensons, kurš, ar korpusu piesedzot ripu, meta no neērtā satvēriena, taču vietā bija Flerī. ''Golden Knights'' komanda vieca arvien lielāku spiedienu uz Lēnera vārtiem, cenšoties glābt spēles iznākumu. 16. trešdaļas minūtē viesiem tas arī izdevās. Vārtsargu teicami izmānīja Deriks Engelands - aizsargs izvilināja vārtsargu ārā no vārtiem, veikli tos apslidoja un centās no aizvārtes to ieslidināt vārtos. Cenšoties glābt situāciju un aizvietot no vārtiem izslidojušo Lēneru, ripas ceļā gūlās Marko Skandela, tomēr tā atsitās pret spēlētāju un atrada ceļu vārtos - 1:1.

''Sabres'' pamatīgi sarežģīja sev labvēlīgo situāciju, ielaižot vārtus, turklāt divas minūtes līdz perioda beigām muļķīgu noraidījumu par ripas izmešanu ārpus laukuma nopelnīja Keisijs Nelsons. Par laimi laukuma saimniekiem, ''Golden Knights'' skaitlisko pārsvaru nerealizēja, spēles pamatlaikam noslēdzoties ar neizšķirtu.

Spēle varēja beigties jau papildlaika pirmajā pusminūtē, kad ripu aiz saviem vārtiem pazaudēja Ristolainens. Ripa nonāca pie Vegasas rezultatīvākā spēlētāja Džonatana Marčeso, tomēr pēc uzbrucēja metiena mājiniekus glāba Lēners. Ar teicamiem momentiem apmainījās abu komandu hokejisti, tomēr vārtsargus pārspēt neizdevās.Lēners glāba pēc Tatara metiena, savukārt Flerī apturēja bīstamu Reinhārta izgājienu. Papildlaikā vārti netika gūti, līdz ar to uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija.

O`Railijs savu iespēju neizmantoja, savukārt Deivids Perons ar ātrām māņkustībām noguldīja Lēneru un izvirzīja Vegasu vadībā. Flerī spēja ķērājcimdā notvert Reinhārta mesto ripu, bet Lēners saglabāja iespēju ''Sabres'', izsitot ripu Aleksam Takam. Savu iespēju izmantoja zviedrs Jakobs Jozefsons, spēcīgi metot ripu vārtu augšējā stūrī, savukārt Lēners apturēja Viljama Karlsona mēģinājumu. Savas iespējas neizmantoja arī Pominvils un Marčeso. Piektajā metienu sērijā neprecīzs bija Benuā Pulio, bet Eriks Haula atnesa uzvaru ''Golden Knights''.

Zemgus Girgensons darbojās otrajā uzbrucēju trijniekā, uz ledus pavadīja 16:51 minūtes, no tām 2:03 minūtes mazākumā. Uzbrucējs divas reizes meta pa pretinieku vārtiem un izpildīja vienu spēka paņēmienu, kā arī palika ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bufalo ''Sabres'' - Vegasas ''Golden Knights'' 1:2 PM(0:0;0:0;1:1)

Vārti: 42:47 Beilijs (Pulio) 1:0, 55:46 Engelands (Perons, Karlsons) 1:1, 65:00 Haula (p.m.) 1:2
Soda minūtes: 4:4
Metieni: 32:34
Vārtsargi: Robins Lēners - Marks Andrē Flerī

  -1 [+] [-]

, 2018-03-11 07:27, pirms 6 gadiem
Vegasa pirms Stenlija kausa izcīņas sāk buksēt un tikai pateicoties veiksmei tika pie diviem punktiem spēlē ar vienu no austrumu vājākām komandām.

  +2 [+] [-]

, 2018-03-11 08:11, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Vegasa pirms Stenlija kausa izcīņas sāk buksēt un tikai pateicoties veiksmei tika pie diviem punktiem spēlē ar vienu no austrumu vājākām komandām.
Vegasa atrodas ilgstošā izbraukumā austrumos, šī bija 4 spēle izbraukumā un trešā uzvara...nākošā spēle Filadelfijā. Ja tā ir buksēšana, tad lai ir...