Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikins un Korpisalo – NHL trešais labākais duets, sniegumu salīdzinot ar izmaksām

Merzļikins un Korpisalo – NHL trešais labākais duets, sniegumu salīdzinot ar izmaksām
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas viens no vadošajiem sporta medijiem The Athletic aprēķinājis, kuri no Nacionālās hokeja līgas vārtsargu duetiem ir labākie, ņemot vērā gan sniegumu, gan algu apjomu. Konstatēts, ka Kolumbusas "Blue Jackets" ar Elvi Merzļikinu un Jonasu Korpisalo atrodas uz goda pjedestāla.

Lai noteiktu vārtsargu parādīto sniegumu, tika ņemta vērā hokeja padziļinātā statistika un izmantoti divi rādītāji – ielaistie vārti salīdzinājumā ar līgas vidējo rādītāju, ja visi vārtsargi būtu saskārušies ar vienādu metienu skaitu (goals saved above average), kā arī sagaidāmi ielaistie vārti mīnus ielaistie vārti (goals saved above expected). Mūsdienu hokeja statistika šie rādītāji tiek uzskatīti par labākajiem, lai noteiktu vārtsarga kvalitāti.

Pēc snieguma noteikšanas aprēķināts, cik konkrētais vārtsargu duets saņem uz NHL fona, un pēc iegūtās starpības tandēmi sarindoti spēka rangā. Elvis Merzļikins un Jonass Korpisalo snieguma ailē ieņēma 12. vietu, savukārt algu ziņā viņi bija paši beidzamie jeb 31. pozīcijā. Tādējādi izveidojās starpība +19, un tā bija trešā labākā. Priekšā atradās tikai Tampabejas "Lightning" (sniegums 8., algas 27., arī +19) un Kolorado "Avalanche" (sniegums 6., algas 26., +20).

"Kad Sergejs Bobrovskis izvēlējās vasarā pamest Kolumbusu, lai parakstītu mega darījumu ar "Panthers", palika milzīgs caurums, kuru aizpildīt. Ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens izvēlējās dot priekšroku jaunajiem vārtsargiem, un tas nostrādāja lieliski. Korpisalo un Merzļikins šajā sezonā kopā pelna mazliet vairāk par diviem miljoniem," rakstīts The Athletic vērtējumā.

"Kolumbusai ielauzties labāko piecu tandēmu pulkā palīdzēja Merzļikina izlaušanās sezonas vidū. Sākot tikai 31 spēli, viņš izglāba par 12,10 vārtiem vairāk nekā līgas vidējais vārtsargs. Kolumbusai tik ļoti patika šī vārtsargu sadarbība, ka ar abiem tika pagarināti līgumi. Nākamgad viņu alga kopā būs 6,8 miljoni, bet, visticamāk, tas tāpat būs lētākajā pusē. Ja viņi turpinās rādīt tādu sniegumu, jādomā, ka arvien vairāk komandas izvēlēsies dot priekšroku jaunu vārtsargu duetam."

Jāpiebilst, ka sliktākais vārtsargu duets esot tieši Floridas "Panthers", ar ko Bobrovskis parakstīja septiņu gadu un 70 miljonu līgumu. Algu rangā "Panthers" ir otrajā vietā, bet snieguma ziņā – tikai 26. pozīcijā.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1859104/202...


, 2020-06-08 20:24, pirms 4 gadiem
No autora teksta: "Sākot tikai 31 spēli, viņš izglāba par 12,10 vārtiem vairāk nekā līgas vidējais vārtsargs."
Galīgi neizprotu šo statistikas traktējumu... Vai kāds man to varētu izskaidrot?
, 2020-06-08 21:03, pirms 4 gadiem
neziniitis51 rakstīja: No autora teksta: "Sākot tikai 31 spēli, viņš izglāba par 12,10 vārtiem vairāk nekā līgas vidējais vārtsargs."
Galīgi neizprotu šo statistikas traktējumu... Vai kāds man to varētu izskaidrot?
Acīmredzot, šeit domāts, ka 31. mačā Merzļikins bija vārtos, spēlei sākoties, un šajā 31 spēlē viņš tvēra 12,10 metienus vairāk, kā statistiski vidējais līgas vārtsargu seivu daudzums.

Brože gan ir pārtulkojis The Athletic rakstu, bet NHL statistikas uzskaiti un tās datus normāli izskaidrot nav spējis.
, 2020-06-08 21:50, pirms 4 gadiem
Argonauts rakstīja: Acīmredzot, šeit domāts, ka 31. mačā Merzļikins bija vārtos, spēlei sākoties, un šajā 31 spēlē viņš tvēra 12,10 metienus vairāk, kā statistiski vidējais līgas vārtsargu seivu daudzums.

Brože gan ir pārtulkojis The Athletic rakstu, bet NHL statistikas uzskaiti un tās datus normāli izskaidrot nav spējis.
Bet 12,10 domāts kā divpadsmit komats desmit? Ja tā, tad 12,1 būtu daudz saprotamāk, manuprāt.
, 2020-06-09 11:53, pirms 4 gadiem
Šķiet, ka šeit domāts starp tiem vārtsargiem, kuri nospēlējuši vismaz 31 spēli, ka tajās pirmajās 31 nospēlētajās spēlēs vidēji vārtsargi ir ielaiduši par 12.1 vārtiem vairāk nekā Elvis. Respektīvi, vārtsargi šosezon pirmajās 31 spēlē vidēji ielaiduši vairāk golus nekā Elvis.
Deivs Hekstols. Foto: NHL

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sietlas "Kraken" no galvenā trenera amata atbrīvojis Deivu Hekstolu.
Tajs Dellandrea. Foto: AFP/Scanpix

Dalasas "Stars" vēlreiz uzvar čempiones laukumā un atgūst mājas priekšrocību

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sēriju izlīdzinājusi Dalasas "Stars", kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja trofejas sargātāju Lasvegasas "Golden Knights" un sērijā panāca 2-2.
Olivers Ekmans Larsons, Metjū Tkačaks un Aleksandrs Barkovs. Foto. AP. Scanpix
3

Balinskis ārpus pieteikuma, "Panthers" sagrauj "Lightning" un iesoļo nākamajā kārtā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā iekļuvusi Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas sērijas piektajā spēlē ar 6:1 sagrāva Tampabejas "Lightning". Sēriju panteras uzvarēja ar 4-1. Balinskis šajā spēlē uz ledus nedevās.