Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Panthers'' uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar aizsargu Forslingu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Panthers'' uz astoņiem gadiem pagarina līgumu ar aizsargu Forslingu
Gustavs Forslings. Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA--AP. Latvijas aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" uz astoņiem gadiem pagarinājusi līgumu ar šajā pozīcijā spēlējošo zviedru Gustavu Forslingu, informē vienība.

Jaunais līgums būs spēkā līdz 2031./2032.gada sezonas beigām un tā darbības laikā Forslings vidēji sezonā saņems 5,75 miljonus ASV dolāru.

27 gadus vecais zviedrs NHL aizvada septīto sezonu un šajā pamatturnīrā ir pārliecinošs līgas līderis lietderības koeficientā (+44), tuvākos sekotāju apsteidzot par +11. Tāpat Fošlings 62 mačos izcēlies ar deviņiem gūtiem vārtiem un 22 rezultatīvām piespēlēm.

Zviedrijas hokejists ir "Panthers" rezultatīvākais aizsargs, kā arī visvairāk izdarījis metienu starp šīs pozīcijas spēlētājiem (127). Fošlings šosezon spēlējis 1350 minūtes, kas ir lielākais spēles laiks visā komandā.

"Panthers" viņš pārstāv ceturto sezonu pēc kārtas, bet pirms tam NHL trīs gadus spēlēja Čikāgas "Blackhawks". Regulārā čempionāta 380 spēlēs viņam ir 45 vārti, 108 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficienta +113.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Fošlings spēlēja "Linkoping" komandā un divas sezonas pavadīja Zviedrijas augstākajā līgā (SHL).

Izmantotie resursi:
LETA