Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čempione ''Golden Knights'' no ''Flames'' iegūst aizsargu Henifinu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Čempione ''Golden Knights'' no ''Flames'' iegūst aizsargu Henifinu
Noā Henifins. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Trīs komandu maiņas darījumā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Lasvegasas ''Golden Knights'' savas rindas ir pastiprinājusi ar aizsargu Noā Henifinu, kurš šīs sezonas 61 spēlē izcēlies ar 11 vārtiem un 24 piespēlēm.

Maiņu darījumos aktīva ir esošā NHL čempione Lasvegasas ''Golden Knights'', kas trīs komandu darījumā no Kalgari ''Flames'' pastiprinājusies ar aizsargu Noā Henifinu. Kalgari ieguva aizsargu Daniilu Miromanovu, 2025. gada pirmās kārtas izvēli draftā un provizoriski arī trešās kārtas izvēli. Ja ''Golden Knights'' 2024. gada Stenlija kausa izcīņā pārvarēs kaut kārtu, tad tā kļūs par otrās kārtas izvēli. ''Flyers'' no ''Golden Knights'' saņēma 2025. gada drafta ceturtās kārtas izvēli.

''Flames'' gan turpinās maksāt Henifina 50% algas. Ar komandu aizsargs noslēdza sešu gadu līgumu par gandrīz 30 miljoniem ASV dolāru (29.7) 2018. gada vasarā. Pēc šīs sezonas spēlētājs var kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. Šajā sezonā aizsargs laukumā devies 61 spēlē, kurā guvis 11 vārtus un izdarījis 24 rezultatīvās piespēles (35 punkti). ''Viena no lietām, kuru vēlējāmies, bija pirmās kārtas drafta izvēle. Iespēja iegūt vēl vienu drafta izvēli, kas var kļūt par otrās kārtas izvēli ar Miromanovu, kas papildina mūsu rindas, spēlēja faktoru šajā lēmumā. Šie darījumi vienmēr ir grūti, taču ar iznākumu esam priecīgi un virzāmies tālāk,'' Kalgari ''Flames'' mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Kreigs Konrojs.

Ar 73 punktiem ''Golden Knights'' Rietumu konferencē ieņem septīto vietu. Tikpat punktu ir sestajā vietā esošajai ''Blues'' un astotajā vietā atrodamajai ''Predators''. Seši punkti mazāk ir Sentluisas ''Blues'' un Sietlas ''Kraken'', kas ir devītajā un desmitajā vietā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/topic/trad...