Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Kaldera balvas pretendentiem Makavojam un Beseram savainojumi

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kaldera balvas pretendentiem Makavojam un Beseram savainojumi
Broks Besers
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Kaldera balvai, kuru pasniedz labākajam debitantam, ir vairāki pretendenti, un divi no viņiem – Bostonas "Bruins" aizsargs Čārlijs Makavojs un Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers – iedzīvojušies savainojumos.

Sestdien viesos izcīnītajā uzvarā ar 2:1 pret Monreālas "Canadiens" Čārlijs Makavojs laukumu pameta pirmajā trešdaļā un vairs neatgriezās. Kluba ģenerālmenedžeris Dons Svīnijs paziņojis, ka aizsargam konstatēts kreisās kājas ceļgala saišu sastiepums un ka viņam bez hokeja nāksies iztikt vismaz četras nedēļas.

58 spēlēs Makavojs, kurš 2016. gadā tika draftēts ar 14. numuru, izcēlies ar septiņiem vārtiem un 25 rezultatīvām piespēlēm. Viņš vidēji mačā uz ledus pavadījis 22:29 minūtes, piekāpjoties tikai veterānam Zdeno Hāram. Makavojs iepriekš izlaida divas nedēļas, jo viņa sirdij tika veiktas koriģējošas procedūras.

Bostonas "Bruins" šonakt izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas, un komanda ieņem otro vietu Atlantijas okeāna divīzijā, par pieciem punktiem apsteidzot Toronto "Maple Leafs", turklāt ir ar četrām spēlēm rezervē. Visticamāk, abas komandas tiksies Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Savukārt Vankūveras "Canucks" uzbrucējam Brokam Beseram sezona ir beigusies – viņam konstatēts muguras savainojums, kura dēļ malā būs jāpaliek četras līdz sešas nedēļas, un Kanādas klubs izslēgšanas cīņām nekvalificēsies. Besers savainojumā iedzīvojās dueļa pret Ņujorkas "Islanders" trešajā trešdaļā.

Debitants centās izdarīt spēka paņēmienu pret sāncenšu uzbrucēju Kalu Klaterbaku, bet sadūrās ar apmali, turklāt komandas biedri nebija paguvuši aizvērt rezervistu soliņa durvis. 21 gadu vecais uzbrucējs vairākas minūtes palika guļam uz ledus, līdz saviem spēkiem pameta laukumu.

Besers piedalījies 62 spēlēs, izceļoties ar 29 vārtiem un 26 piespēlēm. Punktu ziņā viņš ir otrais labākais debitants, bet gūtajos vārtos viņam ir septiņu rezultatīvu metienu pārsvars pār tuvāko sekotāju – Kailu Konoru no Vinipegas "Jets". Pēc konkurentu savainojumiem par galveno pretendentu uz Kaldera balvas iegūšanu kļuvis Ņujorkas "Islanders" uzbrucējs Metjū Barzals, kurš 67 mačos savācis 69 punktus.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/bruins-d-mcavoy-...
https://www.tsn.ca/boeser-s-season-...