Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Jāgrs: "Ja mani aicinās, tad spēlēšu 2018. gada olimpiskajās spēlēs"

Rolands Eliņš

Jāgrs: "Ja mani aicinās, tad spēlēšu 2018. gada olimpiskajās spēlēs"
Jaromīrs Jāgrs
Foto: AP/Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem hokejistiem Jaromīrs Jāgrs joprojām ir bez NHL kluba nākamajai sezonai. Viņš čehu medijiem pavēstījis, ka, ja NHL darbu tā arī neatradīs, tad būs gatavs spēlēt Eiropā un gatavoties 2018. gada olimpiskajām spēlēm, lai pēc triju gadu pārtraukuma atkal pārstāvētu Čehijas izlasi.

„Ja treneri pie manis vērstos un vaicātu, vai vēlos spēlēt olimpiādē, tas es teiktu jā,” sacīja Jāgrs, kuram Phjončhanas olimpiadēs laikā apritēs 46 gadi. „Teiktu jā gan tikai tad, ja zinātu, ka varu palīdzēt izlasei. Šobrīd tā nejūtos, man nepieciešams trenēties.”

Jāgrs Čehijas izlasē pēdējoreiz spēlēja 2015. gada pasaules čempionātā, kad tas notika viņa dzimtenē, bet pēc tam atteica startam Pasaules kausā pagājušajā rudenī. Viņš aizvadītajās sezonās turpinājis spēlēt NHL, taču šovasar ir brīvā aģenta statusā.

„Pastāv variants piedalīties kādā Eiropas čempionātā,” atzina Jāgrs, kurš arī iepriekš nebija izslēdzis iespēju atgriezties KHL. „Tam nav obligāti jābūt KHL, taču kādā labā Eiropas līgā, kur varētu sagatavoties olimpiādei un izcīnīt vietu sastāvā. Tagad, kad NHL spēlētāji olimpiskajās spēlēs nepiedalīsies, tas varētu būt vieglāk.”

Jāgrs arī pieļāva iespēju, ka varētu palikt Čehijas pilsētā Kladno un gatavoties olimpiādei bez kluba. Viņš teica, ka viss treniņiem nepieciešamais viņam Kladno ir un ka tad viņš varētu koncentrēties konkrētam laikam, uz kuru sasniegt sportiskās kondīcijas maksimumu.

Taču Jāgra prioritāte joprojām ir spēlēšana NHL. „Vēl ir dažas dienas līdz NHL klubu treniņnometņu sākumam. Pat ja netikšu aicināts uz treniņnometni, tāpat laiks iespēja noslēgt līgumu jau sezonas gaitā,” sacīja 1914 rezultativitātes punktus NHL guvušais Jāgrs. „Nekur nesteidzos, nogaidīšu ar piekrišanu Eiropas piedāvājumiem. Varbūt kādā brīdī man apniks un piekritīšu tam, kas ir jau dots, taču es mīlu NHL hokeju un vēlos turpināt piedalīties tajā.”

Jāgrs gan arī izteicās, ka viņam būtu svarīgi nonākt īstajā NHL komandā, piesaucot cīņu par Stenlija kausu un spēles stilu kā kritērijus. Tāpat Jāgrs dotu priekšroku spēlēt kopā ar hokejistiem, kurus viņš pazīst, taču līguma summai gan nav nekādas nozīmes. Jāgrs apstiprināja, ka Kalgari „Flames” par viņu izrādījusi interesi, taču viņš šaubās, cik tā ir nopietna.

„Tā ir kā pokera spēle – neviens nevēlas atklāt kārtis pirms laika, un NHL klubu menedžeri labi zina, ka viņiem vēl ir mēnesis laika,” sacīja Jāgrs.

Jāgrs olimpiskajās spēlēs debitēja 1998. gadā un pēc tam piedalījās visās četrās sekojošajās ziemas OS. Līdz šim sešās olimpiskajās spēlēs piedalījušies tikai divi hokejisti – somi Raimo Helminens un Tēmu Selenne. Sieviešu hokejā ar šādu pieredzi lepojas arī Kanādas spēlētāja Heilija Vikenhaizera.

Izmantotie resursi:
Překvapivá zpráva! Hvězdný Jágr zvažuje návrat...

  +1 [+] [-]

, 2017-09-06 17:53, pirms 7 gadiem
1998g. Arī izcīnīja zeltu olimpiādē liekas ka 1:0 pret rus finālā.
Ticu ka nhl tradīs darbu, bet vai no potenciala finalista tas cits jautajums, nhl jau nav prognozejams var izsaut komanda no kuras to nemaz negaida

  -2 [+] [-]

, 2017-09-06 20:09, pirms 7 gadiem
Lai iet uz Dinamo!

     [+] [-]

, 2017-09-06 21:18, pirms 7 gadiem
OS līmenis būs tik zems, ka Jāgrs mierīgi tur var spēlēt. Nebrīnīšos, ja čehi paņems zeltu, jo galvenie konkurenti būs novājināti.