Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins starp trim pretendentiem uz Šveices līgas gada labākā vārtsarga balvu

Rolands Eliņš

Merzļikins starp trim pretendentiem uz Šveices līgas gada labākā vārtsarga balvu
Elvis Merzļikins
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins nominēts Šveices hokeja čempionāta aizvadītās sezonas labākā vārtsarga balvai. Viņš uz šo titulu konkurē ar „Lions” vārtsargu Lukasu Flūleru un „Bern” vārtsargu Leonardo Dženoni.

Elvis Merzļikins aizvadītajā sezonā „Lugano” sastāvā bija izteikts komandas pirmais vārtsargs, aizvadot 42 spēles regulārajā sezonā, kurā palīdzēja komandai iegūt ceturto vietu, bet pēc tam izslēgšanas spēlēs Merzļikins aizveda „Lugano” līdz finālsērijai, kurā tomēr septiņu spēļu sērijā tika atzīts Ronalda Ķēniņa pārstāvētās „Lions” pārākums.

Merzļikins regulārajā sezonā vidēji ielaida 2.72 vārtus un atvairīja 92.1% pretinieku metienu, bet izslēgšanas spēlēs savus rādītājus krietni uzlaboja. 18 „play-off” mačos Elvis ielaida tikai 2.17 vārtus un atvairīja 93.5% pretinieku metienu. Izslēgšanas spēlēs Merzļikina statistika bija labākā visā līgā, kamēr regulārajā sezonā viņš pēc ielaistajiem vārtiem bija devītajā vietā, nedaudz piekāpjoties arī Ivaram Punnenovam (vidēji ielaisti 2.46 vārti), bet atvairīto metienu procenta ziņā Merzļikins bija piektais.

Nominantus paziņojusi Šveices Hokeja federācija, un kopā ar Merzļikinu uz gada vārtsarga balvu pretendē arī Lukass Flūlers no Ķēniņa pārstāvētās „Lions” un Leonardo Dženoni no „Bern”, regulārās sezonas uzvarētājas, kas izslēgšanas spēlēs zaudēja pusfinālā pret Cīrihes komandu.

Šveices izlases vārtsargs Dženoni aizvadītajā sezonā vidēji ielaida 2.03 vārtus un atvairīja 92.9% pretinieku metienu, bet izslēgšanas spēlēs viņam tik labi vairs negāja (vidēji ielaisti 2.26 vārti). Savukārt Flūlera statistika regulārajā sezonā bija 2.12 vidēji ielaisti vārti un 91.9% atvairītu metienu, bet izslēgšanas spēlēs – 2.24 ielaisti vārti un 92.3% atvairītu metienu.

Laureāti tiks paziņoti federācijas rīkotajā pasākumā trešajā augustā, Bernē. Leģendārā kanādiešu vārtsarga Žaka Plānta vārdā nosaukto trofeju, ko Šveices līgai pirms 30 gadiem ziedoja viņa sieva, Merzļikins vienreiz jau ieguvis – par Šveices līgas labāko vārtsargu viņš tika atzīts 2015./16. gada sezonā. Savukārt Dženoni šovasar tēmē uz savu ceturto atzinību, un par gada vārtsargu viņš tika nosaukts arī pagājušajā gadā.

Vēl nominanti izvirzīti tādās nominācijās kā gada labākais jaunais spēlētājs, regulārās sezonas MVP un izslēgšanas spēļu MVP. Pēdējā nominācijā iekļauti divi Merzļikina komandas biedri – Gregorī Hofmans un Maksims Lapjērs, kuri konkurēs ar „Lions” hokejistu Kevinu Kleinu.

Žaka Plānta balvas ieguvēji iepriekšējos gados

GadsVārtsargsKomandaValsts
2017Leonardo DženoniBernŠveice
2016Elvis MerzļikinsLugano Latvija
2015Leonardo DženoniDavosŠveice
2014Kristobals IēLausanneFrancija
2013Reto BerraBienneŠveice
2012Reto BerraBienneŠveice
2011Leonardo DženoniDavosŠveice

Izmantotie resursi:
https://www.sihf.ch/de/media/news/#...

  +4 [+] [-]

, 2018-07-19 12:00, pirms 6 gadiem
Noteikti pelnījis . Finālā bij fantastisks !!!

  +4 [+] [-]

, 2018-07-19 13:30, pirms 6 gadiem
Cerams, ka Elvis saņems to Šveices "Vezinu"- īpaši PO viņš bija izcils!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-19 20:32, pirms 6 gadiem
Вы бросите курить навечно за одну ночь, если воспользуетесь этим советским методом https://elbo.in/vdoh Не прикладывая никаких волевых усилий я просто забыл о сигаретах и не курю 2 года, а курил 16 лет!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-19 20:50, pirms 6 gadiem
Puiši, man ir nepieciešams, lai skatītāji tulkotu))
Es sāku spēlēt 5 minūtes!
Ja tas ir neērti, dodieties uz priekšu un vienkārši izskatu!
Tas ir starp kollapu >>> sisisa.tk