Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Ducks" vārtsargam Gibsonam 51 miljons, Kārlsons un Vegasa iztiek bez arbitrāžas

Agris Suveizda

"Ducks" vārtsargam Gibsonam 51 miljons, Kārlsons un Vegasa iztiek bez arbitrāžas
Džons Gibsons
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Anaheimas "Ducks" paziņojusi par līguma pagarināšanu uz astoņiem gadiem ar pamatvārtsargu Džonu Gibsonu. Savukārt Stenlija kausa fināliste Vegasas "Golden Knights" vienojusies ar vienu no saviem līderiem Viljamu Kārlsonu, tādējādi izvairoties no arbitrāžas tiesas.

Džonam Gibsonam vēl bija palicis spēkā līgums uz vienu sezonu par 2,3 miljoniem ASV dolāru, un nākamvasar viņš būtu kļuvis par ierobežoti brīvo aģentu. Taču Anaheimas "Ducks" nolēma atalgot vārtsargu ar jaunu astoņu gadu līgumu, kas būs spēkā līdz 2027. gada vasarai. Līguma kopējā vērtība ir 51,2 miljoni dolāru jeb vidēji 6,4 miljoni sezonā.

25 gadus vecais amerikānis visu karjeru Nacionālajā hokeja līgā ir pavadījis Anaheimas "Ducks", kas viņu 2011. gadā draftēja ar 39. kārtas numuru. Iepriekšējā regulārajā sezonā Gibsons aizvadīja 60 spēles, kas ir viņa pagaidām labākais rādītājs karjerā, un atvairīja 92,6% metienu, kā arī ielaida vidēji 2,43 ripas. "Ducks" izstājās jau pirmajā Stenlija kausa kārtā, ar 0-4 piekāpjoties Sanhosē "Sharks".

Pie jauna līguma ticis arī Gibsona kādreizējais komandas biedrs Viljams Kārlsons, kurš bija viens no spēlētājiem, kurš iesniedza prasību arbitrāžas tiesā. Līdz tai gan nenonāks, jo zviedrs ar Vegasas "Golden Knights" jau ir vienojies par viena gada līgumu par 5,25 miljoniem dolāru. Viņa iepriekšējais līgums bija par diviem miljoniem divos gados.

Pirms tam spēlējis arī "Ducks" un Kolumbusas "Blue Jackets", Kārlsons pirms gada pievienojās "Golden Knights" un kļuva par tās rezultatīvāko spēlētāju regulārajā sezonā, 82 spēlēs sakrājot 78 (43+35) punktus. Stenlija kausā 25 gadus vecais centrs ar 15 (7+8) punktiem 20 spēlēs bija trešais rezultatīvākais vienībā. 2011. gadā "Ducks" Kārlsonu draftēja ar 53. numuru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/ducks/news/duck...
https://www.tsn.ca/ducks-sign-gibso...
https://www.nhl.com/goldenknights/n...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-06 11:27, pirms 6 gadiem
ļoti labi! Vegasai labs sastāvs Tomas Tatar, Paul Stastny, Nick Holden, Colin Miller, Deryk Engelland, Reilly Smith, Jonathan Marchessault , Cody Eakin , Erik Haula, Alex Tuch, Nate Schmidt , Brayden McNabb, William Karlsson. var teikt 3pilnas lieliskas maiņas +vēl ir diezgan padaudz lomu spēlētāju, kas dara melno darbu un savus 10-20pts ar savāc...
Kā arī, protams, lieliska GK līnija ar Marc-André Fleury priekšgalā un kā otrais Malcolm Subban. Šī komanda 1sezonas laikā ieguvusi manas simpātijas un turpina darīt labas lietas komplektējot sastāvu nākamajām sezonām

     [+] [-]

, 2018-08-06 11:28, pirms 6 gadiem
Kolhoza Pelavs!!! rakstīja: Kaarlsons - aaleluja, Speizhdeee kaut nedaudz naacis pie praata
pirmoreiz tev plusu ieliku
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-06 16:01, pirms 6 gadiem
Kāds var paskaidrot, kāpēc Arbritāžas tiesa? Kas Karlsonam nepatika?

     [+] [-]

, 2018-08-06 16:30, pirms 6 gadiem
Šūveizda labs