Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona "Sabres" aizmaina rezultatīvāko spēlētāju un pretī saņem Stenlija kausa ieguvēju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Girgensona "Sabres" aizmaina rezultatīvāko spēlētāju un pretī saņem Stenlija kausa ieguvēju
Bovens Bairams. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Connect/Scanpix

Zemgus Girgensona pārstāvētais Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Bufalo "Sabres" veicis maiņas darījumu ar Kolorādo "Avalanche". Par latvieša komandas biedru kļuvis aizsargs Bovens Bairams, bet pretējā virzienā devies Keisijs Mitlstads.

22 gadus vecais Bovens Bairams, kuru Kolorādo "Avalanche" 2019. gada vasarā draftēja ar ceturto numuru, šajā sezonā 55 spēlēs izcēlies ar astoņiem vārtiem un 20 punktiem. Aizsargs ar kreiso nūjas satvērienu visbiežāk spēlējis labajā malā.

Bairams, kuru vairāku sezonu garumā vajājuši smadzeņu satricinājumi un to radītās komplikācijas, 2022. gadā kopā ar "Avalanche" virs galvas cēla Stenlija kausu. Viņš piedalījās 20 izslēgšanas spēlēs un atzīmējās ar deviņiem punktiem. Finālā pret Tampabejas "Lightning" tikko 21. dzimšanas dienu atzīmējušais Bairams tikai vienā spēlē uz ledus nebija ilgāk par 20 minūtēm.

Bufalo "Sabres" pretī atdevusi 2017. gadā ar astoto numuru draftēto Keisiju Mitlstadu. Centrs šajā sezonā 62 spēlēs guvis 14 vārtus un savācis 47 punktus, būdams rezultatīvākais komandā, bet pērnajā sezonā viņa kontā 82 spēles un 59 punkti.

"Avalanche" papildinājis arī aizsargs Šons Vokers. Filadelfijas "Flyers" pretī saņēmusi 2025. gada drafta pirmās kārtas izvēli, kā arī uzbrucēju Raienu Džohansenu, kurš uzreiz ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Savukārt Edmontonas "Oilers" ieguvusi Adamu Henrīku un Semu Keriku, bet Anaheimas "Ducks" pretī saņēmusi 2024. gada drafta pirmās kārtas izvēli, kā arī 2025. gada drafta piekto kārtu, kas var pārvērsties par ceturto, ja "Oilers" izcīnīs Stenlija kausu. Henrīks 60 spēlēs guvis 42 punktus, bet Kerikam 61 mačā 11 punkti.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-07 07:27, pirms 2 mēnešiem
Pasarg Dievs man izteikt šajā portālā savu viedokli (spečuki noēdīs), tāpēc uzdošu jautājumu viņiem - šī maiņa izskatās vairāk kā Kolorado pastiprinās? Buffalo izkar balto karogu? Baigo izdevīgumu Buffalo no šīs maiņas neredzu. Ja nu vienīgi paņem savās rindās cilvēku, kurš pacēlis kausu.

     [+] [-]

, 2024-03-07 10:25, pirms 2 mēnešiem
Nja grūti saskatīt Buffalo ieguvumu.

     [+] [-]

, 2024-03-07 12:08, pirms 2 mēnešiem
guntis86 rakstīja: Pasarg Dievs man izteikt šajā portālā savu viedokli (spečuki noēdīs), tāpēc uzdošu jautājumu viņiem - šī maiņa izskatās vairāk kā Kolorado pastiprinās? Buffalo izkar balto karogu? Baigo izdevīgumu Buffalo no šīs maiņas neredzu. Ja nu vienīgi paņem savās rindās cilvēku, kurš pacēlis kausu.
Buffalo iegūst 22 gadus jaunu aizsargu, kuram ir top 2 potenciāls. Lai gan pastāv risks ar Byrama smadzeņu satricinājumiem. Runājot par Avalanche, viņi iegūst 2. Maiņas centru, ko viņiem ļoti vajadzēja, un šajā gadījumā Mittelstadtu noteikti parakstīs uz ilgtermiņa līgumu. Katrā ziņā abas komandas ir ieguvējas, jo Colorado bija pārāk daudz kreisās malas aizsargi un no viena bija jāatbrīvojas un Buffalo bija pārāk daudz centri, līdz ar to ieguvums abām komandām uz papīra. Kā izvērtisies dzīvē, laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2024-03-07 13:33, pirms 2 mēnešiem
Paldies, WhiteWolf, par skaidrojumu!