Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čīčū noslēdz profesionālā hokejista karjeru

Juris Miņins
Juris Miņins

Čīčū noslēdz profesionālā hokejista karjeru
Džonatans Čīčū
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Nacionālās hokeja līgas (NHL) un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlētājs Džonatans Čīčū šodien ir paziņojis, ka noslēdz savu profesionālā hokejista karjeru.

Šobrīd 37 gadus vecais Džonatans Čīčū hokeja vēsturē savu vārdu ierakstīja 2005./2006. gada sezonā, kad, spēlējot Sanhosē "Sharks" sastāvā, kļuva par Nacionālās hokeja līgas labāko vārtu guvēju 82 mačos 56 reizes raidot ripas vārtos, bet kopumā togad viņš guva 93 punktus, kas arī bija Kanādas hokejista karjeras pīķis, ko daudzi saista ar spēlēšanu vienā maiņā kopā ar Džo Torntonu.

Ne pirms, ne pēc tam viņam neizdevās pietuvoties tiem statistikas rādītājiem, ko viņš uzstādīja 2006. gada pavasarī.

Pēc izcilās sezonas viņš "Sharks" komandā pavadīja vēl trīs sezonas, katrā no kurām viņam statistikas un arī snieguma ziņā gāja aizvien "plānāk". 2009. gadā indiāņu izcelsmes hokejists pievienojās Otavas "Senators" vienībai (tika aizmainīts darījumā, kas uz Sanhosē komandu atveda Deniju Hītliju), taču arī tur nespēja parādīt to sniegumu, kāds no viņa tika gaidīts tāpēc pēc četrām sezonām AHL viņš pārcēlās uz Kontinentālo hokeja līgu.

KHL Čīčū pārstāvēja tādas komandas Zagrebas "Medvescak", Minskas "Dinamo" un Bratislavas "Slovan". Jāsaka, ka četros gados, ko viņš pavadīja šaipus okeānam, viņa sniegums bija pietiekoši labs, jo vidēji sezonā viņš guva 41 punktu, jeb 0.76 punktus vidēji mačā.

Jāpiebilst, ka bez Morisa Rišāra vārdā nosauktās balvas Čīčū savas karjeras laikā pie nozīmīgiem tituliem tika vien junioru hokejā, 1999. gadā iegūstot Memoriālo kausu. Tāpat viņu vienu reizi izvēlējās NHL Visu zvaigžņu spēlē, bet trīsreiz šādā pašā spēlē viņš tika izvēlēts spēlējot KHL.

Kopumā NHL karjeras laikā Džonatans Čīčū aizvadīja 501 maču, kuros izcēlās ar 170 gūtajiem vārtiem un 135 rezultatīvām piespēlēm.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/

  +2 [+] [-]

, 2018-03-06 22:07, pirms 6 gadiem
viņš laikam spēlēja vienā komandā arī ar Pelšu

     [+] [-]

, 2018-03-06 22:51, pirms 6 gadiem
pleesonja rakstīja: viņš laikam spēlēja vienā komandā arī ar Pelšu
jā, spēlēja gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja