Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis ārpus pieteikuma "Lightning" pēdējā pārbaudes spēlē

Rolands Eliņš

Gudļevskis ārpus pieteikuma "Lightning" pēdējā pārbaudes spēlē
Bens Bišops
Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis šonakt nebija pieteikts NHL kluba "Lightning" pēdējai pirmssezonas spēlei, kurā Bens Bišops aizveda savu komandu līdz uzvarai 3:2 pār Floridas "Panthers".

Arī iepriekšējā „Lightning” pārbaudes mačā visas 60 minūtes vārtos bija pamatvārtsargs Bens Bišops, taču šoreiz „Lightning” treneri bija izvēlējušies kā otro vārtsargu pieteikt nesen piesaistīto Kevinu Pulēnu, nevis Kristeru Gudļevski, kurš bija rezervē aizvakar. Bišops atvairīja 32 no 34 pretinieku metieniem un palīdzēja savai komandai uzvarēt ar 3:2.

Līdz ar to pirmssezona Gudļevskim noslēgusies ar dalību divās Tampas spēlēs, abās aizvadot 30 minūtes. Kopumā ielaisti trīs vārti, savukārt atvairīto metienu procentu noteikt nevar, jo otrajā mačā izdarīto metienu skaits spēles protokolā neparādījās. Savukārt pirmajā Kristers atvairīja 17 no 18 metieniem, bet komanda septiņās pārbaudes spēlēs guva trīs uzvaras un vienreiz zaudēja papildlaikā.

Tagad atliek gaidīt ”Lightning” treneru kolektīva lēmumu par to, kurš sezonas sākumā ieņems šobrīd vakanto rezerves vārtsarga vietu un kurš tiks nosūtīts uz AHL komandu „Crunch”. "Lightning" galvenais treneris Džons Kūpers par šonakt izvēlētos sastāvu izteicās, ka apzinās savas iespējas par rezerves vārtsarga izvēli, taču šobrīd par prioritāti uzskata sagatavošanos sezonas sākumam, tādēļ vēlējies iespēlēt Bišopu pilnas spēles režīmā. Kā norāda Tampas hokeja apskatnieki, ticamākais scenārijs gan ir Gudļevska došanās uz AHL, jo viņam šī mērķa labad nevajadzēs nokļūt neaizsargāto spēlētāju sarakstā, atšķirībā no Pulēna, tiesa, līdz ar to vēl nebūs izlemts, kurš no viņiem realitātē aizstās Bišopu un aizvadīs spēles viņa atpūtas dienās, jo Gudļevski no AHL varēs izsaukt jebkurā brīdī.

„Lightning” šīs nakts spēlē pret „Panthers” nokļuva iedzinējos pirmajā periodā ar 0:2, un šāds rezultāts saglabājās līdz pat 55. minūtei, kad Tampabejas komanda attaisnoja savu notikumu un zibens ātrumā satrieca savu pretinieku – trijās ar pusi minūtēs tika gūti trīs vārti, kas noveda pie uzvaras 3:2. Taču savainojumus guva divi „Lightning” uzbrucēji – Tailers Džonsons un Alekss Kilorns.

Ar iespaidīgu uzvaru 7:1 pār „Predators” šonakt izcēlās „Blue Jackets”, kuras rindās četras rezultatīvas piespēles Raienam Džohansenam, ar 2+2 izcēlās Niks Foliņjo, bet 2+1 sakrāja Brendons Sāds. Viņi trijatā sarūpēja nelāgu nakti Nešvilas vārtsargam Pekam Rinnem, kurš atvairīja tikai 26 metienus no 33 un mača izskaņā tika nomainīts. Savukārt Čikāgas vārtsargi palika nepārspēti pret „Stars” un ļāva „Blackhawks” uzvarēt ar 4:0. Divi vārti Marianam Hosam, kuros abos ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Džonatans Teivss.

Vankūveras "Canucks" bez vakar uz AHL nosūtītā Ronalda Ķēniņa šonakt ar 3:2 papildlaikā pieveica Edmontonas "Oilers", izdarot to otro reizi pēc kārtas. Uzvaras vārti Daniela Sedīna rēķinā, bet viņa brālis Henriks atzīmējās ar divām piespēlēm. Savukārt Losandželosas vārtsargs Džonatans Kviks palika sausā pret "Avalanche", tiesa, viņam nācās tikt galā tikai ar 15 pretinieku metieniem. "Kings" tikmēr uzbruka daudz vairāk un pēc pirmajiem diviem periodiem bija panākusi metienu attiecību 28:6 (spēlē kopā 32:15), kas arī noveda pie četriem gūtiem vārtiem un pārliecinošas uzvaras.

Pēdējā pārbaudes spēle NHL pirmssezonā tiks aizvadīta šonakt, kad tieši pusnaktī maču uzsāks Vašingtonas „Capitals” un Ņujorkas „Islanders”. Savukārt pēc tam jau gaidāms regulārās sezonas sākums, kurš paredzēts naktī uz astoto oktobri.

NHL pārbaudes spēļu rezultāti, 4. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Blue Jackets-Predators7:1Panthers-Lightning2:3
Senators-Canadiens5:4Maple Leafs-Red Wings1:2
Blackhawks-Stars4:0Ducks-Sharks5:1
Flames-Jets2:3Kings-Avalanche4:0
Canucks-Oilers3:2 P

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Kucherov ready to return, Bishop to play whole...

  -1 [+] [-]

, 2015-10-04 07:29, pirms 9 gadiem
Velk jau uz to, ka Gudijs būs tas kas atkal ņemsies pa AHL.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-04 09:30, pirms 9 gadiem
tatad viss skaidrs. Gudis speles AHL!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-10-04 09:43, pirms 9 gadiem
Prussian2 rakstīja: Šosezon daudz mūsējo AHL - Jevpalovs , Ķēniņš , Guddy , Freibergs.
Freibergam nav līguma...pagaidām tikai traijauts uz nometnes laiku.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-04 10:59, pirms 9 gadiem
Nu nezinu, manuprāt nav diezko motivējoši jaunajiem, ja tu esi 3. vārtsargs, bet kā pienāk tava izdevība, nopērk aizvietotāju. Reāli, ja viņiem statistika ir līdzīga, tad kāpēc graut morāli jaunajam? Nu labi, tas tomēr ir NHL