Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vaidmens par uzbrukumu tiesnesim saņem 20 spēļu diskvalifikāciju

Vaidmens par uzbrukumu tiesnesim saņem 20 spēļu diskvalifikāciju
Deniss Vaidmens
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kalgari “Flames” aizsargam Denisam Vaidmenam par 27. janvārī veikto spēka paņēmienu pret mača tiesnesi piešķirta 20 spēļu diskvalifikācija.

Deniss Vaidmens ir 12. hokejists NHL, kurš pēdējo 15 gadu laikā saņēmis diskvalifikāciju par tiesneša fizisku aizskaršanu. Vaidmens uz disciplinārlietas izskatīšanu ieradās kopā ar komandas prezidentu Braienu Burki, kurš laika periodā no 1994.gada līdz 1998.gadam bija disciplinārkomisijas biedrs.

Pēc 27.janvāra notikumiem hokejists atklāja, ka incidents noticis netīšām un tas nebija viņa nodoms, fiziski ietekmēt mača arbitru. Vaidmens spēlē pret „Predators” pats cieta visai asā spēka paņēmienā un slidoja uz nomaiņu, lai gan viņa slidojumu neviens netraucēja un tiesnesis Dons Hendersons pilnīgi noteikti bija viņa redzeslokā, tas neliedza Vaidmenam turpināt savu ceļu uz komandas soliņa un ar izstieptām rokām uztriecās tiesnesim, kurš bija ar muguru pret hokejistu.

Vaidmens incidentu skaidroja tā, ka pēc sadursmes ar pretinieku spēlētāju bija izsists no ierindas, un tiesnesi pamanīja vien pēdējā brīdī. “Pēc spēka paņēmiena laukuma stūrī man sāpēja plecs un kakls, tāpēc es centos tik nost no ledus,” Vaidmens pēc spēles pastāstīja žurnālistiem. “Es biju nodūris galvu, pēdējā brīdī paskatījos augšup un ieraudzīju viņu, bet vairs nevarēju izvairīties.”

Saskaņā ar līgas notiekumu 40.pantu (vardarība pret mača tiesnešiem) Vaidmenam, neatkarīgi, kāds bija viņa nodoms, draudēja vismaz desmit spēļu diskvalifikācija, tomēr, ņemot vērā, ka 27.janvāra mačā tiesneši par šo epizodi noraidījumu nepiešķīra, NHL vadībai bija pamats šo pārkāpumu vērtēt nevis saskaņā ar 40.pantu, bet 28., kas ļauj izskatīt pārkāpumu, kas ticis izdarīts spēles gaitā. Tā rezultātā hokejistam piespriesta 20 spēļu diskvalifikācija, un laukumā viņš varēs atgriezties 11.martā, kad “Flames” tiksies ar Arizonas “Coyotes”.

Vaidmens uztriecas tiesnesim

Izmantotie resursi:
Flames' Wideman suspended 20 games for hit on...

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 22:14, pirms 8 gadiem
Bet Abrags, pie Barys kausļa izgājieniem, centās vēl iestāstīt, ka NHL tādas netīras lietas jau 40 gadus nenotiek

  +1 [+] [-]

, 2016-02-03 22:32, pirms 8 gadiem
Ko šis tur mēģina sevi atmazgāt? Skaidri redzams, ka redzēja tiesnesi. Ja viņš nebūtu viņu pamanījis, tad uzskrietu virsū ar augumu, nevis ar nūju grūstu mugurā.

     [+] [-]

, 2016-02-03 22:38, pirms 8 gadiem
Tiešām netīšām, - izklausās ticami:-D

  +2 [+] [-]

, 2016-02-03 22:48, pirms 8 gadiem
Tikai atšķirībā no KHL, te spēlētājus soda. Atliek vienai aizjūras vardei pārmesties uz krievu dīķī un tā kļūst bez maz par neaizskaramo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2016-02-03 23:15, pirms 8 gadiem
Didziz rakstīja: Tikai atšķirībā no KHL, te spēlētājus soda. Atliek vienai aizjūras vardei pārmesties uz krievu dīķī un tā kļūst bez maz par neaizskaramo
Kovaļčuks ir lielisks piemērs.

     [+] [-]

, 2016-02-04 00:24, pirms 8 gadiem
Dīvains gadījums, itkā var saprast to ka viņš pēc saņemtā spēka paņēmiena bija mazliet apdullis, apstulbis utt, bet viņš visu ceļu slidojot uz soliņu redzēja tiesnesi, to nevarēja neredzēt, tāpēc te nekāda atmaska par neredzēšanu neder, um baigi brutāli viņš viņu nopļāva. Sods piemērots, bet gadījums, savā ziņā, ir baigi dīvains.

     [+] [-]

, 2016-02-04 01:01, pirms 8 gadiem
DidzisLV rakstīja: Bet Abrags, pie Barys kausļa izgājieniem, centās vēl iestāstīt, ka NHL tādas netīras lietas jau 40 gadus nenotiek
Abragam tā bieži gadās kad viņš kaut ko iebezdē tad pēc īsa laika viss notiek otrādāk.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 13:58, pirms 8 gadiem
lacis33110 rakstīja: Dīvains gadījums, itkā var saprast to ka viņš pēc saņemtā spēka paņēmiena bija mazliet apdullis, apstulbis utt, bet viņš visu ceļu slidojot uz soliņu redzēja tiesnesi, to nevarēja neredzēt, tāpēc te nekāda atmaska par neredzēšanu neder, um baigi brutāli viņš viņu nopļāva. Sods piemērots, bet gadījums, savā ziņā, ir baigi dīvains.
Ja jau viss ir tik loģiski, tad kada loģika pēc sapīga paņēmiena tieši līnijtiesnesi nogrūst?
Kad pēdējā brīdī jūti, ka būs kontakts, spēlētājiem šad tad rokas automātiski uziet augšā. Izskatās, ka tikpat labi savējo varēja notriekt.
Varbūt ne tas precīzākais piemērs, bet noskaties:
https://www.youtube.com/watch?v=iCK...

Arī Grīram pēdējā brīdī rokas iet augšā.

  +1 [+] [-]

, 2016-02-04 14:00, pirms 8 gadiem
Bet tur pierādīt vienu vai otru grūti, sodu droši vien bija jādod, citādi nesaprastu.