Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensons vienīgais pozitīvais smagā Bufalo sakāvē, Ķēniņam -1 uzvarā

Rolands Eliņš

Girgensons vienīgais pozitīvais smagā Bufalo sakāvē, Ķēniņam -1 uzvarā
Zemgus Girgensons (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu ar 1:6 šonakt pārbaudes spēlē cieta Bufalo „Sabres”, un Zemgus Girgensons bija vienīgais hokejists tās sastāvā, kurš maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu. Savukārt Ronaldam Ķēniņam „Canucks” uzvarā 5:2 pār „Oilers” negatīvs koeficients -1, bet Kristers Gudļevskis palika „Lightning” rezervē (3:2 pret „Stars”).

Zemgus Girgensons šonakt spēli pret Minesotas “Wild” aizvadīja nomināli pirmajā maiņā ar partneriem Markusu Foliņjo un Patriku Kaletu, kā arī kapteiņa asistenta uzšuvi. “Sabres” treneris Dens Bailsma vairākus potenciālos līderus atstāja ārpus pieteikuma, taču pēc spēles norādīja, ka pēdējā pārbaudes mačā piedāvātais sastāvs būs praktiski tāds, kādā komanda dosies laukumā sezonas sākumā.

Līdz ar to skaidrs, ka šī bija pēdējā iespēja sevi pierādīt Bufalo jaunajiem hokejistiem, kuriem tas īsti tomēr neizdevās, jo “Sabres” ļoti atgādinaja to komandu, kuru līdzjutēji pieraduši redzēt pēdējās divās NHL sezonās. Pirmo metienu pa vārtiem “Sabres” izdarīja tikai astotajā minūtē, bet pāris minūtes vēlāk jau bija iedzinējos ar 0:2. Otrā perioda sākumā pienāca arī 0:4, līdz beidzot Tima Šallera precīzais metiens ļāva vārtus gūt arī Bufalo komandai. Taču trešajā periodā vēl divi ielaisti vārti un sakāve ar 1:6, turklāt Bufalo izdarīja tikai 11 metienus pa vārtiem, kamēr „Wild” – 42.

Girgensons laukumā pavadīja 17:08 minūtes un pamanījās šajā neveiksmīgajā mačā iegūt pozitīvu lietderības koeficientu plus viens. Turklāt viņš bija vienīgais pozitīvais savā komandā, jo visi pārējie vai nu mīnusos vai neitrāli. Vissliktākā statistika aizsargam Rasmusam Ristolainenam, kuram -3, savukārt Girgensons izcēlās arī ar trim spēka paņēmieniem un divi metieniem pa vārtiem, kā arī bloķēja vienu pretinieku metienu.

Pretējs scenārijs šonakt Ronaldam Ķēniņam Vankūveras „Canucks” sastāvā. Viņa komanda sagādāja pirmo zaudējumu šajā starpsezonā Edmontonas „Oilers” vienībai (5:2), kuras rindās Konoram Makdeividam šonakt viena rezultatīva piespēle, taču Ķēniņš bija viens no tikai četriem „Canucks” hokejistiem, kuri spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1. Nospēlēto 11:34 minūšu laikā Ķēniņš izdarīja divus metienus pa vārtiem un divreiz atņēma pretiniekiem ripu, taču ar īpašu aktivitāti neizcēlās.

Izcila tikmēr bija Bo Horvata maiņa, kuras uzbrucēji savāca desmit punktus – pašam Horvatam 2+1, Džeikam Virtanenam 1+2, bet šveicietis Svens Berči atzīmējās ar četrām rezultatīvām piespēlēm. Viņi palīdzēja „Canucks” atspēlēties pēc 89. sekundē ielaistajiem vārtiem un sev vēlamo 5:2 panāca jau trešā perioda pašā sākumā.

Kristers Gudļevskis tikmēr palika „Ligthning” rezervē mačā pret Dalasas „Stars”, kamēr pilnu spēli aizvadīja Bens Bišops. Viņš atvairīja 23 no 25 pretinieku metieniem un palīdzēja Tampai uzvarēt ar 3:2, tiesa, pārbaudes spēlē gūto uzvaru aptumšoja uzbrucēja Ņikitas Kučerova savainojums. Pirmās prognozes gan ir optimistiskas, un Kučerovam uz sezonas sākumu vajadzētu būt atpakaļ ierindā. Jāpiemin, ka Kučerovs nospēlēja tikai 61 sekundi, taču paspēja atzīmēties ar vārtu guvumu „Lightning” sastāvā.

Rītdien no Latvijas hokejistu pārstāvētajām NHL komandām maču aizvadīs tikai Bufalo „Sabres”, kura savā pēdējā pārbaudes spēlē tiksies ar Kolumbusas „Blue Jackets”. Savukārt „Lightning” pirmssezonas ciklu noslēgs naktī uz svētdienu pret „Panthers”, bet „Canucks” pēdējā pārbaude paredzēta svētdienas agrā rītā vēlreiz pret „Oilers”.

NHL pārbaudes spēļu rezultāti, 2. oktobris

KomandasRez.KomandasRez.
Canadiens-Senators2:5Lightning-Stars3:2
Wild-Sabres6:1Blues-Blackhawks5:2
Jets-Flames3:1Oilers-Canucks2:5
Ducks-Avalanche3:0

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  +4 [+] [-]

, 2015-10-02 08:05, pirms 9 gadiem
Ķēniņam kaut kā neiet, būs grūti iesākt sezonu NHL.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-02 08:10, pirms 9 gadiem
Nja, Ronijs jau kuro spēli mīnusos un pat tagad pie tik pārliecinošas vinnes. Protmas, šie mīnusi ir ļoti atkarīgi arī no maiņas partneriem, bet tomēr.

  +7 [+] [-]

, 2015-10-02 08:12, pirms 9 gadiem
Cerams, ka Girgensons arī sezonā būs pozitīvs lietderības koefā.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-02 08:19, pirms 9 gadiem
Buffalo gan ta metienu attieciba bija smagi graujosa

  +4 [+] [-]

, 2015-10-02 09:01, pirms 9 gadiem
p.s. Jevpalovam šonakt bija paredzēta pirmā pārbaudes spēle otrajā maiņā Sharks fermā AHL...bet nespēlēja, jo pirms mača iesildīšanās laikā guvis traumu:
San Jose Barracuda :: Barracuda drop exhibition...

     [+] [-]

, 2015-10-02 09:07, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Ronis sezonu sāks AHL.

     [+] [-]

, 2015-10-02 09:49, pirms 9 gadiem
Girgensons stabils 1-2maiņu spēlētājs būs, bet Ķēniņam 3-4. Maiņā jākapā bez variantiem pagaidām!

  +4 [+] [-]

, 2015-10-02 10:31, pirms 9 gadiem
Atliek cerēt, ka Ķēniņš uz sezonu vismaz atvērsies un spēle aizies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-02 11:15, pirms 9 gadiem
finn&jake rakstīja: Jācer, ka Ronijam viss labais būs vēl tikai priekšā. Par Girgensonu var neuztraukties, stabils komandas kapātājs!

Spēles video apskats: www.youtube.com/watch?v=VNIfyOLbZ1c
Ko Tu te bāzies ar savu TRTD???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-02 12:50, pirms 9 gadiem
zaipis rakstīja: p.s. Jevpalovam šonakt bija paredzēta pirmā pārbaudes spēle otrajā maiņā Sharks fermā AHL...bet nespēlēja, jo pirms mača iesildīšanās laikā guvis traumu:
http://www.sjbarracuda.com/news/detail/barracuda-drop-exhibition-opener-4-2-in-a-feisty-affair-vs-stockton-heat
Ripa feisā. Ouch.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-02 18:58, pirms 9 gadiem
Sorry, bet Ķēniņš šajās spēlēs neatgādināja to Ķēniņu kurš ielauzās NHL ar savu spēka spēli un ātrumu. Cik lasu un klausos par Canucks, arvien vairāk liekas, ka sezonu iesāks AHL. Ja tā notiks tad cerams atgūs savu spēli atpakaļ, jo Vankūveras faniem un mēdijiem nenormāli patika viņa spēle pagājšgad