Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Makdeivids atzīts par NHL marta mēneša spožāko zvaigzni

Krišs Upenieks

Makdeivids atzīts par NHL marta mēneša spožāko zvaigzni
Konors Makdeivids
Foto: Sipa USA/Scanpix

LETA--NHL. Edmontonas "Oilers" uzbrukuma līderis Konors Makdeivids atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) marta mēneša spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Tikmēr otrās zvaigznes gods ticis Bostonas "Bruins" līderim Bredam Maršānam, savukārt par trešo labāko atzīts Anaheimas "Ducks" vārtsargs Džons Gibsons.

Makdeivids martā 16 spēlēs guva 13 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles, izvirzīdamies pirmajā vietā līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Makdeivids 13 spēlēs guva vismaz vienu punktu, piecos mačos iekrādams trīs punktus, bet vienā duelī - četrus punktus. Desmit no 16 dueļiem kanādiešu uzbrucējs guva vārtus.

Pašlaik 21 gadu vecais Makdevivids līgas ražīgākā spēlētāja godu pārņēma 24.martā, uz otro vietu nobīdot Tampabejas "Lightning" uzbrucēju Ņikitu Kučerovu, kurš šajā pozīcijā bija kopš 12.decembra. Trīs dienas vēlāk viņš pārsniedza 100 punktu robežu, kļūstot par septīto hokejistu, kurš to paveicis pirms savas 22.dzimšanas dienas. Šosezon Makdeivids 79 spēlēs guvis 41 vārtus un veicis 62 rezultatīvas piespēles.

Makdeivids pērn kļuva par Ārta Rosa trofejas ieguvēju un arī šogad ir favorīts uz šo balvu. Iepriekšējo reizi kāds hokejists šo balvu vismaz divas sezonas pēc kārtas saņēma gadsimta mijā, kad no 1998. līdz 2001.gadam rezultatīvākais bija Jaromīrs Jāgrs.

Tikmēr Maršāns 15 spēlēs guva sešus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, palīdzēdams komandai ieņemt pirmo vietu Atlantijas divīzijā un Austrumu konferencē. Viņš pie punktiem tika 12 no 15 mačiem, 6.martā vienā spēlē iekrādams piecus punktus - trīs vārtus, tajā skaitā uzvaru nesošos, un divas rezultatīvas piespēles. Ar 12 uzvaras vārtiem papildlaikā Maršāns ir "Bruins" rekordists.

Zīmīgi, ka Maršāns marta sākumā trīs spēlēs pēc kārtas guva uzvaras vārtus, kas pa spēkam bijis vien septiņiem "Bruins" hokejiistiem. Pašlaik 29 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs šosezon 63 spēlēs guvis 50 vārtus un veicis 50 rezultatīvas piespēles. Vidēji mačā viņš guvis 1,33 punktus, kas ir dalīts labākais rādītājs līgā.

Savukārt Gibsons martā 13 spēlēs vidēji ielaida 2,15 vārtus un atvairīja 93,1% metienu, trīs reizes nostāvot "sausā". Septiņos no 13 mačiem viņš ielaida divus un mazāk vārtus.

Pašlaik 24 gadus vecais amerikāņu vārtsargs šosezon 59 spēlēs izcīnījis 31 uzvaru, šajā statistikas rādītājā ieņemot dalītu devīto vietu līgā. Vidēji mačā viņš ielaidis 2,43 ripas un atvairījis 93,6% metienu, četrās spēlēs nosargājot savus vārtus neskartus. Pēc NHL Visu zvaigžņu pārtraukuma Gibsons 20 spēlēs vidēji ielaidis 1,93 ripas un atvairījis 93,8% metienu.

Tikmēr par labāko debitantu martā atzīts Arizonas "Coyotes" 19 gadus vecais uzbrucējs Kleitons Kellers, kurš aizvadītajā mēnesī 17 spēlēs guva sešus vārtus un veica 13 rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-04-02 16:28, pirms 6 gadiem
(...) kanādiešu uzbrucējs šosezon 63 spēlēs guvis 50 vārtus un veicis 50 rezultatīvas piespēles. Vidēji mačā viņš guvis 1,33 punktus, kas ir dalīts labākais rādītājs līgā.

Nav tā.