Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Girgensona pārstāvētā "Sabres" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas

Girgensona pārstāvētā "Sabres" piedzīvo ceturto zaudējumu pēc kārtas
Zemgus Girgensons
Foto: Sipa USA/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres", kas savā laukumā atkal nenosargāja vadību un pagarinājumā ar 4:5 piekāpās Nešvilas "Predators". Latviešu uzbrucējs šoreiz ar rezultativitātes punktiem neatzīmējās.

Zemgus Girgensons kopā ar Taileru Enisu un Metu Mulsonu spēlēja "Sabres" ceturtajā uzbrucēju trijniekā. Girgensons laukumā pavadīja 11 minūtes un 32 sekundes, tostarp vairāk nekā divas minūtes mazākumā. Viņš vienreiz meta pa vārtiem, neveiksmīgi darbojās iemetienos, uzvarot 20%, un dueli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficentu. Šosezon latviešu uzbrucēja rēķinā ir 14 (6+8) rezultativitātes punkti 56 cīņās.

Devītajā minūtē Bufalo, nopelnot pirmo noraidījumu, mazākumā atstāja Evanders Keins. Mazākuma laikā laukumā dodoties arī Girgensonam, mājiniekiem izdevās nosargāt savus vārtus neskartus. Nedaudz vēlāk savu pirmo vairākumu sagaidīja arī "Sabres". Lai gan tā laikā vārti gūti netika, pirmie izcēlās laukuma saimnieki.

Četras minūtes pirms došanās pirmajā pārtraukumā rezultātu atklāja "Sabres" kapteinis Braiens Džionta. Viņš, neskatoties uz vārtiem, trāpīja pa gaisu lidojošai ripai, kas vēlāk atsistās pret Peka Rinnes muguru un ielidoja vārtu tīklā - 1:0.

Pēc pusotras minūtes veiksme vēlreiz uzsmaidīja Bufalo. Neizdevušos komandas biedra metienu vārtu guvumā pārvērta Bufalo rezultatīvākais spēlētājs Kails Okposo, kurš sasniedza 40 punktu robežu, dubultojot "Sabres" pārsvaru.

Ļoti riskantu un pārgalvīgu lēmumu atstāt vārtus, cenšoties apsteigt pretspēlētāju, priekšpēdējā minūtē pieņēma Robins Lēners. Zviedru vārtsargs pienācīgi nenovērtēja situāciju, un viņa pieļautā kļūda komandai maksāja zaudētus vārtus (1:2)

Otrā perioda ievadā "Predators" izmantoja iegūto vairākumu, kura laikā laukumā mājinieki sūtīja Girgensonu. Latviešu uzbrucējam neizdevās izmest ripu no aizsardzības zonas, ko izmantoja un līdzsvaru uz tablo atjaunoja Kolins Vilsons - 2:2.

Lielisku ātro pretuzbrukumu kopā ar pirmo vārtu autoru Džiontu 26. minūtē noorganizēja Keins, kurš saņēma piespēli no partnera, izdarīja neatvairāmu metienu tālajā augšējā stūrī un atgrieza vadībā "Sabres", panākot 3:2 un izceļoties jau 22. reizi sezonā.

Trīsarpus minūtes līdz pārtraukumam "Sabres", atkal ceļu uz noraidīto spēlētāju soliņu mērojot Keinam, vēlreiz nonāca mazākumā, taču rezultāts pirms noslēdzošā nogriežņa nemainījās.

Pēdējās trešdaļas pirmajā minūtē Bufalo divu vārtu pārsvaru atgrieza aizsargs Džeks Makeibs - 4:2. Viņš bija pirmais pie Rinnes atsistās ripas pēc tam, kad metienu pa somu vārtsarga vārtiem izpildīja Okposo.

Tomēr perioda turpinājumā viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu. 52. minūtē rezultātu līdz minimumam samazināja Raiens Johansens (3:4), bet izlīdzinājumu divas minūtes un 23 sekundes pirms pamatlaika noslēguma panāca par pagājušās nedēļas līgas labāko spēlētāju atzītais Filips Fošberjs - 4:4.

Tāpat kā iepriekšējā abu komandu savstarpējā duelī, arī šoreiz uzvarētāja noskaidrošanai ar 60 minūtēm izrādījās par maz un bija nepieciešams papildlaiks. Laukuma saimnieki to uzsāka vairākumā, tā laikā "Predators" hokejistiem divreiz paliekot bez nūjām, taču "Sabres" savu iespēju neizmantoja.

Par spēles galveno varoni kļuva zviedru uzbrucējs Fošberjs, kurš pagarinājuma trešajā minūtē nodrošināja uzvaru Nešvilai, palīdzot "Predators" izcīnīt ceturto panākumu pēc kārtas, bet Bufalo sagādājot ceturto zaudējumu tikpat spēlēs.

Pateicoties veiksmīgajam pēdējā laika sniegumam, Nešvila pakāpusies uz sesto vietu Rietumu konferencē. Tikmēr "Sabres" noslīdējusi uz 13. pozīciju Austrumu konferencē, no astotās vietas īpašnieces "Maple Leafs", kam ir divi mači rezervē, atpaliekot par sešu punktu tiesu.

Nākamo cīņu Bufalo aizvadīs pēc divām dienām, savā laukumā krustojot nūjas ar Arizonas "Coyotes".

"Sabres" - "Predators" 4:5 P (2:1, 1:1, 1:2, 0:1)

Vārti: 15:52 Džionta (Bogosjans, Aikels) 1:0, 17:26 Okposo (Makeibs, Mulsons) 2:0, 18:49 Fišers (Vatsons, Īrvins) 2:1, 22:09 Vilsons (Johansens, Jozi, vair.) 2:2, 25:35 Keins (Džionta, Fransons) 3:2, 40:56 Makeibs (Okposo, O'Railijs) 4:2, 51:16 Johansens (Fošberjs, Īrvins) 4:3, Fošberjs (Arvidsons) 4:4, 62:45 Fošberjs (Jozi) 4:5
Metieni: 32:41
Soda minūtes: 10:6
Vārtsargi: Robins Lēners - Peka Rinne

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2017-03-01 05:43, pirms 7 gadiem
Un arī tu... sūdberju klubiņā... Žēl.

     [+] [-]

, 2017-03-01 06:22, pirms 7 gadiem
Girgis jau uz ceturto maiņu nomests.

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 06:46, pirms 7 gadiem
Vairakas reizes jau taja ceturtaja maina speleja sosezon,bet Sabres W no rokam izlaida

  -2 [+] [-]

, 2017-03-01 09:04, pirms 7 gadiem
Sūdīgs spēlētājs sūdīgā komandā. Kā atgriezās, tā tikai zaudējumi. Kāda sagadīšanās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-01 16:03, pirms 7 gadiem
Filip Fošbai, ja kas ja jau runājām zviedriski un rakstam latviešu burtiem, nevis Filips Fošberjs, bet varbūt tomēr runāsim latviski - Forsbergs?