Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" izcīna piekto vietu PK jauniešu komandām

HK "Rīga" izcīna piekto vietu PK jauniešu komandām
Leonīds Tambijevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Krievijas pilsētā Omskā notiekošajā Pasaules kausa izcīņā jauniešu komandām Latvijas pārstāvis HK "Rīga" mačā par piekto vietu ar 3:2 pieveica Sadberijas "Wolves". Visus trīs vārtus rīdzinieki guva skaitliskajā vairākumā.

Jau mača sākumā kanādieši centās vairāk uzspiest spēka spēli, tomēr Latvijas klubs atbildēja ar tiekšanos uz vārtiem. Jau pirmais Kanādas kluba noraidījums tika pārvērsts vārtu guvumā – 10.minūtē rezultātu atklāja Daniels Riekstiņš. Pirmajā periodā kanādiešiem radās problēmas pat savā skaitliskajā vairākumā – "Wolves" pirmajās 20 minūtēs tikai divreiz meta pa Salvja Balandina sargātajiem vārtiem.

Otrajā periodā rīdzinieki turpināja nomētāt pretiniekus. Vārti atkal tika gūti vairākumā, perioda devītajā minūtē precīzs bija Siksnas metiens. Drīz vien Kondrats trāpīja pa vārtu pārliktni, tomēr trešais vairākums izvērtās par sliktu rīdziniekiem – "Wolves" mazākumā izveidoja pretuzbrukumu un panāca 1:2. Jau otrā perioda izskaņā parādījās izteiktāki asumi, liecinot, ka trešais periods būs ļoti saspringts.

43.minūtē Ševčenko panāca 3:1 (atkal vairākumā), un tāds rezultāts noturējās gandrīz līdz mača beigām. Perioda vidū kanādieši nerealizēja soda metienu, tomēr 57.minūtē Čads Tibodo samazināja rezultāta starpību līdz minimumam – 2:3. Lai gan spēles beigām komandas atkal izplūcās (cieta arī Balandins), tomēr kanādieši tādā veidā mača gaitu nespēja lauzt, un Rīgas komandai pelnīta uzvara ar 3:2.

Turnīru rīdzinieki sāka ar pārliecinošu 5:2 uzvaru pār Dubjūkas "Fighting Saints", bet turpinājumā Latvijas pārstāvji piekāpās mājiniekiem "Omskije Jastrebi" ar 3:6 un tikai pēcspēles metienos pieveica Vitkovices "Steel" (3:2). USHL kluba "Fighting Saints" vakardienas uzvara pār "Omskije Jastrebi" nozīmēja, ka Rīgas klubs pusfinālā neatradīsies vieta.

Pasaules kausa izcīņa jauniešu komandām, Omska

HK "Rīga" – Sadberijas "Wolves" 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Vārti: 9:14 Riekstiņš (Gelažis, vair.) 1:0, 28:53 Siksna (Ozoliņš, vair.) 2:0, 30:52 Baptists (Pensls, maz.) 2:1, 42:43 Ševčenko (Kondrats, vair.) 3:1, 56:47 Tibodo (Kubaliks) 3:2.
Metieni: 49:11.
Soda minūtes: 70:105.
Vārtsargi: Salvis Balandins (59:40 – Nils Grīnfogels) – Frenks Pallacēze (59:40 – tukši vārti).

Izmantotie resursi:
mhl.khl.ru

     [+] [-]

, 2013-08-29 17:46, pirms 11 gadiem
Soda minūtes: 70:105.
Nu ļoti saturīga spēle bijusi.
Bet nu nomētāja kā bērnus....

  -1 [+] [-]

, 2013-08-29 17:51, pirms 11 gadiem
Rīgas vieta bija pusfinālā, tikai kārtējā Tambijeva izlaistā spēles galotne pārvilka treknu svītru visiem centieniem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-08-29 18:06, pirms 11 gadiem
inis rakstīja: Slikts vārtsargs Rīgai....
Balandins dzimis 96. gadā. ielaist divas bankas pret OHL čempioniem nebūt nav slikts rādītājs.
Vakar tieši minēju, ka būtu ļoti labi, ja Tambijevs sezonā dotu iespēju kādam 95/96 gada kīperam, jo pieredzējušajiem, kas ir HKR rīcībā diemžēl lielas perspektīvas nevar saskatīt, tāpēc jāmeklē jauns (gados jauns) perspektīvs puika ar ko būtu vērts strādāt.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-29 18:43, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Balandins dzimis 96. gadā. ielaist divas bankas pret OHL čempioniem nebūt nav slikts rādītājs.
Vakar tieši minēju, ka būtu ļoti labi, ja Tambijevs sezonā dotu iespēju kādam 95/96 gada kīperam, jo pieredzējušajiem, kas ir HKR rīcībā diemžēl lielas perspektīvas nevar saskatīt, tāpēc jāmeklē jauns (gados jauns) perspektīvs puika ar ko būtu vērts strādāt.
un kā ir ielaist 2 golus no 11 metieniem?

Kopumā gan tev, protams, piekrītu. Bet ar spēlētājiem neko nevar zināt, tas pats Begovs vēl pirms pagājušās sezonas šķita nekam nederīgs 93-ais, bet pēdējā laikā ir atplaucis un kas zin uzspēlēs RD vēl, jo juniora vecumam KHL atbilst...

     [+] [-]

, 2013-08-29 23:22, pirms 11 gadiem
inis rakstīja: Slikts vārtsargs Rīgai....
Nu nezinu vai Tev pašam ir skaidri kritēriji pēc kuriem spriest kas ir slikts vārtsargs. Plika statistika bieži vien ir mānīga. Manuprāt 17-gadīgam puisim (Balandīnam), ļoti laba spēle šāda līmeņa turnīrā. Arī atvairīts soda metiens, un komandas biedra aizstāvēšana kautiņā spēles beigās.
Un kā tad tie vārtsargi radīsies, no bērnu LČ un uzreiz uz MHL?! Attiecībā uz vārtsargiem problēma ir citur- nav valstī sistēmas un koncepcijas vārtsargu attīstībai. Bet speciālisti ir. Un vienmēr viņi ir uz strīpas un redzami tādos komercprojektos kā piemēram Tretjaka nometnes jūlijā Rīgā. Jo tur grozās nauda (pārsvarā vecāku un arī krievu klubu). Bet tā jau ir atsevišķa tēma.