Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

HK "Rīga" izcīna trešo uzvaru pēc kārtas

HK "Rīga" izcīna trešo uzvaru pēc kārtas
Hk Rīgas hokejisti

Šodien otro spēli divas dienās aizvadīja HK "Rīga" hokejisti, izbraukumā ar 4:2 pieveicot Voskresenskas "Himik" vienību. Ar šo uzvaru rīdzinieki pagarināja uzvaru sēriju, izcīnot jau trešo uzvaru pēc kārtas. Šodien rezultatīvākais HK "Rīga" rindās bija Mārtiņš Dzierkals (1+1).

Šosezon jau reiz abas komandas tikās, kad mājas spēlē rīdzinieki izcīnija diezgan pārliecinošu uzvaru ar 4:1. "Himik" vienība ir viena no līgas pastarītēm, atrodoties priekšpēdējā vietā ar 34 punktiem 47 spēlēs, turpretī HK "Rīga" punktu ir gandrīz uz pusi vairāk, proti 62 punkti 47 spēlēs.

Lai arī uz papīra "Rīga" hokejistiem nenoliedzami pieder pārsvars, pirmās minūtes šajā mačā aizritēja salīdzinoši mierīgi, ik pa laikam komandas apmainījās ar pāris uzbrukumiem, taču gan aizsardzība, gan vārtsargi spēlēja nevainojami. Spēles 10 minūtē Nikolajam Jeļisejevam bija laba iespēja atklāt rezultātu, taču "Himik" vārtsargs Andrejs Oļeņičs bija savu uzdevumu augstumos. Spēles 14 minūtē pirmo izdevību spēlēt vairākumā ieguva "Rīga" hokejisti. Tieši 40 sekundes vēlāk vēlvienu noraidījumu saņēma "Himik" hokejists, ļaujot rīdziniekiem spēlēt lielajā vairākumā, taču šī iespēja palika neizmantota. Pirmais periods noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0.

Jau otrās trešdaļas trešajā minūtē rezultātu atklāja HK "Rīga" hokejisti, kad precīzs bija Jeļisejevs (0:1). Spēles 26 minūtē pirmo noraidījumu saņēma rīdzinieki, kad uz divām minūtem devās atpūsties Rūdolfs Maslovskis. "Himik" hokejistiem vairākumu realizēt neizdevās, taču nedaudz vairāk kā pēc minūtes Vjačeslavs Minājevs vēlreiz atstāja rīdziniekus mazākumā, bet arī šo mazākumu "Rīga" hokejistiem izdevās izturēt. Spēles 35 minūtē, kad līdz vairākuma beigām bija atlikušas 15 sekundes, Mārtiņš Dzierkals realizēja skaitlisko vairākumu, dubultojot rīdzinieku pārsvaru (0:2). Līdz perioda beigām "Himik" hokejistiem vienus vārtus izdevās atgūt, kad Jeļisejeva noraidījumu izmantoja Kirils Smirnovs (1:2)
.
Teicami spēles trešo trešdaļu izdevās iesākt "Rīga" hokejistiem, kad 22 sekundes pēc iemetiena svilpes, divu vārtu pārsvaru izdevās atjaunot Ričardam Kondrātam (1:3). Bet spēles 45 minūtē trīs vārtu pārsvaru panāca Gatis Sprukts (1:4). Tieši desmit minūtes vēlāk noraidījumu saņēma Sprukts, ko izmantoja "Himik" hokejists Ivans Cipjatovs (2:4), bet tas arī viss, ko spēja iespēt "Himik" hokejisti, līdz ar to HK "Rīga" svinēja otro uzvaru divas dienās.

Līdz ar uzvaru HK "Rīga" rietumu konferencē pakāpās uz 11. vietu, ar 65 punktiem dalot to ar Sanktpēterburgas "Dynamo" un Čehovas "Russkije Vitjazi" vienībām, lai gan "Rīga" ir aizvadījusi vairāk spēles nekā konkurentes. Nākamā spēle HK "Rīga" paredzēta 3. februārī, kad tiksies ar Patrika Škuratova pārstāvēto Stupino "Kapitan" vienību, kura atrodas 10. vietā rietumos, par trīs punktiem apsteidzot rīdziniekus.

MHL regulārā sezona, 28. janvāris

Himik - Rīga 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Vārti: 22:47 Jeļisejevs (Galoha, Razgals) 0:1, 35:00 Dzierkals (Sarkanis) 0:2, 38:25 Smirnovs (Solovjovs, Komarovs) 1:2, 40:22 Kondrāts (Maslovskis, Mazurs-Mago) 1:3, 45:00 Sprukts (Dzierkals, Zīle) 1:4, 55:57 Cipjatovs (Ņikonovs) 2:4.
Soda minūtes: 8:10.
Metieni: 30:35.
Vārtsargi: Andrejs Oļeņičs – Egīls Mitens

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт