Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

"Rīga" ne bez grūtībām uzveic līgas pastarīti

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Rīga" ne bez grūtībām uzveic līgas pastarīti
Nikolajs Jeļisējevs
Foto: dinamoriga.eu

Savu izbraukuma spēļu tūri Krievijas Jaunatnes Hokeja līgā (MHL) turpina HK "Rīga" hokejisti, kuri tikās ar vienu no līgas vājākajām komandām Stupinas "Kapitan". Rīdziniekiem izdevās atspēlēties un uzvarēt pretinieku ar rezultātu 4:2.

Pirmās divas no četrām regulārajā čempionātā paredzētajām savstarpējām spēlēm komandas aizvadīja oktobra vidū Rīgā, kad mājiniekiem abās reizēs izdevās uzvarēt ar rezultātu 3:2. Šobrīd "Kapitan" ir vājākā rietumu konferences komanda, 42 spēlēs spējot tikt vien pie 26 punktiem, kamēr "Rīga" ir aizvadījusi par divām spēlēm vairāk un nopelnījusi teju par 60 punktiem vairāk.

Pēc diviem zaudējumiem Podoļskā rīdzinieki jau no pirmajām mača sekundēm centās iegūt iniciatīvu un gūt ātrus vārtus. Šajā ziņā varēja palīdzēt arī nopelnītais vairākums, bet viss beidzās bez rezultātiem neprecīzo piespēļu dēļ. Savā ziņā arī pretinieku nenovērtēšana beidzās ar vārtu zaudējumu, kad Nilu Grīnfogelu pēc septiņām spēlētām minūtēm pārspēja Pjotrs Piragovs. Pēc šo vārtu guvuma spēle izlīdzinājās, epizodiski bīstamāk uzbrūkot mājiniekiem. Perioda otrajā pusē "Rīga" praktiski neapdraudēja "Kapitan" vārtus, paliekot iedzinējos ar 0:1.

Pirmais periods noslēdzās ar asumiem abu komandu hokejistu starpā un tie nebeidzās arī otrā perioda ievadā. "Rīga" tika pie iespējas spēlēt vairākumā, bet vārtus gūt nespēja. Viesu dominance laukumā auga, līdz beidzot tika arī izlīdzināts rezultāts. Mazliet vairāk kā sešas minūtes līdz perioda beigām skaitlisko vairākumu spēja realizēt Nikolajs Jeļisējevs. Līdzīgi kā otro, tā arī trešo periodu ar vairākumu varēja sākt "Rīga", ātri to realizējot. Pirmais pie atlēkušās ripas vārtu priekšā bija Kārlis Ozoliņš, izvirzot viesus vadībā ar 2:1.

Ar to arī maisam gals bija vaļā. Sekoja vēl viens noraidījums "Kapitan" rindās un vēl viens vārtu guvums pēc Rinalda Rosinska precīzā metiena. Drošais divu vārtu pārsvars neturējās ilgu laiku. Piektajā minūtē noraidījumu saņēma Edgars Kurmis, bet, nepilnu pusotru minūti vēlāk, Andris Siksna. Mājiniekiem izdevās realizēts savu vairākumu, precīzi metot Aleksejam Zaicevam - 2:3. Mājinieki centās uzbrukt biežāk, lai izlīdzinātu rezultātu. Aizsardzībā nedomāja iesēsties arī viesi, bet, līdzīgi kā pretinieks, vārtus neguva. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām "Kapitan" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Rīdzinieki to spēja izmantot septiņas sekundes līdz beigu sirēnai, ripu tukšos vārtos raidot Jeļisējevam - 4:2.

Trešdien abas komandas tiksies atkārtoti, "Kapitan" un "Rīga" hokejistiem aizvadot ceturto un pēdējo abu komandu tikšanos šajā sezonā.

MHL, 28.janvāris

"Kapitan" - HK "Rīga" 2:4 (1:0, 0:1, 1:3)

Vārti: 6:59 Piragovs (Feklistovs, Kučkins) 1:0, 33:53 Jeļisējevs (Augstkalns, Kurmis) 1:1, 40:36 Ozoliņš (Kurmis, Augstkalns) 1:2, 43:29 Rosinskis 1:3, 46:52 Zaicevs (Semjonovs) 2:3, 59:53 Jeļisējevs 2:4
Vārtsargi: Andrejs Dvojeglazovs - Nils Grīnfogels

Izmantotie resursi:
Молодежная хоккейная лига - Официальный сайт

  +1 [+] [-]

, 2014-01-28 19:49, pirms 10 gadiem
galvenais ka 3 p...